Matkalla riiviöiksi

Walto.

Walto eli Mythai Wasan Kaeng. Kuvat: Marko Lumikangas.

Kuuden, seitsemän viikon ikäiset kissanpennut ovat varhaislapsuutensa puolivälissä. Kissaliiton sääntöjen mukaan pennut saa luovuttaa aikaisintaan 12 viikon iässä.  Luovutusaikaan niillä on myös oltava riittävä rokotussuoja, ja yleensä pennut ovat myös mikrosirutettuja. Ensi vuoden alusta alkaen sirutus on pakollinen kaikille Kissaliitossa rekisteröidyille pennuille.

Kaulanahan alle asetettava siru on kissan henkilötunnus, joka auttaa kissaa löytämään takaisin kotiin, mikäli se on päässyt karkuretkelle. Lisäksi siru vahvistaa kissan ”henkilöllisyyden” – tai ehkä pitäisi sanoa kissallisuuden – kasvatus- ja näyttelytoiminnassa. Siru on kuitenkin helppo henkivakuutus joka ikiselle kissalle, sillä sen avulla karkulaisen on mahdollista löytää nopeammin takaisin kotiin.

Tättähäärän kolmikko pääsee ensimmäisille rokotuksilleen eläinlääkäriin vappuaattona. Toinen rokotus ja mikrosirut ovat vuorossa juuri luovutusiän kynnyksellä.

yngve6

Yngve eli Mythai Yod Geng.

Vaulalle ja Yngvelle on tiedossa jo omat kodit, ja Waltokin saa tällä viikolla vieraita tositarkoituksella. Vielä on kuitenkin aikaa touko-kesäkuun vaihteeseen, jolloin pennut saavat iän puolesta luvan muuttoon.

Pentujen energia tuntuu kasvavan nyt eksponentiaalisesti, ja niiden päivät täyttyvät juoksu- ja painiharjoituksista sekä monenlaisista leikeistä. Niistä on hyvää vauhtia kehittymässä oikea riiviölauma – mutta tietysti ihana sellainen.

Myös Io on huomannut, että pennut ovat sittenkin enemmän kiinostavia kuin vaarallisia. Leikkikaverit kiinnostavat, ja yhtenä päivänä Io jopa omi Walton itselleen ja nukkui pikku ystävänsä kanssa kaksin raapimatornin luolassa.

Vaula eli Mythai Vanida Wai.

Vaula eli Mythai Vanida Wai.

Lelujen lisäksi pennut ovat kiinnostuneet muun muassa ihmisjaloista. Kolme sukassa roikkuvaa pentua vielä menee, mutta paljaiden säärten kipuaminen ei ole ihan suotava harrastus.

Uusissa kodeissa pikkukissoille onkin asetettava selvät rajat: muutoin edessä voi olla elämää kissantassun alla.

 

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *