Lapseni maailmalla

Io (toinen oik.) on harjoittelut tulevaa emon rooliaan Tättähäärän pentujen kanssa.

Io (toinen oik.) on harjoitellut tulevaa emon rooliaan Tättähäärän pentujen kanssa.

Pentujen muuton lähestyessä mieli on yhtä aikaa iloinen ja haikea. Kasvattajalle on tietysti iso ilo, että kaikille pennuille on tiedossa rakastavat kodit, joissa ne saavat hoivaa ja huomiota – viimeksi mainittua taatusti paljon enemmän kuin ikinä voisivat isohkossa kissalaumassa saada.

Lasten maailmalle lähtöön liittyy silti aina myös haikeutta, kaikkien vuosien ja pentueiden jälkeenkin. Tämä kolmikko on ihan erityisesti onnistunut kietomaan minut pehmotassujensa ympärille. Pennuista on varttunut hyvin sosiaalisia pikkukissoja, jotka suorastaan kärttävät ihmishuomiota. Kun kissanpentu tapittaa silmät ymmyrkäisinä ja ääntelee vaativaan sävyyn, se on pakko nostaa syliin. Oi sitä kehräyksen määrää!

Kissat varttuvat aikuisiksi ja kotiutuvat uusiin perheisiinsä, mutta kasvattajalle ne ovat aina lapsia maailmalla. Joitakin kissakasvatteja näkee useinkin, toisia taas ei juuri koskaan. Onkin erityisen ilahduttavaa saada kuulumisia ja kuvia niistäkin kissalapsista, joihin ei törmää esimerkiksi näyttelyiden tai kasvatuksen parissa. Suurin osa rotukissoistakin elää puhdasta lemmikin ja perheenjäsenen elämää ilman kauneuskisa- tai deittailutouhuja.

Vuosien kuluessa saa joskus vääjäämättä myös surullisia uutisia, mutta kasvattajana haluan tietää myös kasvattieni sairastelusta tai kuolemasta. Kun luovutan pennun uuteen kotiin, lupaan elinikäisen auttamistakuun – jos on hätä, saa soittaa vaikka keskellä yötä.

helmi ja pennut

Pentujen varastamisella on pitkät ja jatkuvat perinteet: Helmi, Tättähäärän pennut vuosimallia 2014 ja pentuikäinen Io (oik.).

Tättähäärän pentuja saattaa jäädä ikävöimään erityisesti Io. Kolmikko – joka oli pieninä niin kovin pelottava – taisi herättää lopulta Ion emonvaistot. Viime aikoina kissaneito on ottanut tavakseen ”varastaa” pennun tai pari (nukkuma)seurakseen. Myös pesu ja muu hoiva sujuvat kuin emolta ikään. Tämä käynee hyvästä harjoituksesta, sillä Iosta itsestään saattaa tulla lähikuukausina kissaemo. Kunhan nyt ensin treffeillekin päästään…

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *