Vaihdettu vapaalle

nukkujat

Tättähäärä ja Io hotellissa Oulussa kesällä 2014.

Vapaapäivistä osaavat nauttia kaikki, niin ihmiset kuin kissatkin. Ohjelmoimattoman helatorstain hauskinta antia on ollut seurata – pentujen riehuleikkien ohella – kissojen nukkumismuodostelmia. Kun laskeuduin sohvalle katsomaan elokuvaa, sylissäni oli äkkiä viitisen erikokoista kissaa. Lähdepä siitä sitten jääkaapille – positiivinen jumi siis.

Kissani ovat siellä, missä minä olen. On ikävä myytti, ettei kissa kaipaisi seuraa. Ainakin korattien kaltaisella rodulla ongelmaksi voi muodostua ennemminkin seuran puute. Harva ihminen on kotona 24/7, joten lajitoverin tai vaikkapa koiran seura on kullanarvoista. Yksilöissä on toki hienoisia eroja, mutta pääsääntöisesti koratit arvostavat kovasti kaltaisensa kumppanuutta.

Oma tila on kissalle tärkeää, mutta niin ovat myös sosiaaliset suhteet. On ihastuttavaa katsella, miten mummokissa pesee ja hellii pentua tai kaksi vuosikaudet yhdessä elänyttä kaverusta nukkuu sylikkäin. Palkinto tulee, kun kuulee kehruumoottorin käynnistyvän pelkästä kosketuksesta.

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *