Maailma avartuu

Sikin sokin pesän lämmössä

Kissaperhe päivälevolla nukkumapesänsä lämmössä.

Tättähäärän pentukolmikon maailma on avartunut pääsiäisen aikana monella tapaa. Ensinnäkin pennut ovat päässeet kiinteän ruoan makuun – ensimmäisenä kupilla alkoi viihtyä pikkusisko Vaula, ja velipojat seurasivat esimerkkiä parin päivän päästä. Toki myös mammanmaidolla on yhä aikansa ja paikkansa pentujen ruokavaliossa.

Siirtyminen kiinteään ruokaan tuo tietysti mukanaan vessaharjoitukset, mutta tällä kertaa niihin ei ehkä tarvita lainkaan pientä harjoittelulaatikkoa (joka kylläkin seisoo huoneen nurkassa). Todistettavasti tänään ainakin yksi pentu on käynyt asioilla niin sanotussa isojen kissojen vessassa. Pentuja kiinnostavat myös lelut, ja kiipeilyäkin harjoitetaan, tosin pikkukissan mittakaavassa.

Lisäksi pennut päässeet tapaamaan muita kissalan asukkeja ensi kertaa. Seniorit Helmi, Gilda ja Kerkko suhtautuvat pieniin lempeän ystävällisesti ja vuosien kokemuksella – mutta nuori Io on vähintääkin skeptinen pikkuisia kohtaan. Niille on pakko suhista, sen verran vaarallisia ovat! Tottuminen vienee muutamia päiviä: Ion suhinat tulivat tutuiksi jo vuosi sitten, kun Tättähäärällä oli edellisen kerran pennut. Pennuista ja tuolloin vielä itsekin pentuikäisestä Iosta tuli kuitenkin lopulta hyvät leikkitoverit. Ja onneksi pennut eivät ole moksiskaan satunnaisista suhinoista; niiden (valvotut) tutkimusretket ovat ulottuneet jo keittiöön ja makuuhuoneeseen. Täältä tullaan, maailma!

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *