Kissavauvalan kuva-albumi aukeaa

Ion pennut ovat nyt viisipäiväisiä pieniä kissanalkuja, jotka kasvavat kovaa vauhtia. Tyttönelikko viihtyy emon maitobaarissa taajaan, ja painot nousevat päivässä 10-17 grammaa – viikonikäisten kissanpentujen pitäisi olla suunnilleen kaksinkertaistanut syntymäpainonsa.

Tytöistä ensimmäisenä syntynyt, Aida  yhden vuorokauden ikäisenä.

Tytöistä ensimmäisenä syntynyt, Aida, yhden vuorokauden ikäisenä. Kuvat: Marko Lumikangas

Toistaiseksi emo ja pennut asustavat oman huoneensa rauhassa. Pentujen hoito on Iolle kokopäivätyötä, mutta jälkikasvun nukkuessa emo kyllä nauttii ihmiskätten rapsutuksista ja kellii kehräten lattialla.

Baba, ikää vuorokausi.

Pennuista pienin, Baba, ikää vuorokausi.

Pennut ovat saaneet myös työnimet. Koska rekisterikirjoihin painettavien virallisten nimien alkukirjaimissa ovat omassa syklissäni vuorossa kirjaimet A, B, C ja D, halusin antaa nelikolle samalla alkukirjaimella alkavat kutsumanimet. Tyttöset ovat nyt Aida, Baba, Coco ja Dana.

Coco, suurin pennuista, yhden päivän iässä.

Coco, suurin pennuista, yhden päivän iässä.

Viime viikonloppu kului muutoinkin kissamaisissa merkeissä, sillä kävimme Tättähäärän kanssa kissakisoissa Hyvinkäällä sekä lauantaina että sunnuntaina. Ruuhka-Suomen Rotukissayhdistyksen mittelöistä saatiin kotiinviemisiksi uusi pokaali vitriiniin, sillä lauantaina Tättähäärä nappasi hienon voiton kategorian III aikuisten naaraiden sarjassa – kamppailu oli sen verran tasaista, että tarvittiin uudelleenäänestys ja yksi tuomari lisää, ennen kuin jännittävän kisan lopputulos oli selvillä. Häärä pääsi loppusuoralle myös sunnuntaina, mutta urheilutermein yritys ei tällä kertaa ihan riittänyt. Seuraavat kisat ovatkin jo ensi  sunnuntaina Sastamalassa.

Dana, nelikon viimeisenä syntynyt, vuorokauden ikäisenä.

Dana, nelikon viimeisenä syntynyt, vuorokauden ikäisenä.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *