Pullukka, Arvi, Esko ja muut hevosmiehet. Sydän.

Moikku! Meen hoos shouhun, jos joku kysyy.

Moikku! Meen hoos shouhun, jos joku kysyy.

Kääk ja iik! Nyt se on tehty! Pullukka esiintyi Helsinki International Porsche Horse Showssa! Ja kaikki elää!

Asia meni näin: matkustimme lauantaiaamuna tallille kutsumaan Pullukkaa kyytiin. Hän oli tyylilleen uskollisesti tehnyt pienen reiän sisäviittaansa, ikään kuin ilmoittamaan, että ”tässä ollaan ihan tavallisia hevosia, ei mitään fancya”. Ymmärrän. Harjasin ihan siistin hevoisen ja panin takkia päälle. Meillä oli eilen punainen päivä, koska Radio Nova.

Pullukka kiipesi asiallisesti koppiin, koska eväät, ja ei kun matkaan. Katjaa jännitti niin, että meinas tulla ns. huonot housuun. Matka meni sujuvasti ja sitten päästiin alueelle. Parkkitilaa oli valtavat määrät, joten oli mahdollisuus sössiä ihanteellisen leveästi trailerin kanssa. Pullukka ulos autosta ja kas! Hänestä kuoriutui Helsingin meri-ilmassa kilvanratsastushevonen! Ryhti kohottui ja ilme kirkkeni. Karmea tuuli rankaisi meitä, mutta sitä uhmaten etsimme Pullukalle city-kämpän. Se olikin kivasti lusitano-ori Bergatim Arribasta vastapäätä. Mikäs siellä on rouvan ollessa!

Äiti vie hevosta luolaan. Hevosta ihmetyttää.

Äiti vie hevosta luolaan. Hevosta ihmetyttää.

Ensin Pullukkaa kaipasi Ylen toimittaja Niki Juusela (Arvi haastis kohdassa 2:32). Toinen urheilutoimittaja, Maija Kautto, oli haastanut Nikin kiipaisemaan hevon selkään, ja niinpä Niki keräsi kaiken rohkeutensa ja vinssattiin Pullukan selkään verkka-alueella. Ensimmäinen tehtävä suoritettu! Pikimmiten takaisin talliin Pertsan naapuriin, ja heinää naamaan vähän äkkiä. Alkoi varmasti jo olla verensokeri aivan liian matalalla. Viime tingassa pelastin hevoseni.

Ehkä tapahtuman ainoa ratsukko, joka pääsi verkkaamaan YKSIN.

Ehkä tapahtuman ainoa ratsukko, joka pääsi verkkaamaan YKSIN.

Tässä välissä Pullukka katsoi parhaaksi kakata jännäkakalla (löysä) sisäviittansa hirveäksi liisteriksi. Mukana myös häntä, toki. Pikku apulaiseni onneksi saivat kiillotettua Pulden asianmukaiseen kuntoon. Klo 19.30 oli sovittu, että heppa tuodaan valmiina verkkaan. Veryttelyn sai suorittaa tytär. Suurelle yleisölle ei vielä paljastettu ensinkään, että tilanteeseen liittyy myös Hevosmies Arvi, 11v. Kun Arvi tuli verkkaan valvomaan Pullukkaa, alkoivat päät kääntyä. Nyt tässä on selvästikin jotain meneillään! Ja se oli taivahan näin.

Aikataulu aikaistui lähes kymmenellä minuutilla, joten yks kaks Ståhlin Katja juoksikin kuin näätä paikasta toiseen asentamassa Esko Eerikäiselle mikkiä ja kuskaamassa hevosta areenalle. Ja sitten tuupattiin Esko selkään, ja GO! Esko tepsutteli Pullukan kanssa rennosti ympäri areenaa. Aplodeeraamistakin kokeiltiin, jotta nähtiin mitä Pullukka siihen sanoo. No sehän oli silminnähden mielissään! Sitten Esko näytti mitä hän oli neljän viikon aikana oppinut. Melkein keventämään. Esko ja Pullukka hölkkäsivät ravissa yli maltillisen kavaletin. Sitten Esko totesi, että tässä tämä taito oli, kuulkaa! Enempään en pysty! Niinpä hän pyysi hevosmiestoverinsa Arvin näyttämään, miten Pullukalla ylitetään este. (HUOM! Oku Luukkainen ei päässyt kohteeseen, koska oli keikalla Varkaudessa. Lähetti toki terveiset ja sempit.)

ONKO TUO MIES OIKEALLA ASIALLA.

ONKO TUO MIES OIKEALLA ASIALLA. Kuva: Anna Aalto/Heasta

Ketterästi polkee Unto, Untolla on kova kunto.

Ketterästi polkee Unto, Untolla on kova kunto. Kuva: Anna Aalto/Heasta

Kun Arvi kutsuttiin areenalle, koko yleisö MYLVI. Hän on tähti! Pullukka oli ihan huuli tötteröllä, hieman hämillään, mutta fantastisen järkevä kuitenkin. Arvi karautti laukalle ja ylitti esteen. Vauhti oli sen verran napakka, että Pullukka katsoi parhaaksi hypätä hieman kaukaa ja Arvi jäi hitusen jälkeen hypyssä, mutta pysyi kyydissä hienosti! Sattuuhan sitä paremmissakin porukoissa! Kerran oli Arvi aiemmin Pullukalla harjoitellut, joten se meni oikein hyvin. Jopa niin hyvin, että Arvi alkoi vilkutella laukassa yleisölle ja samalla Pullukka tekikin ovelan sivuloikan, jolloin sankarimme suistui onneksi melko pehmeästi kanveesiin. Ilman erityisiä kyselyjä Arvi ponkaisi pystyyn ja oli saman tien kiipeämässä takaisin hevon selkään. Ja uudestaan esteelle. Tällä kertaa Pullukka varmisti menemällä hiukka liian juureen, ja taas seurasi hassu loikka, mutta Arvi pysyi mahtavasti menossa mukana. Tarinan kauniina loppuna Marko Björs ojensi hevosmieshengessä Arville sairaan hienon Laukka-rannekorun. Katja Ståhl itki kuin Porvoonjoki.

Arvi ja Pullukka <3, kuva: Anna Aalto/Heasta

Arvi ja Pullukka <3, kuva: Anna Aalto/Heasta

Etta Koivula oli napannut superhienon videopätkän, joka on levinnyt jo ympäri Facebookia ja ihmiset ovat TÄYSIN SYYSTÄ AIVAN pyörryksissä kaikesta söpöydestä ja toverihengestä yms. yms. ihanasta. Linkitin sen Kavioliiton fb-sivulle, kun en saanut Etttaa kiinni. Kiitos Etta ja kiitos kaikki ihanat kaltaiseni höyrypäät, jotka tulitte käytävällä vastaan ja kyselitte miten Pullukka voi ja monelta alkaa! Tämä on sitä meininkiä, mitä Suomen hevosmaailmamme kaipaa: iloa, yhteistyötä, rakkautta, hyväksymistä ja kunnioitusta. TÄMÄ EI OLE KENELTÄKÄÄN POIS.

Suurkiitos myös Antti Jurvanen.

RAKKAUS <3

 

Kommentit
 1. 1

  Minna sanoo

  Itkuhan siinä tuli, kun sen videon katsoi! Oli aivan mahtavaa! Ja ihana nähdä Pullukka ”livenä”!

 2. 2

  Lotta sanoo

  Multa löytyy kuvamateriaalia ja vähän videotakin, jos Katja haluat, niin kerro mihin lähetetään! Oli aivan mahtava show, tykkäsin aivan mielettömästi!

  • 2.1

   katjastahl sanoo

   Laita sinne Kavioliiton fb-sivulle jakoon vaan! Eikö sinne saa laitettua? tai sitten mulle, mä paan jakoon jos ei muuten onnistu!

 3. 3

  Kintsu sanoo

  Kyllä Pullukka on hienon näköinen tuossa kuvassa kun hyppäävät Arvin kanssa! Se näyttää niin ylpeältä, että kuulkaas täällä sitä mennään 🙂 Ja ylpeä pitää ollakin, niin hevosen kuin omistajankin. Hienoa varmasti myös sinun tyttärelle päästä verkkaamaan tuonne 🙂

 4. 4

  sanna sanoo

  Voi että miten mahtavaa! Ja juuri niinkuin sanoit, tätä yhteispeliä me kaipaamme <3

 5. 5

  Mie vaan sanoo

  Mahtavaa Pullukka ja kumppanit!!

  MUTTA: ethän Katja oikeasti kuljeta hevosta naruriimusta sidottuna…? Naruriimu on loistava keksintö -mutta vain taluttamiseen. Olen nähnyt vetopaniikkiin joutuneen hevosen pään naruriimun jäljiltä, ja se ei ole kaunista katseltavaa. Kyseessä hevonen ”joka ei joudu vetopaniikkiin”. Kuljetuksessa on oltava nahkariimu: jos sattuu kolari, niin nahkariimu ei polta hevosen ihoa ja se on helppo katkaista puukolla (joka tietysti on aina mukana ja helposti saatavilla). Nailonriimu ja varsinkin naruriimu saavat aikaan erittäin pahaa jälkeä, naruriimuhan ei edes mene poikki. Siksi siitä ei saa sitoa, eikä sitä saa myöskään jättää hevosen päähän tarhaan tai karsinaan.

  Lopuksi vielä: oletko Katja ajatellut tehdä tallikiertuetta? Hevosaiheinen kiertue, jossa ihanalla huumorilla höystettynä voisit kertoa tärkeistä asioista, joista kerrot blogissakin? Olisi takuulla menestys!!

  • 5.1

   Katja Kavioliittonen sanoo

   Apua, en tienny, hyvä kun kerroit! Laitoin vain puhtaimman päähän. Vastedes nahkariimu! Ja kiertue: perhana, olet nero

 6. 6

  Anne sanoo

  Totta tosiaan, edellisen kommentoijan ehdotus kiertueesta oli asiaa – meitä sinun ja Pullukan uskollisia faneja on vaikka kuinka paljon. Tuumasta toimeen, mielikuvitusta, tietoa, taitoa, osaamista sinulla kyllä riittää. Olen ensimmäisenä jonossa norkoilemassa kun lähdette kiertueelle.

 7. 7

  rauno suckman sanoo

  katja valkoisen hevosen selässä kaunein näky päällä maan voittaa jopa tornin shakissa nerokasta loppuvuotta sulle toivoo rauno.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *