Uusissa maisemissa

Huuh ja puuh! Kulunut kuukausi on ollut aikamoista haipakkaa ja kohtuullista rutistusta, mutta nyt kissalan väki on asustellut jo viikon verran evakkoasunnossa putkiremonttia paossa. Muuttopuuhat ovat ehkä hieman rasittaneet ihmisiä – mutta kissat ovat suorastaan nauttineet kaikin viiksin ja karvoin.

Kesäkodissa kelpaa jatkaa muodostelmanukkumisen harjoituksia. Vaativa laji!

Kesäkodissa kelpaa jatkaa muodostelmanukkumisen harjoituksia. Vaativa laji!

Oman kodin pakkaus- ja suojausvaihe oli kissoille valtava puuhamaa pahvilaatikkoineen ja rapisevine muoveineen. Putkiremonttifirmoille vihjeeksi, että kissankestävälle suojausmuoville olisi varmasti käyttöä…

Koratviisikko on myös selvästi ihastunut kesäasuntoomme: tilaa on enemmän kuin kotona, olohuoneessa isot ikkunat katsella pihaa ja kylpyhuoneessa lattialämmitys. Muutama joukosta on myös jo käynyt testaamassa saunaa.

Rubert

Mythai Fah Farang, ”Rubert”, kahden viikon iässä.

Ja kissalaan on syntynyt pentuja! Tättähäärän tyttärestä Tamarasta tuli kahden pontevan koratpojan emo 27. huhtikuuta. Pennut, työnimiltään Elmeri ja Rubert, täyttävät tällä viikolla kolme viikkoa – ja kasvavat vauhdilla sijoituskodissaan Helsingissä. Pentujen rekisteröinti Kissaliittoon on jo aloitettu, joten pikkukoratit ovat saaneet myös viralliset thainkieliset paperinimet.

Mythai Emjaroen Eun, "Elmeri".

Mythai Emjaroen Eun, ”Elmeri”.

Näyttelyrintamalla huhtikuinen Scandinavian Winner Show Helsingissä oli lopulta pieni pettymys, kun yksikään mukana olleista korateista ei selvittänyt tietään edes loppukilpailuun asti. Onneksi seuraavana viikonloppuna Turussa saatiin sitten jonkinasteista revanssia, kun rodun edustajat voittivat paneelissa oikein urakalla.

Omista kissoistani Häärä oli molempina päivinä kategorian III paras naaras, mutta sunnuntaina todellisen yllätyksen toi Turussa sijoituskodissa asusteleva nuori neito Baba, Ion tytär, josta tuli kategorian paras nuori. Hitaasti kehittyvässä rodussa juniorisarjojen voitot eivät ole kovin yleistä herkkua.

Ensi viikonloppuna edessä onkin taas näyttely, nyt Tampereella. Häärälle on siis tiedossa hotellilomaa ja ihania valkoisia lakanoita. Muu lauma saa jäädä nauttimaan kesäkodin lepopaikoista.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *