Tervetuloa meille!

Kaupallinen yhteistyö: Arabia

Kello on muutamaa minuuttia vaille viisi lauantai-iltapäivänä, vieraat ovat juuri lähteneet ja istun yksin kotona. Musiikki soi hiljaa ja kynttilät palavat vielä. On ihana olo. Istuimme rakkaiden ystävieni kanssa yhdessä kahvipöydässä. Kerrottiin uutisia, jaettiin huolia, paljastettiin salaisuuksia ja se kaikki oli niin ihanaa. Se lämpö ja voima, minkä hyvistä ystävistä saa, on mittaamaton.

FullSizeRender (1)

Meitä on yhteensä viisitoista ystävää, jotka sattuma toi yhteen vuonna 2011. Se oli aikaa, jolloin minulla oli pysähtymisen hetki elämässäni. Olin keskittynyt kymmenen vuotta vain työhön ja perheeseeni ja tajusin, että ystävät olivat jotenkin kaikonneet elämästäni. Ystävyyssuhteet olivat kuivuneet ravinnon puutteesta. Ajattelin, etten pysty saamaan uusia ystäviä ja että vanhoja ei voi herättää henkiin. Se oli kova paikka. Onneksi olin aivan väärässä.

P1016243

FullSizeRender-(2)

Järjestin siis vuonna 2011 naisten kahvikestit meillä. Kukaan ei tuntenut ketään muuta kuin minut, minä tunsin kaikki. Paitsi että yksi ystävä toi mukanaan ystävänsä, jota en koskaan ollut nähnyt. Eli minullakin oli yksi tuntematon. Hauskaa oli se, että kaikki luulivat muiden olevan entuudestaan tuttuja keskenään. Se on vähän sama tunne kuin ensimmäisellä luokalla koulussa. Sitä luulee olevansa jotenkin ainoa.

Meistä hitsautui ihana joukkue. Oma ihanien naisten kuppikunta. Tapaamme aina kahvin merkeissä. Joskus on ollut pullo kuohuvaakin, mutta harvemmin. Juomme kahvia. Paitsi yksi, joka juo teetä. Ja yksi, jonka kahvi on kofeiinitonta. Tarjolla on aina herkkuja niin paljon, että jokainen halukas saa niitä myös kotiin vietäväksi. Tilaa olisi istua olohuoneessa, mutta istumme aina suuren ruokapöydän ympärillä emmekä liikahda siitä mihinkään.

P1016205

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään puhuimme kahvikupeista, perinteistä, unelmista, naapureiden huolista, politiikasta, somesta, somevihasta, pelottavista sairauksista ja sairaalakokemuksista. Ja miljoonasta muusta asiasta. Päällekkäin aina välillä. Ja joimme kahvia. Ja söimme kakkuja ja suolaisia piiraita.

minä ja kuppi

Osa teemaa tänään oli myös Arabian Suomi 100-juhlavuoden mukikokoelma, joka lanseerattiin tammikuussa. Heti kun vieraat tulivat, he näkivät kupit ja niitä kuvattiin ahkerasti, valittiin suosikkeja, etsittiin kuvion alkuperäistä vuosilukua ja tutkittiin yksityiskohtia. Hämmästyin, kun niin moni piti Heikki Orvolan 90-luvun Bebop kuviosta. Ajattelin että kukaan muu kuin minä, ei siitä pitäisi. Myrna (Olga Osolin vuonna 1937 suunnittelma kuvio) on ollut monen inhokkikuvio, mutta mukissa se muutti muotonsa yhtäkkiä rakastettavaksi. 20-luvun hieno jugend –ornamentti Isak, todettiin hienostuneeksi, Heini Riitahuhdan luomaa uutta, vuoden 2017 Huvila kuviota, luultiin vanhaksi. Suomen kukka (1941) ja Bebop kuppien korva ihastutti, koska niissä myös kupin korva on koristeltu. She-Fo, (G.L. Jäderholm-Snellman, 1926) Myrna, Suomen kukka ja Huvila kuppien ihanuus oli se, että niissä kuvio jatkui myös kupin sisällä.

DSC00848

DSC00827

DSC00837

Kuppi muuttuu paljon, kun sen alle laitetaan lautanen, siitä tulee juhlavampi. Ja sen suhteetkin muuttuvat. Minusta on loistava idea, että Arabia 100 vuotta kuppien alle sopii Koko-sarjan pikkulautanen. Olemme kuitenkin enimmäkseen siirtyneet juomaan kahvia mukeista, mutta juhlissa on kivaa kattaa mukien alle lautaset. Kattauksesta tulee juhlavampi. Kokon ovaali lautanen (ihana muoto! Ja niin toimiva lautanen, tarjoiluun, lautaseksi, jopa pienen piiraan vuoaksi!) sopii mukin alle aamupalalla, kun kahvin seuraan halutaan voileipä tai pulla…. Mukavaa on se, että kaikki Arabian astiat sopivat hyvin keskenään yhteen, koska valmistusmassa on samaa ja siksi valkoinen väri on kaikissa astioissa sama. Silloin kirjavatkin astiat sopivat keskenään yhteen. Sama valkoisen sävy sitoo. Tietysti myös värit ovat samoja vaikka kuvio tai astiasarja olisikin eri.

pohja

Arabia 100 vuotta -kuppeja on yksi joka vuosikymmeneltä, jonka Suomi on ollut itsenäinen. Arabia on ollut mukana suomalaisten kuppikunnissa koko itsenäisyytemme ajan. On se huikeaa. Siis kymmenen erilaista kuppia. Kuviot ovat kunkin aikakauden suosikkeja. Sarja on myynnissä vain tämän vuoden ajan. Mukin pohjassa on juhlavuoden erikoisleima ja sieltä selviää myös alkuperäisen kuvion lanseerausvuosi. Monet kuviot tuovat mieleen lämpimiä muistoja isovanhemmista ja muista sukulaisista ja tapahtumista modernissa muodossa. Se lämmittää.

15966268_1555669544450965_2844528206800629531_n

Minun oli hirveän vaikeaa valita oma suosikkini. Päädyin aloittamaan valinnan niin, että poistin mukeja siitä päästä mistä pidin vähiten. Hurjan vaikeaa. Lopulta jäljelle jäi kolme, joista en enää osaa päättää mikä niistä on ihanin: Hattara, Pastoraali ja Bebop.

Mikä muki on sinun suosikkisi? Voit voittaa sen omaksesi! Katso kaikki kuviot täältä ja valitse oma suosikkisi. Arvon viidelle onnekkaalle oman mukin, lempikuviolla. Kerro siis blogin kommenttikentässä, mikä on mielestäsi kaunein kuvio ja liitä mukaan sähköpostiosoitteesi, että voin olla sinuun yhteydessä ja ilmoittaa voitostasi. Kilpailuaikaa on viikko ja mukin arvo on 18,90 €. Arvon siis viisi palkintoa 7.2.2017. Onnea kilpailuun ja hyviä hetkiä kupposen äärellä omassa kuppikunnassasi oli se mikä hyvänsä!

Ihania kahvihetkiä

Hanna

DSC00849 (2)

 

 

Kommentit
 1. 1

  pipsa sanoo

  Kaikki mukit ihania mutta PASTORAALIN haluan kiitos.Kotisi näyttää ja onkin varmasti ihana noissa kuvissa.Kivoja tanssihetkiä myös Hannalle.

 2. 3

  Riitta Sahanen sanoo

  Minun suosikkimuki on Pastoraali. Toivon, että arpaonni suosisi minua:) Ihana koti sinulla ja kahvikutsuideaa aion toteuttaa!

 3. 5

  Ode sanoo

  Suomen kukka on hieno, se sopisi hyvin mukieni joukkoon (okei, okei, joukko on niin kirjava, että sinne sopii periaatteessa mikä tahansa). 🙂

  Olen aina ollut vähän kateellinen ihmisille, joilla on ystäväporukka. Minun ystäväni kun eivät ole koskaan tulleet toimeen keskenään. Ehkä nykyisistä kavereista voisikin uskaltaa kutsua useamman yhtä aikaa paikalle, mutta jotenkin sitä ei osaa, kun ei ole koskaan ollut sellaista tilannetta.

 4. 6

  TarjaML sanoo

  Vaikea valinta, enttententtenin jälkeen päädyin Pastoraaliin.
  Taidankin järjestää innoittamanasi kahvikekkerit ystävänpäivänä! Saanpahan hyvän tekosyyn ottaa esille ihanat Raija Uosikkisen Filigraani-kahvikupit.

 5. 8

  Pirjo Takala sanoo

  Suomen kukka on minun suosikkini. Sininen on lempivärini. Kuvio on herttainen.

 6. 11

  Seija Tammivuori sanoo

  Suomen kukka, edustaa sini-valkoista Suomea. Hyvä muisto 100- vuotisesta Itsenäisyydestä.

 7. 12

  Kirsi-Maria B. sanoo

  Ihana kahvipöytä, tuttujakin 🙂 ja niin upeeta että taas voi ostaa iloisesti suomalaista. SHE-FO on valinta, mutta nimenomaan keräisin yhden kappaleen kaikkia!

 8. 13

  Sirkka Stenius sanoo

  Pastoraali säväyttää jotenkin-vuosiluku täsmää omaan opiskeluuni diakonissaksi…tuo mieleeni elävästi sen ajnjakson.Kauniita ja ihania kaikkinensa ovat.Esteri ihana sinivalkoinen,Suomen kukka…kyllä meillä osataan!

 9. 14

  Seikku sanoo

  PASTORAALI vie sille vuosikymmenelle, jolla olen itse syntynyt.
  Jos arpaonni sattuu kohdalleni ja saan Pastoraali mukin, niin lahjoitan sen lapsenlapselleni. Mukin mukaan liittäisin tarinan mummin lapsuusvuosista sekä Suomen tekemisen kulttuurista ja sen arvostamisesta.

 10. 24

  Jaana Mellanen sanoo

  Pastoraali, kaunis kuvio, mustavalkoinen ja oma syntymävuosikymmen

 11. 26

  kikka sanoo

  Ihana idea Arabialta! Sain lahjaidean 80v täyttävälle anopilleni.Hänelle ostan ehdottomasti Huvila-mukin. Vaikea valinta mikä ollisi itselleni mieluinen-riippuu päivästä. Muumimukeistakin valitsen oman fiiliksen mukaan- välillä kelpaa vain mörkömuki aamukahville. Töihin valitsisin Pastoraalin kahvihetkiin, mutta näen ehdottomasti kotona kesäisenä aamuna itseni Suomen kukka muki kädessäni nauttimassa ulkona aamukahvia.

 12. 28

  Anne Högström sanoo

  Hieno idea Iittalalta Suomen 100-vuotisen kahvinjuojakansan arkeen ja juhliin. Jokainen kuppi sopisi eri tunnelmiin mutta tällä hetkellä olen niin täynnä uloa ja energiaa, että BEPOP on minun valintani!

 13. 30

  Riitta Lehto sanoo

  Kaikki ovat kauniita ja sopivat ihmeen hyvin yhteen. Yhtä on vaikea valita, mutta ehkä Suomen kukka on suosikkini. Sopii vanhojen sinivalkoisten Arabioiden joukkoon.

 14. 36

  pirjo linna sanoo

  Mun suosikki on Pastoraali. Ihan senkin takia kun olen saanut edesmenneeltä äidiltä nelikulmaisen leipävadin ja se kaipaisi mukeja ympärilleen. 🙂

 15. 37

  Sari Kölli-Torvinen sanoo

  Suomen kukka on kaunein jos täytyy valita, vaikka kaikki ihania ja tekee mieli ostaa 🙂

 16. 39

  Pirjo Jokinen sanoo

  Se on hattara! Mummillani oli pullalautanen, hattara kuviolla.Nyt lautanen on minulla!Ilahduin kun kuvio on huomioitu uudelleen.

 17. 42

  Johanna - Kaikkea kaunista sanoo

  Ihania kaikki, mutta tänään olen jotenkin hempeällä päällä, niin lemppariksi valikoitui Huvila. Ja mahtava kahvikutsuperinne teidän porukalla!

 18. 43

  Epis sanoo

  Toisaalta hirveän vaikea valita, mutta jos yksi pitää valita edustamaan niin se tuntuisi sitten itsestään selvästi olevan Suomen kukka!

 19. 45

  Eila sanoo

  Oi Hanna, ihana idea on kahvikutsutoteutuksesi. Mielikuvitukseni lähti laukalle ja tiedän, että jossakin muodossa toteutan vähän samansorttista juttua. Kunhan kattoterassikelit lämpiävät!

  Pastoraali puhutteli minua enitenja toivon, ettäarpaonni suosii ja saan siitä muistojen mukin.

 20. 46

  Minna sanoo

  Kuten kirjoitit, Myrnasta ei moni pitänyt, mutta mukina se on ihana. Minä kuulun niihin. Vai onko syynä se, etten enää voi istua mummon kanssa kahvilla ja juoda kahvia Myrna-kupista ja kun nyt juon kahvini Myrna-mukista, on se vähän kuin olisi mummon kanssa kahvilla. Mummo on istuttanut minuun Myrna-siemenen, joka nyt vuosien jälkeen on alkanut kukoistamaan, joten haluan toisen Myrna-mukin. (On sitten meille molemmille omat Myrnat. Minulle ja mummolle.)

 21. 47

  Kaisa sanoo

  Esteri on niin ihanan retro, rakkaimmat muistot näistä mukeista tuo tämä!

 22. 56

  Heta sanoo

  Ihania! Kaksi suosikkiani pastoraali ja esteri. Niistä valitsisin pastoraalin. 🙂

 23. 58

  Leila Goman sanoo

  Kauniita mukeja kaikki,hienoa Arabialta juhlavuoden kunniaksi . Minun silmääni hivelee eniten Huvila-muki. Pidän sen kauniin punaisesta sävystä.

 24. 59

  Anna- Maija sanoo

  Pastorasli miellyttää minun silmääni eniten. On vanha, mutta silti moderni

 25. 60

  Sirkka Niemelä sanoo

  Erittäin vaikea valita, mutta olen aina pitänyt Esteri Tomulan piirroksista, joten valitsin Pastoraalin. Ihana toi kahvikekkeri-idea☺️

 26. 61

  Tuija sanoo

  Voi tuo hattara, niin ihana! Siirryin oitis lapsuuteen ja kesämökille<3

 27. 65

  Sofia sanoo

  Myrna. Siitä tulee aina mieleen lapsuus ja mummu, kun hän aina arkenakin kattoi Myrna-kupit pöytään. 🙂

 28. 67

  Heli Ruotjoki-Lalu sanoo

  Äidillä oli Myrna astiasto, mikä oli aina se juhlien silmiä hivelevä piste ii:n päälle. Äiti kuoli vuonna 1976. Sisareni sai Myrnan, kun minä olin vasta 18 v. ja systeri jo liki 40. Siihen jäi kohdallani se kutkuttava tunne juhlia järjestäessä… ”ooh nyt on juhlavuutta” . Toki oman perheen kohokohdat ja kahvittelut astioineen ovat olleet oman aikansa juhlistajia, mutta se Myrna kummittelee joskus mielessä – siis minulle muistojen muki Myrna ❤

 29. 68

  Minna Honkala sanoo

  Kauniita ovat kaikki ja myös sekaisin katettuna ovat tunnelmaltaan kivoja. Esteri on Oona suosikkini. Olen ihaillut sitä jo kaupassa.

 30. 70

  sanoo

  Tosi vaikea valita, kun ovat niin kauniita, Myrnakin on aivan uudenlainen 🙂 Ehkä kuitenkin päädyn Suomen kukkaan, joka sopii parhaiten muiden mukieni joukkoon.

 31. 71

  Melli sanoo

  Ihanat mukit. Vaikea löytää yksi suosikki, pitää varmaan ostaa useampi, mutta yksi jos pitää valita niin se on Esteri

 32. 72

  Seija Järvinen sanoo

  Bebop yleensä en yhtään tykkää tuosta pohjaväristä, mutta tämä muki vangitsi huomion heti. Katselin muutamaa muutakin, mutta tämä se on – ylivoimainen.

 33. 73

  Sirpa Päivä sanoo

  Pastoraali on mieluisin, selkeän rauhallinen ja yksinkertaisen kaunis. Ja vuosilukukin sopivasti syntymävuoteni!

 34. 76

  Ansku sanoo

  Ihanat naiset, ihanat tarjoilut ja ihanat kupit! Vaikea valita yhtä, mutta sanotaan sitten Pastoraali 🙂

 35. 77

  MAAJA sanoo

  PASTORAALI – niin naisellinen että kutsuu kahville…
  En ole järjestänyt pitkään aikaan kahvikestejä (muuten kun viime vuonna 6 x synttärikaffet, koska kaikki eivät olisi mahtuneet samaan aikaan). Ja sun idea v 2011 on varteen-otettavan hyvä.
  MUTTA meille saa poiketa aina kutsumattakin, keitän pannukahvit ja jos ei löydy mitään kahvin kanssa niin pyöräytän lätyt. Ja meille poiketaan usein, mikä on tosi kiva !
  Itsekin poiketaan kavereille silloin tällöin, soitetaan kyllä, että ootteko kotona…

 36. 79

  Emma sanoo

  Hattara miellyttää! Voisin kuvitella ostavani tuota kuviota enemmänkin (jos kaappeihin mahtusisi vielä uusia astioita… ).

 37. 80

  Riitta sanoo

  Pidin ensi näkelmä Heikki Orvolan 90-luvun Bebop kuviosta. Ensinnäkin se on vuodelta 1992, jolloin rakas poikani syntyi. Siis muistuttaa aina siitä ja samoin kuviosta tulee mieleen kesä, lattaritanssit ja Barcelona (ehkä vähän Gaudi-kuvioita).

 38. 81

  Minna Kajanne sanoo

  Esteri – kaunis kuppi ❤. Tulee paljon ihania muistoja lapsuudesta

 39. 82

  Siru sanoo

  Voi niin monta ihanaa…Hattara on kuitenkin paras. Jostain syystä tulee varhaiset Muumi-piirrokset mieleen.

 40. 84

  Arja sanoo

  Kaikki ovat niin ihania mutta Suomen kukka on sittenkin suosikkini. Onnekasta omistaa ihana ystäväpiiri.

 41. 85

  Nina sanoo

  Pastoraali on hyvää vuosikertaa kuten minäkin. Näin nämä mukit kaupassa ja olisin heti ostanut mutta tämä muki loppuunmyyty, toivon arpaonnea.

 42. 89

  Sari Saxman sanoo

  Arabia oli tärkeä mummilleni, joka arvosti suomalaista muotoilua. Arabia on nostalgiaa minulle ja nostalgiaa on myös 60-luvulla syntyneelle Pastoraali, siis ehdoton suosikkini. Luulen että olisi aika vaihtaa Indiskan ”aamukahviämpäri” Arabian sulottareen, eikö?

 43. 90

  Maiju Suhonen sanoo

  Hei, suosikkini on Pastoraalikuppi. Meillä on yhteinen kaveri Minna näköjään.

 44. 92

  jaana ståhl sanoo

  Pastoraali olis ihana ja kaikki muutkin mutta yhden kun sai valita niin se sitten 🙂

 45. 93

  Henna sanoo

  Kauniita kuppja ja on useita, mutta Esteri on ihana. Suomen sinivalkoiset värit 🙂

 46. 94

  Susanna P. sanoo

  Ihanat kekkerit kerrassaan! Tykkään kovasti Pastoraalista, mutta mä kyl taidan sittenkin pitää ihanan selkeästä Timbuasta. Se on kuitenkin suosikkini. ❤

 47. 97

  Tarja Schleifer sanoo

  Ihana naisryhmä teillä!
  Kupeista ihanin oli ehkäpä Pastoraali! ☕️
  Aurinkoisia kevätpäiviä! ☀️

 48. 102

  Anne sanoo

  Bebob, suosikki. Harmi vaan, jos nämäkään Arabian 100- vuotisjuhlakupit eivät ole tehty Suomessa.

 49. 103

  Leena kivinen sanoo

  Ihana kahviporukka teillä. Omaan kahvipöytään sopisi parhaiten Huvila. Jos viitan ostan itse toisen kupin ja kutsun heti ystävän mustikkapiirakka kahville.

 50. 105

  Piia Auranen sanoo

  Hauska idea Arabialta olla mukana juhlavuodessa. Osa kuvioista ei sytytä nyt yhtään, mutta onneksi maku muuttuu ja vuoden päästä voi olla suosikki ihan joku toinen kuin nyt! Tällä hetkellä se on kyllä Pastoraali.

 51. 106

  Elina sanoo

  She-Fo on kaunein! Asun vuonna 1928 rakennetussa punamultamökissä, joten kuppi sopisi niin kauniisti sen ajan taloon. ☺

 52. 107

  Tarja Hannele sanoo

  Kylläpä ne ovat kauniita kaikki. Pastoraali on naisellisen kaunis ja nuoruuden vuosilta kotoisin.
  Tsemppiä tanssiharkkoihin, kovasti jo odotellaan, alkaisivat jo 😉

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *