Lähi- ja kaukomatkailua

Aurinkoläikät houkuttelevat kissoja magneetin lailla. Tättähäätä ja pentukolmikko nauttivat lämmöstä.

Keväiset aurinkoläikät houkuttelevat kissoja magneetin lailla. Tättähäärä ja pentukolmikko nauttivat lämmöstä.

Tättähäärän pennut ovat jo isoja pieniä kissoja – kaapinoven kaltaiset esteet ovat niille vain hidasteita. Vappuaattoaamuna kolmikko kävi ensimmäistä kertaa kodin ulkopuolella, nimittäin eläinlääkärissä. Kahdeksanviikkoiset saivat ensimmäiset kolmoisrokotteet ja pääsivät eläinlääkärin tutkittavaksi.

Vaikka hiukan ehkä ujostutti, rokotuspiikki ei kirvoittanut pennuista inahdustakaan. Kaikki myös todettiin terveiksi ja hyväkuntoisiksi. Seuraava rokotus ja mikrosirutus ovat kalenterissa toukokuun viimeisellä viikolla, ja pian sen jälkeen pennuilla onkin edessään muutto uusiin koteihin.

Io nautti hotellilomasta kehräyksen säestyksellä. Näyttelypaikalla olikin paljon tylsempää.

Io nautti hotellilomasta kehräyksen säestyksellä. Näyttelypaikalla oli paljon tylsempää.

Vappuviikonlopun pennuista ja muusta Mythai-laumasta huolehti tuttu kissanhoitaja, sillä kissalan ihmisväki ja Io suunnistivat jo perjantaina Tallinnaan kissanäyttelyyn. Lauantaina Io saavuttikin Grand International Championin tittelin, eli matkan päätarkoitus tuli täytettyä.

Sunnuntaina tulotaso valui sitten niin sanotusti penkin alle, mutta kissanäyttelyt ovat kuin taitoluistelua niin hyvässä kuin pahassakin, ja arvostelulajissa jos missä pettymykset kuuluvat asiaan. Tuomarin arvostelusta ei kuitenkaan voi valittaa, olipa se omasta mielestä kuinka epäreilu hyvänsä. Purnaaminen onkin hyvin oleellinen osa harrastusta – ja tämä on vain puoliksi vitsi.

Jostain syystä Io ei viihtynyt näyttelypaikalla ollenkaan ja myös näytti sen. Sen sijaan kissaneiti otti hotellilomastaan kaiken irti – ja näytti senkin kehruulla tehostettuna. Ilmeisesti tasokkaan hotelllin ja näyttelypaikan virkaa toimittavan ankean urheilunhallin välinen ero tuntui melko murskaavalta kissamaisestakin vinkkelistä. Tämän kaiken jälkeen oli hyvä palata kotiin tuttujen kissakavereiden luo.

Seuraavaksi Iolla on edessään ihan uudenlaisia kuvioita, sillä touko-kesäkuun vaihteessa on tarkoitus järjestää treffit komean koratnuorukaisen kanssa. Siitä lisää, kun aika koittaa.

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *