Pannupuuro! Mikä ihana herkku!

Pannupuuro_Hanna_Sumari

Kuulun niihin ihmisiin, jotka eivät lähde mihinkään ilman aamiaista. Aamiainen on ehdottomasti päivän paras ateria ja voisin vaihtaa myös kaikki lounaat ja päivälliset aamiaisiin. Aamiaiset vaihtelevat aamujen, kiireiden, mieltymysten, jääkaapin sisällön ja sen mukaan kuinka monta ihmistä aamiaispöytäni ympärillä istuu. On silläkin tietysti merkitystä, onko aikaa vartti vai tunti.

Pääsääntöisesti aamiaiseeni kuuluvat puurohiutaleet, erilaiset siemenet, marjat tai hedelmät ja joku proteiininlähde muodossa tai toisessa. Syön siis puuroa, mysliä, bircher mysliä, kaura-baaanilettuja, raejuustoa ja turkkilaista jugurttia erilaisina yhdistelminä.

Nyt tuuppasin hiutaleet, siemenet, marjat ja hedelmät uuniin ja tein pannupuuroa! Ihan mielettömän hyvää. Meillä on yksi keittiön laatikko siemeniä, pähkinöitä, marjarouheita ja kuivattuja hedelmiä varten ja kaivoin sieltä esiin Elixi mustikka makurouhetta ja hampun ja chiansiemeniä (Oletko muuten koskaan kokeillut tuota makurouhetta? Se on ihan loistava tuote, joka on tehty Suomessa viljellystä pellavasta ja kuivatuista mustikoista. Sisältää paljon proteiinia ja vatsalle niin hyvää lignaania ja vielä omega-3 rasvahappoa.)

Pannupuuro_2

Laitoin kaurahiutaleita ja siemenet pannulle hedelmien ja marjojen kanssa kerroksittain ja kaadoin joukkoon maitoa vaahterasiirapilla höystettynä. Siitä tuli hillittömän hyvää. Lautasella laitoin vielä joukkoon cashewpähkinäkermaa, joka kuulostaa vaikealta hifistelyltä mutta koeta ja tee! Se on siis ihan sama kuin maapaähkinävoi, joka on notkistettu vedellä, mutta onkin itse tehty cashewpähkinöistä. Tämä setti on sellainen terveyspommi, että alta pois.

Hedelmiä ja marjoja voi vaihdella mielen ja sesongin mukaan. Kokeilin sekä metsämustikoita että pensasmustikoita ja molemmat toimivat ihanasti. Seuraavaksi teen sen puolukoista. Olen kokeillut myös persikoita, luumuja ja aprikooseja. Kirsikat olisivat varmasti taivaallisia.

Pannupuuro_4

Puuro on parasta lämpimänä, mutta ei ollut minusta hyvää lämmitettynä. Eli jos sitä jää, syön sen mieluiten kylmänä. Hampun siemenet eivät juurikaan pehmene uunissa, joten ne rouskuvat ihanasti suussa. Jos et siis taas pidä rouskeesta, vaihda ne vaikka pähkinöihin tai auringonkukan siemeniin.

Valmistus kannattaa alkaa cashewpähkinöiden paahtamisesta. Sitten puuro ja kun se on uunissa niin pähkinät voiksi ja siitä edelleen kastikkeeksi. Nauttikaa!

Ai niin ja onnea voittajille Valion välipala kisassa! Voittajat ovat:

Anne Raittinen, Outi Viikari ja Johanna Heiskanen!

Onnea onnea onnea!

Cashewpähkinävoi

5dl cashewpähkinöitä

½ tl suolaa

Cahewpähkinävoin valmistaminen on lasten leikkiä, jos sinulla on blenderi.

Levitä 5 dl cashewpähkinöitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat hiukan väriä. Kääntele pähkinöitä hiukan paahtamisen aikana.

Laita paahtuneet pähkinät ja ripaus suolaa blenderiin ja ala jauhaa seosta pienimmällä teholla, kunnes pähkinät alkavat muuttua tahnaksi. On tärkeää, ettei blenderiä lataa liian täyteen, ettei se mene tukkoon. Jauhamisen aikana voit joutua auttamaan blenderin työtä. Pysäytä kone välillä ja sekoita seosta lastalla hiukan. Jatka sitten jauhamista. Lopulta pähkinöistä muodostuu tahnaa ja voi on valmista.

Pannupuuro_5

Pannupuuro

1 rkl voita

2,5 dl suuria kaurahiutaleita

ripaus suolaa

2 rkl hampunsiemeniä

2 rkl chiasiemeniä

2 rkl Elixi pellavarouhe + mustikkaa

1 kpl nektariini

2 dl   metsämustikoita

1 dl    vadelmia

4 dl mantelimaitoa tai muuta maitoa. Myös tavallinen maito käy

2 rkl vaahtersiirppia

Laita nokare voita pannuun ja kuumenna pannua sen verran että voi sulaa. Kierittele voita pannulla niin että se voitelee myös reunat.

Laita sitten kerroksittain pannulle puolet kaikesta:

Kaurahiutaleita, ripaus suolaa, 1rkl hampunsiemeniä, 1rkl chiasiemeniä, 1 rkl pellavarouhetta. Viipaloi päälle puolet nektariinista ja 1 dl marjoja. Toista sen jälkeen kaikki niin, että päällimmäiseksi tulee nektariinin viipaleita ja marjoja.

Sekoita yhteen käyttämäsi maito ja ja vaahterasiirappi ja kaada varovasti pannuun.

Nosta vuoka 200 asteisen uunin keskitasolle ja paista 30 minuuttia.

Cashew kerma

½ dl cashew voita

1 rkl vaahterasiirappia

ripaus suolaa

½ kuumaa vettä

Cashewpähkinäkerma tehdään notkistamalla cashewpähkinävoita kuumalla vedellä ja maustamalla seos vaahterasiirapilla ja suolalla.

Herkuhetkiä kaikille!

♥️

Hanna

 

Kommentit
  1. 1

    Anne Raittinen sanoo

    Voi kun kivaa, kiitos, kiitos! Olin unohtanut koko kisan:)
    Tuo uunipuuro näyttää ja kuulostaa kyllä niin hyvältä, että pakkohan sitäkin on kokeilla!

  2. 3

    Johanna sanoo

    Iso kiitos, aivan ihanaa <3 Kirjoittelen tässä juuri tuota puuro ohjetta ylös, kokeilen huomenna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *