Kissa yli reunan!

Se tapahtui kaksi päivää sitten: Coco ylitti rajan. Tosin kyseessä ei ollut valtakunnan raja eikä aidan korkeuskaan juuri haitannut etenemistä. Kolmiviikkoinen koratinpentu kiipesi vain pesän virkaa toimittavan pahvilaatikon reunan yli lattialle, mutta pikkukissan elämässä hetki oli merkittävä. Sisaret jäivät reunalle ruikuttamaan – kyllä, pennuista lähtee jo aika lailla ääntä – kun Coco otti lattianeliöitä haltuun, Io-emo tiukasti kannoillaan.

Coco ylitti rajan - pentuhuoneen lattialle.

Coco ylitti pesän reunan kissasiskoista ensimmäisenä. Kuvat: Marko Lumikangas

Maailman makuun päästyään Coco on käynyt lattiatason tutkimusretkillä jo useita kertoja. Muut pennut eivät ole vielä toistaiseksi uskaltautuneet pesästä, mutta arvattavasti ”suuren maailman” kutsu houkuttaa niitäkin jo lähipäivinä. Kissanpennut ovat uteliaita ja kovia matkimaan.

Aida on hopeaturkkinen ja isosilmäinen koratinalku - lupaavia ominaisuuksia.

Aida on hopeaturkkinen ja isosilmäinen koratinalku – lupaavia ominaisuuksia.

Io-emolla on puolestaan välillä kova kaipuu päästä jaloittelemaan hieman reilummin, joten lasten nukkuessa emo on saanut toisinaan viettää aikaa niin sanotusti toisella puolella muiden aikuisten kissojen kera. Kissaemoa ei kuitenkaan tarvinnut yleensä kantaa takaisin lastenhuoneeseen – kunhan ovea raottaa, Io kyllä siirtyy takaisin emon velvollisuuksien pariin.

Kuvaussessio taisi hieman jännittää Babaa.

Kuvaussessio taisi hieman jännittää Babaa.

Kuten viimeksi enteilin, meillä on vietetty myös kissanristiäisiä. Koratsisarusten rekisterikirjoihin kirjoitetaan nimet Mythai Anchali Gao (Aida), Mythai Busaya Bao (Baba), Mythai Chompoo Pong (Coco) ja Mythai Duangrat Reo (Dana).  Nimet ovat tuttuun tapaan ja perinteitä kunnioittaen thain kieltä.

Rekisteröintipyyntö Kissaliittoon lähti matkaan viime perjantaina. Eilen huomasin Omakissa-järjestelmästä, että pennut ovat saaneet jo rekisterinumerot – eli siis rotukissojen henkilötunnuksen. Itse rekisterikirjat kolahtanevat postiluukusta lähiaikoina.

Dana empii vielä uskaltautumista suureen maailmaan.

Dana empii vielä uskaltautumista suureen maailmaan.

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *