Aistien ihanat aamut

Kaupallinen yhteistyö: KiiltoClean

Rakastan aamuja. Herään aikaisin, usein oikeastaan jo aamuyöllä ennen viittä, varsinkin kesäisin. Olen ollut sellainen aivan lapsesta saakka, enkä edes murrosikäisenä nukkunut muiden tapaan puoleen päivään saakka. Saatoin valvoa koko kesäyön ja mennä samoilla silmillä torille kesätöihin. Helsingin Kauppatorilla on aivan oma tunnelmansa ennen kello kuutta aamulla. Lokit huutavat ja kauppiaat kasaavat kojujaan. Ilmassa tuoksuu meri ja kuuma kahvi. Liikenne ei vielä peitä alleen ääniä eikä tuoksuja.

Kesäaamut ovat parhaita. Jos mieheni ei ole kotona, avaan makuuhuoneen ikkunan selkosen selälleen ja annan tuoksuvan kesäilman täyttää huoneen. Joskus heti aikaisin tietää, että on tulossa kuuma päivä. Ne ovat upeita aamuja, koska ne antavat päivälle lupauksen.

DSC_0254

Siinä sängyllä maatessaan kuulee ihmeellisiä luonnon ääniä. Hyvin aikaisin aamulla linnut pitävät kovaäänistä konserttia. Se kuulostaa melkein samalta kuin tropiikissa. Sekin kuuluu, kun linnut pörhentelevät kuivissa lehdissä pensaiden alla. Kaikkein kiinnostavin ääni keväällä on se, kun hiirenkorvat puhkeavat puihin. On uskomatonta, että sen voi edes kuulla, mutta ääni on oikeasti aivan selvä ja kuuluva. On vain pysähdyttävä kuuntelemaan tarkkaan, että sen erottaa.

(Muista, että postauksen lopussa on kilpailu ♥️ lue siis loppuun saakka ja osallistu!)

Saarenmaan huvilallamme menen ulos aamulla heti kun herään. Tepsuttelen paljain jaloin nurmella yöpaidassani ja katson, kuinka aurinko nousee. Naapurin pappa tulee kalasta ja kurjet huutavat pelloilla. Aamukaste kastelee yöpaidan helman. Aamusuihku Saarenmaan saunassa ja kuppi kahvia pihalla, ennen kuin muut heräävät on omaa aikaani.

Saarenmaan kesäaamuissa on erityistä hohtoa.

Saarenmaan kesäaamuissa on erityistä hohtoa.

DSC_0263 (1)

Rakastan aamuhetkiä myös ulkomaan matkoilla. Lähden lenkille heti auringon noustessa ja aistin heräävän kaupungin. Vastapaistettu leipä tuoksuu ja kaupungin äänet ovat aivan erilaisia, kuin päivällä tai illalla. Ja valo, kuinka ihmellinen voi olla aamun valo!

Tätä kuvaa ei ole käsitelty mitenkään. Se kertoo tulevasta päivästä, joka on oleva kuuma.

Tätä kuvaa ei ole käsitelty mitenkään. Se kertoo tulevasta päivästä, joka on oleva kuuma.

Kun lapset lensivät aikuistuttuaan pesästä ja iso talo tyhjeni, ajattelin että haluaisin muuttaa kaupunkiin. Kävellä kaduilla, käydä kahviloissa, nähdä tuttuja ja olla osa sykettä.

Mutta en voikaan tehdä sitä. Tajusin sen, kun ajoin auton kotipihaan. Huomasin, että aina avatessani autonoven kotipihassa, huokasin syvään ja kuuntelin. Ei sykettä, ei kaupungin ääniä, vaan luonnon ääniä ja metsän tuoksua.

Kun tulen sisälle kotiin, avaan ovat ja ikkunat ja kuulen linnut ja kaikki ne pienet luonnon äänet. Voin aistia kaupunkia ja sen sykettä vain, jos tiedän että pian korvissani soi lintujen laulu ja hengitän raikasta ilmaa. Aistin olevani osa luontoa ja voin koska tahansa kerätä kimpun kukkia tai yrttejä omalta pihaltani.

Tuoksut ovat minulle tärkeitä, pidän raikkaista kevyistä tuoksuista joissa ei ole mitään teennäistä tai imelää.

DSC01614

IMG_9315

Kotimaiset Aisti-tuotteet kehitetään ja valmistetaan Suomessa. Tuotteet on kehitetty erityisesti suomalaisille naisille ja uutuustuotteissa on käytetty ainesosia, jotka ovat saaneet inspiraationsa Suomen luonnosta. En osaa päättää mikä on tuoksusuosikkini poimulehden pisara, lumpeen lumo vai kehäkukan kulta. Kaikki tuoksut ovat raikkaita ja jättävät iholle miellyttävän tunteen. En voisi ajatellakaan aamusuihkun tuoksuna mitään raskasta tai imelää.

DSC01611

Mikä sinun tärkein hetkesi päivässä? Kerro se blogin kommenttikentässä (ei siis Facebookin) ja olet mukana arvonnassa, jossa arvon kaksi tuotesettiä, jotka sisältävät kaikki Aisti-tuotteet. Kolme suihkugeeliä, kosteusemulsion, kaksi käsivoidetta ja jalkavoiteen, palkinnon arvo on noin 40 €. Kilpailuaikaa on 12.6. asti.

Aisti ympäristö, jossa elät ja nauti elämästäsi

♥️

Hanna

DSC01616

Kommentit
 1. 1

  Teija sanoo

  Minunkin tärkeimmät hetket ovat aamuisin, kun kaikki muut vielä nukkuvat ja on vain se oma aika omien ajatusten kanssa.

  • 1.1

   Taina Lahdenranta sanoo

   Tärkein hetki on nyt juri tässä, kun nautin olostani juuri entisöidyssä rakkaan edesmenneen anoppini kotitalon pirtin pöydän äärellä ja sydän täynnä riemua ensimmäisen asutun viikon jälkeen. Keittiön pikkuIkkunasta avautuu puutarha, toisesta ikkunasta rantasauna, jossa rakas mieheni ja paras ystäväni jo 41 vuoden ajalta lämmittelee saunaa. Ei tätä parempaa hetkeä voi olla

 2. 2

  Heli Ruotjoki-Lalu sanoo

  Aamuhetki määrää päivän kulun. Kiireinen päivä tulossa, jos kello pirahtaa ennen kuin silmät aukeaa. Rauhallinen herääminen kuunnellen ympäröiviä ääniä… se on se hetki minulle. Kesäaamuina avoimesta ikkunasta tulvii tuoksuja ja heräävän päivän ääniä. Kahvihampaan kolotus saa nousemaan ja iso mukillinen mustaa magiaa mukana keinuun … Voiko ihanammin päivän enää alkaa

 3. 3

  Carolina Cederberg sanoo

  Aamu. Kaikki on vielä mahdollista. Olen aina ollut aamuvirkku. Herään kutkuttavaan tunteeseen,mitä tämä päivä tuo tullessaan. Kesäaamuna kiertelen kahvikuppi kädessä pihalla ja katselen mikä kukka on puhje6mnut kukkimaan,kuuntelen linnunlaulua ja haistelen kesäaamun ihanuutta.

 4. 5

  Saara Heikkinen sanoo

  Aamuhetki kesäisin ja varsinkin mökillä Kuhmossa! Talvisin iltahetki, kun saa kömpiä lämpöisen peiton alle ja alkaa unelmoida!

 5. 6

  Sari sanoo

  Aikainen aamu metsässä tai laiturilla kun luonto herää ja kaste kimaltelee lehdillä auringon noustessa ☀️Ei liikenteen tms. melua – ainoastaan upeaa linnunlaulua❤️

 6. 7

  Pirjo Takala sanoo

  Minä pidän myös aamuista. Herään aikaisin ja olen vaan.
  Ilta varsinkin kesäillat ovat toinen suosikkini. Yölinnun viserrykset ja kukkien tuoksut ja se hiljaisuus päivän äänistä on ihanaa. Mukava katsella kun joskus sumuharso leviää takapihani takana olevalle pellolle. Parhaita ovat nämä kaksi .

 7. 8

  Anne Sjölund sanoo

  Aamu mökillä järven rannalla kun aurinko nousee ja järvi on peilityyni ja lumpeet odottavat.

 8. 9

  Riitta Toivonen sanoo

  Aamu mökillä, muut nukkuvat ja menen laiturille nauttimaan merestä ja joutsenista.

 9. 10

  tepa sanoo

  Aikainen kesäaamu kun linnut laulaa ja kädessä on päivän ensimmäinen kahvi

 10. 12

  Airi Huuhtanen sanoo

  Hetki mökin saunan terassilla kesäisen saunomisen jälkeen. Vihdan tuoksu, katse järvelle, ihana hiljaisuus. Tämä tuntuu aina ihanalta, oli se sitten aamulla tai illalla.

 11. 13

  Anu sanoo

  Minulla ei ole vakiintunutta päivän ihanuushetkeä osittain ehkä siksi, että työvuoroni vaihtelevat epäsäännöllisen säännöllisesti aamuseitsemän ja iltakymmenen välillä. Tärkeitä hetkiä vuorokauden ajankohdasta riippumatta ovat niitä, jolloin ehtii pysähtyä aistimaan sisäisiä ja ulkoisia tuntoja & tunnelmia.

 12. 15

  Sirke sanoo

  Kesä-aamut, ehdottomasti! Itse en lähtökohtaisesti ole aamuvirkku, ainoastaan vain kesäisin. Kesäaamuissa on rauhaa, luonnon loistoa sekä odotuksia päivän tuleville mahdollisuuksille. Tykkään tuolloin myös teppailla yövaatteissa pihalla ja nauttia.

 13. 17

  Anitta sanoo

  Minäkin olen aamuvirkku lintujen kuuntelija, koiran kanssa pihalla tepastelija. Kesäaamut ovat ihan parhautta sirkutuksineen ja tuoksuineen tai syksyn kuulaat ja viileät aamut. Kupillinen vihreää teetä ja neulepuikot ja lankaa. Voi ihanuus!

 14. 18

  Raija Sulander sanoo

  Aikaisin ylös, kahvi ja päivänlehti. Niillä se päivä käynnistyy.

 15. 19

  PirjoM sanoo

  Kesäaamulla mökillä, kun herään ja avaan oven.
  Järvi on peilityyni, on jo aikaisin lämmintä ja päivästä tietää tulevan kuuma.

  Hiljaista…

 16. 20

  Eija sanoo

  Työpäivinä talvisin suloisin hetki on illalla, kun väsyneenä menen nukkumaan, asetun petiin ja annan itseni ”levitä”. Kuuntelen kun vaivun uneen, yleensä kahdessa minuutissa.
  Kesällä haluaisin valvoa koko ajan, ihania ovat ne hetket kun lopulta maltan mennä nukkumaan, yleensä vasta puolenyön jälkeen, ja ikkuna on auki ja linnut laulavat ikkunan takana. On niin valoisaa, että voin lukea ilman valoja linnunlaulua kuunnellen. Ennen ”leviämistä”. Ainakin yksi yö pitääkin joka kesä valvoa valoa ihmetellen.

 17. 21

  Marjatta kynäslahti sanoo

  Aamuja mökillä saaressa ei voita mikään.oli keli mikä tahansa. Meri, luonto ja rauha ja oma rakas aviomies❤️.

 18. 22

  maarit sanoo

  Oon ollut myös jo pitkään aamuihminen. Johtuen ehkä siitäkin, että työelämässä tuli mentyä jo klo 7:ksi aamuvuoroon. Parhaimpia muistoja aamuista ovat aamulenkit koirien kanssa. Varsinkin sunnuntaiaamut, kun ei missään näkynyt ristinsielua. Vain me kolme nuuhkimme aamuilmaa ja koirat hiukan muutakin.
  Jouduin luopumaan koiristani vajaa puoli vuotta sitten..vanhuus ja sairaudet veivät heidä sinne mistä ei paluuta.Siksi kevät on ollut kylmä ja lohduton. Myös sään puolesta…

 19. 24

  Hanna Huttunen sanoo

  Aamut ❤ kun 9kk tyttö hymyillen herättää jokeltelullaan ja pääsee taas yhdessä aloittamaan uutta ja ihmeellistä päivää ❤

 20. 25

  Johanna - Kaikkea kaunista sanoo

  Ehdottomasti aamu, kun perhe vielä nukkuu. Talvella sytytän kynttilät ja hiippailen muuten pimeässä kodissa teetä hörppien. Mökillä menen teemukin kanssa ulos ja kuuntelen heräävää luontoa paljain jaloin koiran kanssayhdessä.

 21. 26

  Pike sanoo

  Aamut ovat parasta!Ei mitään lisättävää jo sanomaasi. Vaikka ei olisi nukkunut kuin muutaman tunnin on aina virkeänä heti kukonlaulun aikaan. Ja onko mitään hauskempaa kuin ajaa autolla aamutuimaan Stadin keskustassa….

 22. 28

  Hannele Fehrmann sanoo

  Minun tärkein hetki on aikainen aamu , luonto herää hiljalleen uuteen päivään. Kuppi kahvia ihan rauhassa rappusilla istuen ja kuuntelen ……kuuntelen, nautin.

 23. 29

  Johanna sanoo

  Minun tärkein hetkeni on iltayö, istuskelen portailla illan hämärissä ja kuuntelen luonnon ääniä. Ihan hiljaa vain.

 24. 30

  Annu Vainio sanoo

  Aamut,kiireettömänä hiljaisuudessa on todella parasta. Kuunnella,kun luonto/ihmiset alkaa heräillä. Kahvi tuoksuu hyvälle, aamuun herää aistit pehmeästi. Otan vastaan tulevan päivän kohtaamiset ilolla, sekä töissä että kotona

 25. 31

  sari kesti sanoo

  Seka hyvin hitaat aamut, etta illanhetket, jolloin saa painaa tyynyyn paan 🙂

 26. 32

  Ella sanoo

  Aamu on aina toivoa täynnä, mutta kyllä kesäillan rauha on myös lumoava.

 27. 33

  Ulkosuomalainen sanoo

  Minäkin olen aamuihminen. Rakkaan Suomen valoisat kesäaamut ovat parhainta mitä tiedän…..erityisesti saaristossa.

 28. 34

  Kati sanoo

  Illat on parhaita. Mutta kieltämättä, kun luin tekstisi, aloin jo odottaa kesäaamuja omalla kesäkodillamme. Olen tosi onnekas keltaisesta talosta, jonne saan kohta lähteä. Jospa aloittaisin ne aamu-uinnit….

  • 34.1

   Anja sanoo

   Aamut on ihania. Kesällä , kun haen lehden laatikosta sanon aina huomenta pikkuvarpusille jotka istuskelevat koivunoksalla pihapönttönsä vieressä. Talviaamuina katselen pimeässä taivaalle tähtiä ja kuuta ihaillen. ”Aamuhetki kullan kallis.”

 29. 35

  Anne Raittinen sanoo

  Ehdottomasti aamu. Päivät töissä niin kiireisiä ja hektistä,että aamulla nautin hiljaisuudesta,syön kiireettömösti aamupalan ja luen rauhassa lehden. Vasta,kun olen valmis,katson kelloa:-)

 30. 36

  Riitta Fränti sanoo

  Kesäilta lehdossa, jossa lehdokit tuoksuvat ja mustarastas laulaa.

 31. 37

  Nina sanoo

  Muistelen lämmöllä niitä hetkiä kun lapset vielä asuivat kotona – se hetki kun kaikki muut jo nukkuvat ja minä vielä keittiön siistin ja menen nukkumaan – se turvallisuuden tunne kun kaikki ovat leijonaemon suojassa ja voin nukahtaa <3

 32. 38

  pipsa sanoo

  Aamut ovat parhaita hetkiä.Silloin on vielä koko päivä edessä ja ei tiedä mitä kivaa ja keljua sattuukaan.Juon kahvin rauhassa ja sitten kaurapuuroa.Siitä lähtee päivän ihanuus.

 33. 39

  Pirjo sanoo

  Aamut ehdottomasti, olen päivät kotona ja nautin joka aamusta! Nousen aikaisin ja kun mieheni lähtee töihin 7 maissa aloitan omat hommat. Minulla on kuusi kissaa ja pistän kodin kuntoon ja nautin imuroinnista kun saa kissanhiekat pois lattioilta. Sen jälkeen teen omat pitkät treenit omalla altaalla ja lämpimässä treeni tilassa altaan äärellä. Kesällä ulkona, talvella altaan äärellä ja lopuksi pulahdan altaaseen. Siellä vielä treenit kroolin tai rintauinnin merkeissä. Ihania pitkiä teeeni aamuja joista nautin. Kaiken kruunaa lounas, yleensä marjoja, mifua ja puuroa. Sitten olenkin valmis päivän seuraaviin juttuihin n. Klo 13.00

 34. 41

  tiina.saukkonen sanoo

  Aamut, kun muu perhe vielä nukkuu. Aamukahvi pihalla. Luonnon äänet ja tuoksu. Hengitän…

 35. 42

  Kirsi sanoo

  Suomen kesä on ihanaa, valoisuudesta nautin kaikista eniten.Aamuisin on ihanaa kun vielä herää ja on suht terve.

 36. 44

  Päivi Törmänen sanoo

  Mie en ny satavarmasti pysty päättään et kumpi..mut jos pakko valita…nii ehkä iltayö…päivä takana ja parhaani oon yrittänny, antanut hymyn vaikuttaa. Istun omaan rakkaaseen löhötuoliin ja päivänpuhteiden jälkeen ja annan itsellelleni sen hiljaisen hetken…nautin suunnattomasti esim. jalkakylvyistä. Jos on pimeää, polttelen kynttilöitä tai jos valoista vielä saatan katsella vain ikkunasta ulos. Olla hiljaa.

 37. 45

  Maisa Z. sanoo

  Ehdottomasti ilta! Saunan jälkeinen raukea olotila rantasaunan terassilla – parhautta. Näitä hetkiä odotellessa. <3 Olisipa mukava tuoksua kehäkukan kullalta. 🙂

 38. 46

  Karolinakoo sanoo

  Tykkään kevään valoisista illoista ja kun tietää että koko kaunis kesä on vielä edessäpäin. Lapset nukkuvat, mies on harrastuksissa ja hiljaisuus vallitsee kodin. Saatan keittää kupin teetä, selata läpi päivän postin ja katsella ulos ikkunasta vihertävää luontoa. Olla vaan eikä tarvitse sanoa mitään.

 39. 47

  Päivi L sanoo

  Kesäillan lempeä tuuli. Kukkien tuoksu ja lintujen laulu. Hiljalleen laskeva aurinko.

 40. 48

  sanoo

  Töissä ollessani lauantaiaamut olivat lahjaa etenkin keväällä silmujen puhjettua lehtipuihin. Nautin silloin kiireettömyydestä, tunteesta että voin käyttää koko päivän mieluisiin harrastuksiin. En koskaan edes ajatellut siivota lauantaisin, mutta olisin voinut leipoa ja kokata koko päivän.
  Nyt eläkkeellä kaikki viikon aamut ovat parasta aikaani. Aamukahvi, itsetehtyä leipää ja sanomalehti sekä aamutv ilman kiirettä ovat edelleen yhtä juhlaa, vaikka viides eläkevuosi jo puolivälissä. Golfkierros keväällä kentän ensimmäisessä tai keskikesällä illan viimeisessä lähdössä on myös upeaa aikaa.

 41. 49

  Tarja sanoo

  Aamussa on parasta aamukahvi leipäsen kanssa ja päivän lehden luku rauhassa.Näkee taas miten maailma makaa.

 42. 50

  Sanna Hirvonen sanoo

  Hei sinulle, itselleni se ihanin hetki riippuu paljon lämpötilasta , tuulenvireen leppeydestä ja omasta eauhallusesta sieluntilasta, ja se voi olla joko aamuvarhaisella tai iltamyöhällä auringon laskiessa.

 43. 51

  Papla sanoo

  Ai että kuulosti mukavalta tuo kirjoituksesi. Minä nautin kiireettömistä aamuista , hitaasta käynnistymisestä tulevaan päivään !

 44. 55

  Maria sanoo

  Aamut,ja varsinkin silloin kun ei ole kiire minnekään <3 Nautin myös siitä, että voi kesäaamuisin sen kahvin juoda ulkosalla.

 45. 56

  Maria sanoo

  Aamut,ja varsinkin silloin kun ei ole kiire minnekään <3 Nautin siitä, että voi kesäaamuisin sen kahvin juoda ulkosalla.

 46. 57

  Hannele Kulmala sanoo

  Minullekin aikaiset aamut niitä parhaita hetkiä.Siis jo neljän ,viiden maissa.Saa olla yksin,syödä rauhassa aamupalaa,katsella ikkunasta heräävää luontoa ja näin kesällä se linnunlaulu.Nyt olen ollut sairaslomalla kohta vuoden,joten vielä nautinnollisempaa,kun ei tarvitse lähteä minnekään,eikä vilkuilla kelloa.

 47. 58

  Jenni sanoo

  Osasit kuvailla juuri oikein näitä aamun ihmeitä. Melkein jo haistoin kesäaamut nenässäni ja tunsin aamukasteen varpaissani. Aamujen vastakohtana rakastan myös iltoja. Välillä oikein kaihoten katson sänkyäni ja ajattelen että kohta saan tuonne kellahtaa. Yksin.

 48. 59

  Marianne Viita sanoo

  Paras hetki on se kun vauhdikkaan kovan treenin jälkeen kaikkensa antaneena, saa hengähtää hetken ja antaa hien tovenen vielä pyrkiä pintaan, riisuutua hikisistä vermeistään ja astua toisenlaiseen kosteuden maailmaan, eli suihkuun.
  .Tuntea ensimmäisten viilentävien pisaroiden putomisen kuumalle iholleni. Aistia että olen tehnyt itselleni ja keholleni hyvää, jotta jaksan taas ottaa maailman haasteet ja päivän kulun vastaan ihmisenä, osana tätä maailman kaikkeutta & luontoa.

 49. 63

  Tarja Hannele sanoo

  Minun H-hetkeni on ilta-, ja keskiyö erityisesti kesällä, kaikki on tyyntä, niin luonto kuin mielikin, yöllä ja aamulla aikaisin ei yleensä tuule. Haluaisin pitkittää nukkumaan menoa ja istua ulkona ja kuunnella yön ääniä (yölläkin on äänensä) Vallitsee syvä rauha.

 50. 67

  Siru sanoo

  Se hetki kun tulee kotiin töistä, juo kupin kahvia ja huokaisee perheelle; ihana olla teijän kanssa kotona.

 51. 68

  Heidi Hallikainen sanoo

  Kahvihetki -päivän paras hetki.

  Tiesitkö muuten, mikä on maailman kaunein ja lohduttavin lause. Se on: ”Nyt keitetäänkin oikein kunnon kahvit!”

 52. 69

  Aija Huuhko sanoo

  Kun herää mökillä ja katsoo ensimmäiseksi ulos Saimaan liplattavaa kauneutta! Silloin mielen valtaa tyyneys ja onnellisuus❤

 53. 70

  Tanja sanoo

  Aamut. Kiireettömyys. Aamulla kaikki on vielä mahdollista.Alkukesästä lintujen lauluun herääminen ja loppukesästä kostealla nurmikolla kävely ja kypsän kesän tuoksu.

 54. 71

  sanoo

  Pastas hetki on aikainen aamu, kun hipihiljaa keitän kahvin vielä lasten nukkuessa, kirjoitan ehkä päivityksen blogiin tai teen avoimen yliopiston tehtäviä. Talo on ihan hiljaa.Vain minäja ajatukseni olemme hereillä:)

 55. 72

  Tarja Vuotila sanoo

  Kyllä se on aamu minullekin, koko ihana päivä vielä edessä <3

 56. 73

  Martina Haglund sanoo

  Aamut ehdottomasti! Toimistolla, kun saa aloitella työpäivää rauhassa ennen kun avokonttorin päivän hälinä alkaa. Lämpimät kesäaamut kahvikupin kanssa aurinkoisella terassilla. Talvisin etäpäivän aamut kun keittiön ikkunasta näkee lyhyen päivän alkavan, ”sininen hetki”. Viikonloppuaamut kun saa köllötellä kissojen kanssa sängyssä niin kauan kun haluaa. Ehdottomasti aamu!

 57. 74

  Sirpa sanoo

  Olen aamun virkku ja illan torkku, mutta mieheni toisinpäin. Mielenkiintoista, että lapsemme ovat samanlaisia. Tyttö kuten äitinsä ja poika kuten isänsä. <3

  Aamulla herään ennen muuta perhettä. Hipsuttelen, ihmettelen ja kuulostelen sarastavaa päivää, säätä. Keitän kupin teetä ja lueskelen tai vain ihmettelen luontoa.

  Kaunista kesää kaikille! 🙂

 58. 75

  Susanna sanoo

  Vakavasti sairastuttuani on päivärytmit vaihtuneet. Valvon monesti öisin. On ihanaa pitää ikkunaa auki ja kuunnella kuinka linnut heräävät valon myötä aina aikaisemmin touhuilemaan. Se raikas tuoksu sateen jälkeen, joka tulvii sisälle… ja saa vaikka nukahtaa! <3

 59. 78

  Jenni sanoo

  Päivän tärkein hetki on ehdottomasti aamu, kahvin keitto ja aamupalan laitto ja sen nauttiminen. Varsinkin vapaapäivänä, kun on koko päivä edessä. Olen aamuihminen, harvemmin nukun myöhään.

 60. 79

  Linda Skog sanoo

  Päikkäriaika Tällä hetkellä kolmen alle 5 vuotiaan tytön äitinä nautin siitä kun saan kaksi nuorimmaista päikkäreille samaan aikaan. Esikoinen tykkää silloin leikkiä rauhassa leluilla ja minä saan joko levätä tai häärätä kotiaskareitten parissa.

 61. 81

  Hiisukas sanoo

  Kun on vauhdikkaan päivän jälkeen saatu lapset illalla nukkumaan ja voi rauhassa keskittyä lukemiseen/tv:n katseluun joko yksin tai miehen seurassa. Vaikka lapset ihania ovatkin, ovat he nukkuessaan niin kovin suloisia!

 62. 82

  Sannamarianna sanoo

  Päivän tärkein hetki on kun herätään aamulla vauvan kanssa ja hymyillään toisillemme. <3

 63. 83

  Jassu sanoo

  Minulle tärkeitä hetkiä ovat sellaiset aamut, kun ei ole kiire minnekään. En koe päivän olevan pilalla vaika nukun pitkään vaan nautin hetkestä ja kiireettömyydestä 🙂

 64. 84

  Julia sanoo

  Iltaseiskan-kasin jälkeen, jolloin päivän työt tehty ja aikaa vain itselle tai murkkujen kanssa yhdessä syömiselle. Odotan hetkeä, jolloin mennä kylpyyn, sytyttää kynttilät, ottaa omenamehu ja kirja mukaan, musiikkia taustalle. Kesällä ilta voi jatkua yöhön, joka Suomessa on niin maaginen ja kaunis, että sielu soi <3

 65. 85

  Kristiina sanoo

  Illat ovat parhaita! Tyyni kesäilta luonnon helmassa – tosin sitä luontoa ei juuri ole näin kerrostalolaisena. Aamuisin usein hidas ja väsynyt olen. Iltaimmeinen.

 66. 86

  Maire sanoo

  Vaihtelee. Aamut, iltapäivät, illat. Riippuu olosuhteista. Aamuisin usein kiire kylläkin… pitää nauttia hetkestä. Nytkin väsyneenä makaan sohvalla, kerään voimia kahvihetkeen ja odottelen vierasta… nautitaan, vaikka väsymys on päällä.
  Mutta jo ajatus kesästä piristää elämää kummasti!

 67. 87

  Maaja Puisto sanoo

  Paras hetki minulle on ilta mökillä saunomisen jälkeen. Varsinkin silloin kun saunotaan jo alkuillasta pulahtaen lampeen, monta kertaa. Silloin jää aikaa istuskella terassilla ja voi nauttia lasillisen viiniä, grillaamisesta + ruokailusta, ja huom – hitaasti.
  Aamut valitettavasti koen harvoin, koska nukumme pitkään nyt kun voidaan, eläkeläisinä. Aamut ovat minulle aina olleet pakkoherätykset työaikana. Nyt joskus harvoin kun herään ihan itsekseen ”tosi aikaisin” (6-8) niin keitän itselleni kupin pannukahvia ja menen istuskelemaan terassille. Linnut juttelee keskenään ja myös minulle, oravat pomppii, naapurikissa hiipii lammen saarella jne. Kyllä se kesäaamu on todellakin nauttimisen arvoinen. Snotaan että vanhana sitten herää aina aikaisin. Odotan nyt sitä vanhenemista. Menee näköjään vielä muutama kymmenen vuotta ?? Nauti siis täysillä Saarenmaan aamuista ! Kävimme toukokuussa ja paikka on todella mahtava rauhoittumiseen.

 68. 88

  Pippa sanoo

  Päivän paras hetki riippuu paljon työvuoroista, mutta liittyy usein luontoon, sen ääniin, tuoksuihin ja vuodenaikojen vaihteluihin; juuri eilen se oli illan viimeinen kajo jo tummassa kesäillassa, keltaisen, oranssin ja punaisen hehku taivaanrannassa, tummanharmaiksi varjostuneiden pilvenhattaroiden alapuolella. Katselin näkyä bussin ikkunasta kotimatkalla ja pysäkiltä kotiin kävellessäni haistelin ja kuuntelin kesää. Onni on asua maalla!

 69. 89

  Ulla sanoo

  Päivän paras hetki on kesäaamu ❤
  kun kahvikuppi kädessä istun hetken portailla kuunnellen lintujen laulua ja auringon lämmöstä nauttien suuntaan kasvihuoneille nuuhkimaan tomaattien tuoksua.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *