Voi ei, Kaivopuistossa on hevosia väärin!

hk_banneri_visit_helsinki

Heippa vaan kaikki! Kyllä, se olen minä, joka en ole vielä käynyt Hevoset Kaivarissa -tempauksessa. Lähden piakkoin, mutta jonkunhan nämä blogitkin on kirjoitettava. Ensin lukaisen hieman internetistä miten siellä menee. No pääosin tuntuu menevän kivasti, koska hauskoja videoita satelee Facebookin feediin. Sitten on niitä, joiden mielestä on liian kuuma ja bajamajoja ei ole tarpeeksi. BAJAMAJOJA EI OLE TARPEEKSI! Oikeesti, kuka on yrittänyt koskaan järjestää Kaivariin hevostapahtumaa? Olen seurannut suht läheltä Kaivarin festivaalien järjestämistä. En äkkiä keksi mikä olisi vaikeampaa tai byrokraattisempaa kuin tapahtumajärjestäminen. Nyt on niin, että joku Ratsastajainliitossa on erityisen hyvää pataa Helsingin kaupungin kanssa kun tämä ylipäänsä on mahdollista! Maximum respect sinne! Siellä on nyt mahdoton tehty mahdolliseksi.

Joskus 90-luvulla mikään ei ollut tärkeämpää Helsingissä kuin Kaivarin nurmikko. Tai no, ehkä Kaisaniemen asukkaiden korvat olivat yhtä tärkeitä. Kaikki aika ja energia käytettiin siihen, että saadaan pidettyä tapahtumat maakunnissa tai Rautatientorilla. Puisto oli vuosia tapahtumatta juuri näistä syistä. Nyt koko puisto on laitettu aivan mullin mallin ja voin kertoa, että kavionjälki on syvempi kuin ihmistossun. Varautukaa nillittäjien paskamyrskyyn.

HEVOSPORUKKA HOI! Nyt on se hetki, kun vedetään yhtä köyttä, vaikka itsekin löydän joka siunaaman kolosta viisi virhettä. Tämä on niin suuri ponnistus (ja me maksetaan siitä KIPA-veroa), että on parempi olla samassa kuin eri veneessä. Tällaisten tempausten myötä päättäjät eivät voi ohittaa hevosporukkaa. Ne tajuavat ehkä vihdoin, että saakeli, onpa niitä paljon. Ne vissiin tarvii tilaa ja niin pois päin. Ehkä päättäjät vihdoinkin alkavat ottaa tämän lajin yhtä vakavasti kuin jääkiekon. (Tai no, jäkishommaa hoitavat ukot, joilla on suhteita rahamiehiin, jotka ovat jäkikseen kallellaan.) Tai rytmisen kilpavoimistelun. Tai lentopallon.

Nyt ei yhtään auta, että naureskellaan kisojen lähtijälistoille tai vikeltäjille. Jokainen siellä oleva on laittanut perseensä peliin lajinsa puolesta. Mitä sinä olet tehnyt? Viisastellut läppärisi äärellä kotona?

Nähdään Kaivarissa!

 

Kommentit
 1. 1

  Någon Annan sanoo

  Toivottavasti tämä antaisi ajattelemisen aihetta joillekuille. Kyllä masensi, kun lukaisin jotain ketjua aiheesta (en pääse itse tapahtumaan, vaikka tietenkin se kiinnostaisi) ja oli kaikki NIIN väärin ja amatöörien hoitamaa. Tosin pahoin pelkään, että eivät ne nillittäjät mene itseensä, katsokaas kun PITÄÄ SAADA SANOA.

 2. 2

  Paula Tervamäki sanoo

  Niin samaa mieltä. Itsekin etsin rotuesittelyä ja minut ohjattiin väärään ja kyllä harmitti kävellä. Mutta niin hieno tapahtuma ja niitä loimiakin oli kerätty. ❤
  Kaikki oli ystävällisiä ja lajiesittelyt kiinnostavia.
  Että hienoa että tämmöinen järjestettiin ja aivan ilmaiseksi pääsi katsomaan.

 3. 3

  Anna Rinne sanoo

  Eilen olin lähes koko päivän Kaivarissa ja mahtava fiilis! Oikeesti jännitti lämppäreiden ravivauhti, loistavaa seurata eri lajiesittelyjä vaikka moni kovin tuttu olikin, vaan ei ehkä kaikille!? Kaikki ’esiintyjät’ selvästi hyvällä ja rennolla mielellä mukana ja spiikkeri jaksoi innostaa yleisöä kympillä sekä selosti elävästi ja hauskasti joka lajin ja vielä vaihtovälitkin! Aurinko helli, istumapaikkoja löytyi hyvin ja välillä oli ihan kiva seisoakin. Ruokatelttoja mukavasti ja ostosmahdollisuudetkin kävin läpi ensitöikseni. EI MITÄÄN VALITTAMISTA kun niitä vessojakin oli oikeesti ihan tarpeeksi…
  Saispa tällaisia häppeninkejä useamminkin -kiitos kaikille järjestäjille ja vapaaehtoisille!

 4. 4

  Mimi sanoo

  Ihan mahtava tapahtuma! Niitä Bajamajoja oli aivan todella tarpeeksi, ei ikinä tarvinnut paria minuuttia kauempaa jonottaa eikä paperikaan ollut loppu. Juontaja oli toooosi hyvä ja innostu porukkaa. Kaikki lajiesittelyt mielenkiintoisia, homma näytti toimivan tehokkaasti koko ajan, en siis keksi mitään valittamista! En ymmärrä, miten joku edes viitsii valittaa näin upeasta tapahtumasta!

 5. 5

  Martsa sanoo

  Hieno tapahtuma!
  Seuran porukalla käytiin ja heppatytyt olivat aivan myytyjä ja innoissaan! Mahtava juttu kaikenkaikkiaan! Vielä tänäänkin on WhatsApp laulanut tybyiltä ”hihkunta-viestejä”, kuten: Oli ihan super kivaa!
  Kaikki ohjelma alkoi aikataulussaan merkittyinä aikoina. Ruokapaikkoja oli paljon. Aina oli bajamajoja tyhjillään, kun tarve oli ja niissä oli paperiakin!
  Ihanaa oli, kun raviporukka ja ratsastajat kohtasivat. Seurasin myös turistien reaktioita ja he olivat haltioissaan. Ja yhtään örveltävää kännissä pyörivää ihmistä en nähnyt.
  Erityisen ilahtunut olen tapahtuman työntekijöistä: jokainen itse kohtaamani oli yhtä hymyä ja aina neuvoivat mielellään.

 6. 6

  Sari sanoo

  Kävin molempina päivinä eikä mitään valittamista (mitä nyt omaa tyhmyyttäni poltin naamani). Vessoja oli ihan riittävästi, ei tarvinnut jonottaa ! Ruokaa löytyi varmaan kaikille halukkaille, mitä ikinä keksit syödäkin. Expo-alueita useita, niin ei tullut ruuhkaa niissä käydessä. Upea tapahtuma kaiken puolin ! Oli ohjelmaa sekä aikuisille että lapsille.

 7. 7

  Utelias sanoo

  Uteliaana haluaisin tietää, miten vikeltäjille on naureskeltu? Hötönettiin en ole hetkeen itseäni klikannut…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *