Kissat eivät syö salaattia

Helmi ei näytä tietävän, että jääsalaatti on pupunruokaa.

Helmi ei näytä tietävän, että jääsalaatti on pupunruokaa.

Olen toisinaan koettanut viritellä lasitetulle parvekkeelleni pientä ryytimaata. Olisi niin mukavaa poimia yhtä sun toista tuoretta yrttiä ruoan höysteeksi. Viljelykseni jäävät kuitenkin vaatimattomiksi, kiitos karvaisten apupuutarhureitteni. Yrtit revitään yleensä tuhannen päreiksi jo taimina.

Karvas kokemus on osoittanut, että ainoita viljelynkestäviä yrttejä ovat basilika ja rosmariini – ilmeisesti voimakkaan tuoksunsa ansiosta. Kissoille maistui jopa stevia, tillistä sun muista perusyrteistä puhumattakaan. Ruohosipulia en viitsi edes kokeilla.

Basilikan kanssakin on niin ja näin. Vihannesosastolta hankittu, vesilasiin upotettu ruukku keittiönpöydällä kiinnostaa ihan liikaa Tättähäärää, joka repii siitä lehtiä terävin pikku hampain.

Yrttien mutustelun vielä voi ymmärtää. Riipiväthän kissat ruohoakin, jos sitä on tarjolla. Kaupoissa myydään tähän tarkoitukseen niin sanotun kissanruohon siemeniä. Huonekasvit taas saattavat houkutella pureskeluun siinä määrin, että niille on etsittävä uusi koti. Myrkylliset huonekasvit eivät kissakotiin sovi.

Kissat ovat kuitenkin aitoja lihansyöjiä. Ne eivät mitään salaattia syö. Tai siis niiden ei pitäisi syödä.

Siitä viis, sillä Helmin tämän kesän rakkaus on jääsalaatti. Voi sitä riemua, kun saa jäystää pieniä palasia – joista ainakin puolet putoaa lattialle. Salaatit uhkaavat lähteä parempiin suihin jopa leivän päältä, varsinkin jos niiden kaverina on Helmin toista suurta herkkua kinkkua. Jäys jäys!

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *