Malli karkaa, ottakaa kiinni!

Kissojen, etenkin pentujen, kuvaaminen on taitolaji, joka vaatii paitsi kunnon kaluston myös kärsivällisyyttä. Pokkarilla saati kännykällä on vaikea saada hyvälaatuisia kissakuvia: nopealiikkeiset eläimet vaativat järjestään järjestelmäkameraa.

Kärsivällisyydelle taas on käyttöä, kun viiksekäs valokuvamalli päättää suhtautua sessioon joko yli-innokkaasti tai totaalisen välinpitämättömästi.

Aidan poseerausnäyte. Kuvat: Marko Lumikangas

Aidan poseerausnäyte. Kuvat: Marko Lumikangas

Myös kuvausassistentista on suuri apu. Assistentin tärkeimpiä töitä on huolehtia, että kuvattava ei katoa kuvauspaikalta.  Jos malli kuitenkin onnistuu poistumaan studiosta, assistentin täytyy kipittää hakemaan tämä takaisin. Ja takaisin.

Assistentti voi myös heiluttaa huiskaa ja koettaa siten saada mallin katsomaan kameraan. Tämä kikka tehoaakin melko hyvin Ion nyt kuusiviikkoisiin pentuihin, mutta jotkut varttuneemmat mallit suhtautuvat huiskutteluun täydellisellä EVVK-asenteella.

Baba ja katse huiskaan.

Baba ja katse huiskaan.

Kuvausassistentti pitää huolen myös siitä, ettei linssin eteen eksy ulkopuolisia. Varsinkin emot ovat usein kärkkäitä osallistumaan jälkikasvunsa kuvauksiin. Huiskuttelustakin saattaa innostua joku ihan muu kuin itse kohde, joten innokkaimmat yleisön edustajat on joskus suljettava toisiin tiloihin kuvauksen ajaksi.

Coco kurkistaa,

Coco ihmettelee.

Oheiset kuvat on otettu pöydällä ministudiossa, joka on kätevä kuvauspaikka tämänikäisille pennuille. Studion taka- ja sivuseinät estävät pentuja pyrähtämästä mihin tahansa suuntaan – assistentin täytyy vahtia vain etualaa. Sitten vain kuvaamaan!

Danaa hieman epäilyttää tämä kuvaustouhu.

Danaa hieman epäilyttää tämä kuvaustouhu.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *