Vauhti kiihtyy

Vaula, 5 viikkoa, osaa jo poseerata. Kuvat: Marko Lumikagas

Vaula, 5 viikkoa, osaa jo poseerata. Kuvat: Marko Lumikagas

Viisiviikkoinen kissanpentu muistuttaa jo aikuisen eläimen miniatyyriversiota. Tättähäärän pentujen kehitys on ollut parin viime viikon aikana huiman nopeaa: kaksi viikkoa sitten ne eivät uskaltautuneet vielä pois pesälaatikostaan, mutta nyt mokoma pahviloota kelpaa enää kiipeilyalustaksi – pennut pääsevät jo sen katolle.

Nukkumapaikka on nyt joko emon keran pehmopesässä tai sitten vastikään löydetyssä ikiomassa ”piilossa”: huoneessa sattuu olemaan löysäovinen vaatekaappi, ja poikkeuksetta jokaikinen pentue valloittaa sen valtakunnakseen. Jos pentuja ei näy, voi saman tien käydä tarvittaessa poimimassa pikkuiset kaapin pohjalta ihmisen, anteeksi siis kissojen, ilmoille. Enää pennut eivät kuitenkaan nuku 90 prosenttia ajastaan, kuten vielä 1-3 viikon iässä.

Walton tassujen koosta voi päätellä, että siitä kasvanee kunnon kokoinen kolli.

Walton tassujen koosta voi päätellä, että siitä kasvanee kunnon kokoinen kolli.

Kaikki pennut syövät jo innokkaasti kiinteää ruokaa, mikä näkyy myös vaa’alla – useina päivinä kasvu on ollut kymmeniä grammoja. Tosin punnitseminenkin alkaa jo hieman haastavaa, koska liikkuvaiset lapset eivät tahdo pysyä paikoillaan punnituskulhossa, jolloin vaa’an lukemat heiluvat kuin se kuuluisa heinämies. Myös hiekkalaatikolla käynti sujuu jo mallikkaasti – pennut oppivat siihen kuin huomaamatta – mitä nyt pojat ovat välillä koettaneet myös hieman maistella hiekkaa.

Pennut ovat päässeet myös päivittäin muiden kissojen pariin, ja elinpiiri laajenee hiljalleen kodin muihinkin huoneisiin. Nuori Io  ei ole vieläkään aivan vakuuttunut pentujen vaarattomuudesta, mutta se on silmin nähden kiinnostunut niistä ja jää usein lähietäisyydelle tarkkailemaan pienten touhuja. Näihin touhuihin kuuluu muun muassa emon hännän kanssa leikkimistä ja jo varsin mallikkaan näköistä kissanpentupainia. On erinomaisen hauska näky, kun puolikiloinen pentu hyökkää sivulaukkaa selkäruoto pulloharjana pystyssä.

Yngve ottaa kontaktia kuvaajaan.

Korat-kissojen ilme on hämmästynyt, jopa pöllämystynyt. Pieni Yngve näyttää jo mallia.

Ensi viikonloppuna onkin tiedossa hieman toisenlaista kissaraporttia. Menemme lauantaina Ion kanssa Helsingin Messukeskukseen Ruuhka-Suomen Rotukissayhdistyksen kissanäyttelyyn, joka pidetään PetExpo-messujen yhteydessä. Näyttelyssä jaetaan myös Suomen Kissaliiton Vuoden kissa 2014 -palkinnot viime vuoden menestyneimmille kissoille. Paikalla on satoja erirotuisia kissoja ja niiden joukossa edustusryhmä koratteja. Saatanpa tavata siellä myös joitakin omia kasvattejani omistajineen.

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *