Autostani löytyy kaikki – mukana myös haju

Kakkahuumorin ystävät.

Kakkahuumorin ystävät.

Juttelin tänään työkaverini kanssa, joka taivasteli miksi en pidä autoani siistinä. Tai miksi en imuroi joka päivä, jos minulla on koiria. WHAT? Arvaatte varmaan, että kyseessä oli mies. Tuskin kukaan nainen innostuu kiillottamaan autoaan jatkuvalla syötöllä. Otin pikaisen katsauksen omaan autooni. Hups. Ulkokuorta ei tietenkään edes lasketa, koska loska. Sisällä on takaloosterissa vanha riimu (varaosa), joitakin edesmenneitä suitsien osia (varaosia), isäni vanhat ratsastussaappaat (varalla), ainakin yksi likainen satulahuopa jne. Takapenkillä on HIEMAN virttynyt viltti, joka estää koiria kiehnäämästä hiekkaisia tassujaan nahkapenkille. Toisaalta, jos jätän lemmikit hetkeksi autoon, ja niiden jalat ovat kurassa, voin LYÖDÄ VETOA, että nä käyvät pyyhkimässä likaisilla käsillään kojelaudan, etupenkit ja keskikonsolin. Tullessani takaisin autoon ne ovat tehneet pesät etupenkille. ”MOI.” Jotain voisi ottaa päähän. Minä olen tottunut.

Joskus muinoin haaveilin autosta, jossa laitan lemmikit takaloosteriin. No kas, nehän hyppäsivät sieltä liukkaasti takapenkille. Menin kauppaan ostamaan verkkoa siihen väliin. ”Kyllä ei tuohon malliin ole sellaista verkkoa.” No eipä tietenkään. Ja jos olisi, toinen koira varmaan ottaisi zetaa takapenkillä verkko kaulassa.

Kerran kävi vekkulisti. Olin jostain syystä pessyt autoni sisältä ja ulkoa, huolellisesti. Ehkä siksi, että eräs työtoverini kulki kyydissäni töihin. Ihmettelin kovasti kun hevonkakan haju ei kuitenkaan häipynyt. Ehdin matkailla autolla melko pitkään, kunnes kaivelin takapenkin ovien taskuista jotain. Ja kas: sieltähän löytyi kokonainen hevosen kakkapallero! Voi kyllä siinä nauru maittoi! Koira oli tietysti talvella löytänyt ”pallon” tallin pihasta ja ottanut sen mukaan autoon. Siellä se oli sitten sulanut kivasti oven ”taskussa”. Enhän minä sitä imuroidessa hokannut. Eräs toinen työkaveri kysyi kyytiini tullessaan ”tarttuuko tämä haju vaatteisiin”. Vastasin ”ei”, vaikka itse asiassa toivoin, että tarttuu, koska se oli tosi tyhmä työkaveri (entinen). Näin toimii aikuinen hevosharrastaja!

Ajankäytöllisesti haluaisinkin kysyä kohtalotovereilta, että missä välissä te pesette autonne/kotinne/itsenne? Meikä menee monesti aamusella tallille, yhdeksi töihin, pääsen kuudelta, kaupan kautta kotona seiskan pintaan, ruokaa apinoille, koirat ulos ja kas, kellohan on kymmenen. Niin että mihin kohtaan se kasvonaamio? Tai silitys? Entäpä konmarinointi?

Noooo, eikö sitä aikaa tule lisää sitä mukaan kun valo lisääntyy? Ja hei: se tapahtuu huomisesta lähtien. JEEEEEEEEE!

 

Kommentit
 1. 1

  äitini ajoi ja kynti hevosella sanoo

  Ei minulla, mutta entisellä vaimollani oli hevosia (ei ole enää) ja perheen ainoa auto sen mukainen. Kerran menin sillä töihin, koska olin menossa myyjämme, Jaanan (nimi muutettu), kanssa asiakaskäynnille.

  – Joo, mulla on auto, mutta siinä on pari juttua. Ensinnäkin tuulilasissa olleet säröt laajenivat eilen ja kohtasivat, joten en ole aivan varma, tuleeko se syliin jossain vaiheessa. Toiseksi aamulla huomasin, että takaosassa oli hevosen loimi menossa pesuun eli ne ovat näin talvella aika kusisia ja haisevat. Jätin sen pois autosta, mutta haju ei jäänyt. Mennäänkö silti mun autolla?
  – Mennään, sanoi Jaana.

  Ajoimme asiakkaalle, pidimme hyvän palaverin ja lähtiessämme Jaana kysyi asiakkaalta:
  – Haistiinko me oudolle?
  – ???
  – Niin kun me tultiin autolla, jossa haisee kusi ja paska, toki hevosen, mutta kuitenkin ja jos se tarttui meihin, niin me ei tiedetä sitä.

  Ei kuulemma haistu. 🙂

 2. 2

  Paula sanoo

  Auton pesen noin kerran vuodessa, jos silloinkaan. Pahimmat paskat pyyhin välillä.
  Kotiani putsaan kun se alkaa näyttää liian saastaiselta. Viitseliäisyyden asteesta riippuen kerran kuussa tai kerran kolmessa kuussa. Ja yleensä käyn suihkussa tallilta tultua, mutta jos en vaan jaksa tai on aamulla kiire niin en käy. Samoilla paskoilla mennään.

 3. 3

  anon sanoo

  Auton pesen kerran vuodessa JOS mulla on vuoden aikana jonkinnäköistä lomaa. Jos ei ole niin sit ei todennäkösesti ehdi ja mennään edellisvuoden purulla, heinällä ja hiekalla seuraavakin vuosi. Ja vaikka auton siivoaisi niin se näyttää tasan samalta kun ennen siivousta heti sen jälkeen kun sinne ekan kerran päästää koiria sisäpuolelle. Mutta tästä seuraa yksi todellä hyvä puoli. KUKAAN ei halua lainata mun autoa, ikinä!

  Asunnon siivouksessa on sitten kaksi vaihtoehtoa.
  1) Irtokarvan, hiekan ja muun töhnän kasvaa eksponentiaalisesti kunnes itseä yököttää asua kyseisessä asunnossa ja imuri tulee esille, yleensä naapurien iloksi n. kymmeneltä illalla.
  2)Irtokarvan, hiekan ja muun töhnän määrä on niin ällöttävä ettei mitään rajaa, mut olet niin puolikuollu väsymyksestä ettet näe. Mies herää ällötykseen ja kaivaa imurin esille.

 4. 4

  Tiina sanoo

  Tällä hetkellä autossani ei haise kovin paljon hevonen, kyydissä olevat loimet ovat pestyjä. Jotain tallivaatteita taitaa kyllä lojua takapenkillä ja penkit ovat kuorrutettu dalmatialaisen karvoilla ja ikkunat on saman koiran kuolassa. Koti on kerrankin vähän siistimpi, kun oon yrittäny jouluksi jotain siivota.

 5. 5

  Team Karva&Kura sanoo

  Jos haisen hevoselle kotiin tullessani, mutta aikaisin aamulla on heppahommaa, en jaksa käydä suihkimassa. Kotia siivoan aina, kun joku vieraampi tulee kylään (ja äitiä varten pitää koittaa kiillottaa paikat) tai kun karvojen alta ei enää löydä lapsia.
  Auton vetäisen painepesurilla pari kertaa kesässä. Arkeologisia kaivauksia sisäpuolelle suoritetaan vain auton myynnin yhteydessä…

 6. 6

  Anna sanoo

  Mä sanon kaikille, että mun auto on työauto! Siksi sen sisällä on kaikenlaista tallilla ja vähän muuallakin tarvittavaa tavaraa ja kaikenlaisiin sääolosuhteisiin sopivia vaatteita ja kenkiä/saappaita, lumilapio, kivihakku,pakkasen kestävää pissapoikavettä, peitto, heijastinliivejä, lamppuja, naruja, köysiä ja kaiken maailman keriä ihan varalle vaan. Hiekkaa tulee sisään joka kerta kun avaan oven, joten miksi vaivautua tappelemaan vastaan. Silloin kun lumet sulaa ihan vedeksi yritän kiepauttaa maton ylösalaisin auton ovesta. Kerran kyllä häpesin kun ystävä kutsui kaasoksi ja yhtäkkiä mun piti ajaa hääpari kirkkoonkin -morsian sotki valkoisen hääpukunsa helmat astuessaan ulos autosta…

 7. 7

  Ossi sanoo

  Koira/t pysyy kurissa, kun on kolariturvallinen häkki jossa matkustaa. Maksaa, mutta saattaa maksaa itsensä myös kolaritilanteessa takaisin. Meillä kyllä vaikka onkin hevonen siivotaan kämppä joka viikko ja autokin n.kerran kuussa. Häkin huonopuoli on se, että kaikki muu sitten kulkeekin takapenkillä.

 8. 8

  sanoo

  Viime kesänä puunasin auton, mistä olin kovin ylpeä. Vannoin, että nyt pidän sen siistinä. No. Voi olla, ettei se ihan täytä siisteyden määritelmiä. En nyt viitsi ihan kaikkea siitä paljastaa näin julkisesti.

  Minäkin sanon aina, että autoni on toimistoni. Lähinnä siis hevostoimisto. Silloin tällöin siirrän isoimpia tavaroita autosta varastoon, mutta tällä hetkellä peräloosterista löytyy mm. 2 kpl satuloita (niiden piti mennä vaihdossa satulakauppiaalle, mutta palautuivat kaupan peruunnuttua), muutama satulavyö, risa loimi, ehjä loimi, joka on liian pieni, en tiedä mitä kaikkea muuta. Epäilemättä VAIN tärkeitä asioita.

  Säilytän tallikenkiä tietenkin autossa, jotta ne olisivat aina mukana. Takapenkillä on myös koiralle oma matkustushäkki (koira matkustaa tällä hetkellä harvemmin kuin kerran kuussa), jonka alta silloin kesäisellä siivouksella paljastui yllättävä määrä karvaa ja kuraa, vaikka minulla on myös penkinsuojus.

  Kerran jouduin yllättäen kuljettamaan ns. arvovieraita. Onneksi kyseessä olivat poni-ihmiset. Pyysin kuitenkin aikaa järjestää heille tilaa ja äkkiä lumiharjalla (joka oli tietenkin autossa, koska oli kesä) sipaisin penkkejä hiukan säädyllisemmiksi, koska tyypeillä oli kuitenkin puvut päällä.

 9. 9

  HMS sanoo

  Yök teitä sotkusuomalaisia. Samanlaisia sotkupesiä ovat monet tallit & niiden pihat. Se ”pieni” ero Keski-Eurooppaan nähden.

  Ei se siivous vie paljon aikaa, kun rutiinit on kunnossa.

 10. 10

  Manna sanoo

  Meillä pihassa oma talli, kaikki tallivaatteet jätetään / säilytetään perheen allergikonkin takia pannuhuoneessa, jossa ne puen päälleni talliin mennessäni ja riisun tullessani. Eli sisällä ei haise hevonen eikä matoissa ole heiniä, kutteria, turvetta yms. yms. Tykkään siisteydestä SEKÄ tallissa ja sen ympäristössä ETTÄ sisällä talossa. Siellä sentään asuu muitakin ihmisiä kuin minä hevoselle haiseva. Suihkussa käyn joka ilta.

  Olen samaa mieltä nimimerkin HMS kanssa tuosta tallien pihojen / ympäristön sotkuisuudesta. Se on asia, johon harva tallinpitäjä jaksaa / viitsii panostaa mutta voe pojat, kuinka pienillä asioilla siitä ympäristöstä saa siistimmän ja viihtyisämmän. Kesäisin jo ihan se heinä- ja puskaviidakon leikkaaminen auttaa asiaa. Ja se, että kulkuväylät ovat soraa tms. jottei asiakkaiden tarvitse siellä mudassa tarpoa.

  • 10.1

   katjastahl sanoo

   se on totta. vielä kun kaltaisiasi olisi enemmän, niin hommat hoituisi. itse olen liian vätys.

 11. 11

  Sanna sanoo

  No nyt osuit jälleen kerran asian ytimeen! Mulla on tuollainen iso farkku volvo, ja tavaraa on juuri niin paljon siellä kun autoon vaan mahtuu. Ulkopuoli pysyy kunnossa kun mies omaa pestessään välillä vahingossa kenties osuu miunkin auton pintaan. Mutta se sisäpuoli…. (Käytän autoa 2h päivässä myös työmatkailuun) etupenkin jalkatilasta löytyy kaikki nopean liikkeen tavarat, eli lämmitin, johtoa, roskapussi, vesipullo, parit kengät, etupenkillä kulkee käsilaukku. Takapenkin jalkatilasta löytyy muutamat kengät, hevosen kengät, ratsisaappaat, takkeja, hanskoja, vaihtovaatteet….. Ja AINA jos joku haluaa kyydin, täytyy ensin siivota tila sille matkustajalle. Takapaksissa matkustaa tanskandoggi, tai kaksi, viime viikolla kun hain uusia heiniä kokeiluun minulta kysyttiin oliko mulla jotain suojaa tähän takapaksiin. Katsoin vähän pitkään ja sanoin että no ei, sinne vaan. Kysyi vielä uudestaan että olenko ihan varma 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *