Huomioita hevosporukasta (viikonlopun perusteella)

Kuva: Jenni Lähteenmäki

Kuva: Jenni Luomanperä

Ah, olipas kiva huomata, että Helsingin Sanomissa oli mukava kuvakimara Lusitanoista Horse Showssa! Ja hirveän kiva oli myös keskustelu kuvien alla. ”Jaaha, siinä hevoset kärsivät selvästi blaa, blaa.” Joku toinen tietäjä jatkoi sitten keskustelua. Lihavuus mainittu. Näin sitä hevosharrastusta saa mustamaalattua pienellä vaivalla! Lusitanoilla nimittäin ei olllut eikä ole minkään valtakunnan hätää, millään elämänalueella. Tai no, varmaan omasta mielestään saavat liian vähän ruokaa.

Sitten niinkin suuri asia kun parkkipaikan puuttuminen Horse Showsta sai tänä vuonna monet takajaloilleen. Mitä luulette, voisikohan se johtua mm. siitä, että Stadion on remontissa? Niin, mutta sehän on toki Horse Shown vika. Kun eivät edes parkkipaikkoja järjestä. Tai pistä tapahtumaa johonkin parempaan paikkaan, jossa on on jokaiselle parkkiruutu. Itselläni käy mielessä, että tapahtuman järjestäminen SAATTAA olla aika monesta liikkuvasta osasta kiinni. Ja VOI OLLA, että ihan kaikkea ei saada järjestymään, ellei Horse Showta järjestetä Dubaissa, sheikkien kehittämänä. Lennätän Pullukan enemmän kuin mielelläni Dubaihin esiintymään.

Kouluratsastusta oli ihana seurata, tuon tason balettia näkee niin harvoin. Henri Ruosteesta on kuoriutunut supersankari, ja vielä kun tulee kilsoja lisää, puhkeaa kukkaan todellinen showmies. Sitä kouluratsastus suorastaan huutaa. Ällityttävää oli se, mitä en tiennyt, että kouluratsastajien verkatessa verkassa ei saa olla muita. Tämä siksi, että he tarvitsevat rauhan. Ymmärrän sen, mutta miksi estehevoset eivät tarvitse rauhaa? Tai Lusitanot? Tai valjakkojengi? Tai lännensakki? Selittäkää vajakille. Luetaanko kouluratsu kuitenkin vielä hevoseksi? Mitä jos Hilpasta tulee kouluratsu, osaanko sitten suojella sitä oikeaoppisesti ulkomaailmalta? Tuskin. Miksi kouluhevosia ei voida sopeuttaa ympäröivään maailmaan jos kaikki muut hevoset voidaan?

Kaiken kaikkiaan Horse Show oli tulvillaan aivan USKOMATTOMAN kivaa porukkaa. Hirveästi en ehtinyt Expoon tai muuallekaan, lähinnä könysin käytävillä yliväsyneiden vapaaehtoisten seassa jakamassa huonoakin huonompaa huumoria. Suuri osa vapaaehtoisista oli uppo-outoja, mutta yhteinen sävel löytyi saman tien. Miten hienoa porukkaa! Ja miten sitoutunutta! Ja reipasta! Siellä yhdet höyrypäät maalasivat esteitä vailla tietoa viikonpäivistä, toiset seisoivat tallin vakseina räkä jäätyneenä nenään ja kolmannet kanniskelivat esteitä radalle ja pois ääntä nopeammin. Mistä tuollaisia ihmisiä sikiää? Moisella menolla tässä maassa voi tehdä IHAN MITÄ VAAN, vaikka vallankumouksen. En tiedä mistä moinen yhteishenki kumpuaa, mutta se on niin massiivista, että meinaa tulla itku. Mikä minä olen kiittelemään, mutta kiitän silti. Sydän!

Toinen juttu oli tämä Arvi-poika. Me keksittiin Eskon kanssa, että pyydetään Arvi tuuraamaan Okua, joka joutui lähtemään Varkauteen keikalle. Sellaista se on supertähden elämä, revitään joka suuntaan! Ihan hyvin selvittiin pelkällä Eskollakin, mutta Arvihan räjäyttikin pankin. Joidenkin mielestä osoitti huonoa makua panna pikkupoika hyppäämään esteitä isolla areenalla. Jassoo, sanon minä. Jos joku on niin rohkea, että kertoo koko maailmalle, kuinka häntä on kiusattu hevosharrastuksen vuoksi ja hän jatkaa silti, hän on paikkansa areenalla ansainnut. Arvi ansaitsee jokaisen meidän kunnioituksen. Hän uskaltaa olla mitä on, ja on valmis tekemään töitä unelmiensa eteen. Kuinka moni voi sanoa itsestään samaa? TÄMÄ LAJI TARVITSEE SANKARITARINOITA! Me katselemme World Cupia silmät kiiluen, mutta ulkopuolisina, sillä moinen meno ei kosketa elämiämme millään tasolla. Arvin elämä koskettaa. Niin moni meistä on joskus ollut samassa tilanteessa. Se antaa voimaa.

Minä olen käynyt niin monta aallonpohjaa läpi hevosten kanssa, että arvostan jokaista, joka tekee töitä unelmiensa eteen ja arvostaa toisia samanlaisia. Juuri tällä hetkellä en voisi olla onnellisempi Pullukasta, joka taas tänään katsoi minua ensimmäiset puoli tuntia yläkautta silmiin. Kyllä se siitä sitten. Lähetti muuten terveisiä teille <3

Kuva: Jenni Lähteenmäki

Kuva: Jenni Luomanperä

 

Kommentit
 1. 1

  Minttu sanoo

  Olen ollut hevosten kanssa Dubai World Trade Centerissä järjestetyssä arabinäyttelyssä ja vaikka on sheikkien järjestämä, ei sielläkään toimi läheskään kaikki. 😉 Että ei sitä täydellistä pakettia saa edes rajattomalla rahalla.

 2. 2

  amerikan täti sanoo

  Mitapa siina nyt niin kamalasti olisi voinut menna pieleen Arvin ja Pullukan esiintymisessa? Tai no, ainahan voi menna kaikki pieleen missa tahansa. Arvin esiintyminen oli ilmeisesti ihan huippujuttu, vaikka en itse sita nahnytkaan, kun taalta amerikasta naputtelen!

 3. 3

  Paula Tervamäki sanoo

  Mä näin videolta, ja se näytti hienolta ja hauskalta. Lisäksi sun juonnot Katja oli tosi kivoja. Mä tykkäsin.
  HorseShowssa on menty ohjelmallisesti paljon eteenpäin, kun on kaikkea kivaa pikkujäynää.
  Ei sit haittaa niin expon ahtaus.
  Sitäpaitsi me tultiin taas tilausbussilla, eikä ollut mitään parkkiongelmia. Todellakaan.

 4. 4

  Kikka Luotonnen sanoo

  Arvi ja Pullukka olivat hienoja =) Mitäs esteratsastajan sitten olisi pitänyt siellä tehdä, jollei hypätä?

 5. 5

  Sotkamon täti sanoo

  Maalaiset oli hotellissa yötä ja ajelivat ratikalla – kivaa . Arvi oli just oikeassa paikassa ja Pullukka ja kaikki shettiskeijut ym.

 6. 6

  x sanoo

  Hyvin kirjoitettu.

  Tuon kokoisessa tapahtumassa riittää AINA ihmisiä, joille ei kelpaa mikään.. Kuten myös ihmisiä, jotka ovat toisille niin katkeria että mielummin länkyttävät nettipalstoille kuin olisivat toisten puolesta onnellisia.. Kuin myös niitä, joiden maailmankatsomus yltää metrin omasta navasta ja jos asiat poikkeaa vähänkin heidän mukavuudenhalustaan ja mielipiteistään – tulee sanomista.

  Onneksi meitä ERITTÄIN tyytyväisikin ihmisiä on. Ja kiitollisia.. ja jotka on onnellisia myös muiden puolesta 🙂 .. Harmi vain, että ollaan sitä vähän hiljaisempaa sakkia verrattuna niihin, jotka purkaa kiukkuaan joka suuntaan.

  Ja ymmärrän kyllä aiheellisiakin valituksia – jos ne on asiallisia/asiallisesti (ja oikeaan osoitteeseen) ilmaistu. On totta, että esimerkiksi Hartwall-areenalla parkkihalli ja ympäristön parkkipaikat oli helpommin käsillä kuin Jäähalli nyt stadionin remontin varjossa. Mutta on ajateltava kolikon kääntöpuoltakin. Olen nähnyt ja ollut fyysisesti paikalla niin Hartwall-areenan kuin Jäähallin verryttelyalueilla ja kun hepat etelämmästä tänne kylmään lokakuiseen Suomeen saapuu, on oikeasti aika iso etu päästä liikuttelemaan niitä enempikin kisan aikana kuin seisottaa tallissa. Jäähallissa se on mahdollista, Hartwallilla verkka oli jotain ihan muuta. Samalla siitä hyötyy yleisö – joka pääsee seuraamaan maailman huippujen verryttelyä. Oppii siinäkin!

  Ja rapsutukset Pullukalle! Sehän otti areenan haltuun yhtä letkeällä asenteella kuin poliisihevosetkin 🙂

 7. 7

  Kirsi sanoo

  Viimevuonna ei ollut remonttia. Parkkiksia ei ollut silloinkaan! Kannattaa pitää faktat faktoina blogeissakin!!!

 8. 8

  tyttö sanoo

  Oli okulta ja muultakin jengiltä ala arvoista toimintaa
  Ratsastamaan eikä varsinkaan esteitä hyppäämään opita kuukaudessa..tai voi toki mutta sitten ratsastusta jokapäiväisen ei 1x vko.

  Hävetkää

 9. 9

  Lisa sanoo

  Fejassa Apache Native Americas näyttää kuinka hevosten kanssa pitäis käyttäytyä ja kuinka heppa sitten on elukkana. Eikä mitään vaahtoa suusta!

 10. 11

  Mummi maalta sanoo

  Hyvin Katja jälleen puit tunnelmat sanoiksi. Kiitos! Tuo eka kuva on ihan korvaamaton. Katjan ilme kertoo kaiken!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *