Kissan ikään

Kaksitoistaviikkoinen Walto malttoin leikkien lomassa poseerata hetken.

Kaksitoistaviikkoinen Walto malttoi leikkien lomassa poseerata hetken. Kuvat: Marko Lumikangas

Tättähäärän pennut täyttivät eilen 12 viikkoa, mikä tarkoittaa yhtä virstanpylvästä kissan elämässä. Suomen Kissaliiton sääntöjen mukaan 12 viikkoa on pennun luovutusiän alaraja. Aikarajaa on todellakin syytä kunnioittaa, sillä vaikkapa huonon laskupään aiheuttamasta päivän erheestä seuraa sanktioita. Tarkoituksena on tietysti varmistaa pennuille tarpeeksi pitkä aika emon hoivissa ja siten parhaat lähtökohdat kasvaa hienoiksi ja tasapainoisiksi kissayksilöiksi.

Vaula ja söpöstelyn taito.

Vaula ja söpöstelyn taito.

Tänään pennut kävivät toista kertaa eläinlääkärin vastaanotolla. Ne saivat vahvistusrokotukset ja ihon alle niskaan mikrosirut – voi kuulostaa scifi-leffalta, mutta kyse on tunnisusmerkinnästä. Ilman tunnistusmerkintää lemmikit (kissat, koirat, fretit) eivät pääse edes EU-rajojen yli, joten mahdollista matkusteluakin varten siru on hyvä olla valmiina. Lisäksi siru toimii tunnistusmerkintänä siltä varalta, jos kissa pääsisi karkuretkille. Pian sirutusta vaaditaan myös Kissaliiton säännöissä.

Yngve ja tyypillinen pose pää vinossa.

Yngve ja tyypillinen pose pää vinossa.

Pakko myöntää, että nämä pennut ovat sulattaneet sydäntäni normaaliakin enemmän. Kehrätä nyt eläinlääkärissä! Muuton aika on kuitenkin ovella, ja uusissa kodeissa tulokkaita jo odotetaan. Olen aika varma jo nyt, että näistä kasvaa ihania ihmisrakkaita kissoja. Sehän on kasvattajalle aina paras kiitos.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *