Takaisin showbisnekseen

Lauantaina Tättähäärä nautti harvinaisen aurinkoisesta päivästä ikkunan  edessä.

Lauantaina Tättähäärä nautti harvinaisen aurinkoisesta päivästä ikkunan edessä.

On omastakin mielestäni melko vajaapäistä touhua lähteä ajamaan yli 200 kilometrin matkaa kukkovarhain aamulla – ja sama matka illansuussa takaisin.  Minkäs teet, kun olin aiemmin saanut päähäni päättää Häärän emolomasta johtuvan näyttelytauon tämänviikonloppuiseen Keski-Suomen Rotukissayhdistyksen näyttelyyn Jämsässä. Laskeskelin, että Häärä saattaisi olla suunnilleen toipunut näyttelykuosiin nyt, kun pentujen muutosta on kulunut pari viikkoa. Sääntöjen mukaan näyttelyyn ei edes saa viedä naarasta, jolla on alle luovutusikäiset pennut tai joka imettää.

Keski-Suomen kissakisat alkoivat jo lauantaina, mutta minulla oli muuta aiemmin sovittua menoa ja lauantain show jäi siis väliin. Häärä ja kissakumppanit saivatkin nauttia harvinaisen kirkkaasta kesäauringosta kaikessa rauhassa kotosalla.

Matkaan kisapaikalle lähdimme sitten tänä aamuna ennen puolta kuutta. Kuten aiemmin todettua, en todellakaan ole aamuvirkku, ja talvikeleillä en enää jaksa mitenkään lähteä moisia matkoja ajamaan. Kesävalossa matka Lahden kautta Jämsään kuitenkin taittui hiljaisia teitä pitkin sujuvasti, varsinkin kun radio ja Häärän takapenkkikommentit toivat eloa äänimaisemaan.

Nuusk

Joskus näyttelyssä pääsee myös hortonomin hommiin. Tättähäärän Ery-Sydin näyttelyssä Espoossa viime marraskuussa. Kuva: Anni Jauhiainen

Näyttelyssä oli sunnuntaina mukana viisi korattia, ja ne arvosteli hollantilainen Charles Spijker, tuttu tuomari aiemmista näyttelyistä. Paluu kehiin sujui komeammin kuin uskalsin toivoa, vaikka Häärä toki on nauttinut näyttelymenestyksestä aiemminkin. Tuloksena ensin värin paras (eli paras paikalla olevista leikkaamattomista korateista), sitten tuomarin paras (paikka paneeliin eli loppukilpailuun) – ja paneelissa voitto kategorian III aikuisten naaraiden sarjassa. Jännittääkin sai sopivasti, sillä kisan neljästä naarasehdokkaasta abessinialainen sai kaksi ääntä ja Häärän voitto irtosi kolmella.

Sen jälkeen vain kissa ja kamat kassiin ja kahden ja puolen tunnin paluumatkalle. Mutta kuten sanotaan, voittajan on helppo hymyillä.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *