Kuumat kissahäät

Io ja Urho löysivät nopeasti yhteisen sävelen. Kuva: Marko Lumikangas

Io ja Urho löysivät nopeasti yhteisen sävelen. Kuva: Marko Lumikangas

Kirjoittaminen kotikoneella on ollut viime päivinä hieman hankalaa, mutta syy tähän on melko suloinen. Näppäimistölleni on kellahdellut vähän väliä kissa tai parhaimmillaan kaksi, kovan kehruun ja kurinan säestyksellä. Työhuoneeni on nimittäin saanut kunnian toimia Ion ja Urhon lemmenhotellina, ja pariskunta näyttää tykkäävän paitsi toisistaan myös huoltojoukoista.

Kuumat kissahäät ovat kestäneet nyt kolmisen päivää. Illansuussa Urhon on aika lähteä takaisin kotiin, jossa omalla kissakaverilla on jo ilmeisen ikävä. Meillä taas elämä palaa normaaliin päiväjärjestykseen, kun muun lauman ei tarvitse enää kyttäillä suljetun oven takana – tietysti ne tietävät, että talossa on vieras mies. Tilanne tuntuu ottavan jollain tapaa aivoon erityisesti Tättähäärää, joka on tehnyt mielipiteensä selväksi pitkillä naukusessioilla.

Aviolliset velvollisuudet on siis todistetusti hoidettu. Kissaparin kiinnostus leimahti jo ensi katseesta sunnuntai-iltana, ja pian huoneessa juostiin jo peräkanaa tai siis peräkissaa lemmenlaulujen tahtiin. Välillä Io hieman hakkaili sulhoaan – antoi tassun viuhua – sillä näissä peleissä kissanaaraan kuuluu esittää vaikeasti tavoiteltavaa.

Tovin teerenpelien jälkeen päästiin itse asiaan. Homma menee kiteyttynä näin – ja tämä on sitten lisääntymisbiologiaa, ei mikään seksinovelli: Uros tarttuu hampaillaan naarasta niskanahasta, ja kun sihti on saatu kohdilleen, uros astuu naaraan. Itse akti kestää vain muutamia sekuntteja, mutta akteja tapahtuu useita. Tapahtuman päätteeksi naaras kiittää yleensä kiljaisemalla vertahyytävästi, sillä uroksen siittimessä olevat väkäset nipistelevät ikävästi. Tämän tarkoitus on stimuloida munasolujen irtoamista. Naaras saattaa myös koettaa hyökätä uroksen kimppuun, siksi niskaote. Kipu kuitenkin unohtuu hetkessä, sillä kohta naaras jo kieriskelee lattialla ja on pian valmis uusintaottoon.

Kissat hoitavat hommansa itsenäisesti, ja huoltojoukkojen on parempi olla aiheuttamatta häiriötä. Etenkin nuorilla ja/tai kokemattomilla kolleilla on kuitenkin joskus aluksi vaikeuksia saada sihtiä kohdilleen. Vaikka Urholla oli ollut ennen Ioa yksi tyttöystävä, parin ensimmäiset yritykset olivat… hmm…. no, melkoista sutimista. Nauraminen on ankarasti kielletty!

Harjoitus tekee kuitenkin mestarin. Kasvattaja on iloinen kuullessaan kauhuleffamaisen kiljaisun, joka kertoo avioliiton täytäntöönpanosta. Aktiivinen makuukamarielämä vie kuitenkin voimia. Parin päivän jälkeen tilanne on yleensä se, että kolli väsähtää ja naaras saa huudella seinille. Urhokin tuntuu olevan jo kiinnostuneempi minun sylistäni kuin Ion viettely-yrityksistä, vaikka kaksikko viihtyykin hyvin keskenään. Tosin pariskuntaa kiinnostaisi myös huoneen ulkopuolinen elämä: ovesta kulkiessa on oltava nopea, jotta hääpari pysyy kammarissaan.

Noin kolmen viikon kuluttua nähdään, onko Urhon visiitti tuottanut tulossa. Jos on, Iosta tulee elokuussa ensi kertaa emokissa.

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *