Ratsastus, vanhojen likaisten miesten ja nuorten tyttöjen laji

Hevoset on ihania, mutta niistä tykkäävät ihmiset ei aina ole.

Hevoset on ihania, mutta niistä tykkäävät ihmiset ei aina ole.

Viime, ei kun tällä viikolla taisi tulla tuomio Cajus Aminoffille seksuaalisesta sotkeentumisesta nuoriin tyttöihin. Tytöt olivat seksin tapahtumishetkellä 14- ja 15-vuotiaita. Minun tyttäreni on nyt 14. Hän kysyi aiheellisesti, että ”äiti, miksi joku haluaa harrastaa seksiä jonkun satavuotiaan ukon kanssa?” Niin. En kyllä tiedä, kai sellaisiakin on, mutta aika harvassa. Valitettavaa tässä on, että olen yllättynyt ainoastaan siitä, että kyseessä on juuri Cajus. Hänestä en ole kuullut yleisiä varoituksia. Monista muista sen sijaan olen. Itse en ole koskaan joutunut minkään sorttisen häirinnän kohteeksi millään tallilla. Ehkä se johtuu machosta luonteestani. Tai sitten ei vain ole osunut kohdalle.

Mietin asiaa melko hartaasti, halusin ymmärtää mistä on kyse. Ensin tuumin asiaa Cajuksen kannalta. Hän on 69-vuotias ja saattaa olla hyvinkin viriili vielä. Hyväkuntoinen ihminen. Jos tekee mieli olla naisten kanssa sillai, se varmasti onnistuisi ihan ok:n näköiseltä herrasmieheltä ongelmitta. Jos taas haluaa olla sillai nuorten tyttöjen kanssa (siis alle 18-vuotiaiden), on ihan vaan sairas. Mikäli tyttö on ilmaissut miehelle halunsa, olisi tässä vaiheessa kellojen soitava ja lujaa.

Mies on siis toiminut väärin, näin sanoi oikeuslaitos. Se on totta.

Olen nähnyt ISOISSA ratsastuskilpailuissa paljonkin vispilänkauppaa vanhojen miesten ja nuorten tyttöjen välillä. Tytöt ovat toki jo 18-vuotiaita, jopa yli 20, mutta minun silmissäni he ovat varsoja. Vanhat gurut naurattavat tyttöjä rocktähtien lailla ja vievät plikat sitten asuntovaunuunsa. Joskus useammankin kuin yhden. Aamulla hommat jatkuvat normaalisti, kaikki kokemusta rikkaampana. Niin se homma menee. Itse asiassa rockmaailmassa kuvio on hyvinkin paljon samanlainen. Jotain tyyppiä ihannoidaan hänen suoritustensa perusteella (ratsastus tai kitaransoitto, ihan sama) ja menestys vetää nuoria naisia puoleensa kuin magneetti.

Vanhat tutut hevosmuijat sanovat, että Cajus on vain jäävuoren huippu. Toivottavasti he ovat väärässä.

Nuori nainen (yli 18-vuotias), jos mietit viettäisikö yön taitavan ratsastajan vieressä, mieti näitä:

1. Tykkäisitkö kaverista yhtä paljon, jos hän olisi putkimies, bussikuski tai opettaja?

2. Ymmärräthän, että et ole ainoa.

3. Mitä yhteisestä yöstä seuraa? Ei ehkä kannata.

4. Tunnetko ketään, joka on päässyt reittä pitkin elämässään johonkin mielekkääseen asemaan?

Näihin sanoihin päätän äidin puheenvuoron: jos olet alaikäinen, sano ei.

original

 

Kirjoitusta muokattu 13.9. klo 22.15. Aiemmesta versiosta sai käsityksen, että tyttöjä syllistettäisiin, mikä ei lainkaan ole kirjoittajan ajatus.

Kommentit
 1. 2

  johanna sanoo

  Ikävä juttu, mutta en usko, että nämäkään tytöt ovat tietoisesti hakeutuneet tähän tilanteeseen. Varmasti valmentajan asemaa on käytetty hyväksi, mutta en usko, että aloite on näiltä tyttösiltä peräisin.

 2. 3

  Miisku sanoo

  Mie kyllä muistan teinivuodet ja varmasti olisi moni kaveri flirttaillut Cajuksen kanssa jos olisi ratsastusta harrastettu. Se oli jonkinlainen ’ kovan gimman ’ maineen tavoittelu joka sai osan tytöistä käyttäytymään mitä hulluimmalla tavalla. Itsestä vanhat miehet oli yököttäviä mutta ei kaikki nähneet asiaa niin. Riitti ett vanhempi mies oli kuuluisa ja kyllä se aloite monesti tuli teinitytöltä ja varmasti imarteli vanhempaa miestä ja siinä hötäkässä lähti ns mopo lapasesta. Ennen siitä ei vaan oikeusjuttuja nostettu jos tyttöjä oltu mihinkään pakotettu. Pirunmoiset nuhteet kyllä tuli kotona ja kuukauden aresti. Mutta väärinhän Cajus tässä teki, sitä en kiellä. Liha on heikko. Valitettavasti.

 3. 4

  Miisku sanoo

  Tätä tapausta siis tarkemmin tuntematta ja tietämättä. Aloite on siis voinut tulla molemmilta tahoilta. Ketään syyllistämättä. Mutta sitä sattuu..Ikävä vain että tällaiset tekee miesten maineelle hallaa tällä alalla kun heitä jo ennestään vähän valmentajina. Ravipiireistä en tiedä onko siellä ns ahdistelu yleisempää. Sattuu sitä muuallakin ku heppapiireissä. Joskus luvallisesti ja joskus luvatta. Vaikkei se mielestäni ole sopivaa, oli kyse lapsen tai aikuisen ahdistelusta.

 4. 5

  Kati sanoo

  Yleensä pidän Katja kirjoituksistasi, mutta nyt nousi karvat pystyyn. Vaikket varmasti sitä tarkoittanutkaan, niin nyt syyllistät noita tyttöjä vaikka ainoa kuka tässä on syyllinen on rikoksen tehnyt aikuinen mies. Valitettavasti asenne on yleinen ja verrattuna siihen jos raiskatulle sanoisi, että ”miksi käytit liian lyhyttä minihametta”. Rikos on rikos eikä koskaan uhrin syytä. Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on lisäksi aina lasta vahingoittavaa. Aikuisen hyväksikäyttäjän näkökulmasta kyse voi olla vallankäytöstä eikä niinkään tuiki tavallisesta seksistä ja hän kyllä kykee manipuloimaan lapsen todellisuudentajua tapahtumien suhteen. Koen tämän kirjoituksen vähän riskaabelina, jos hyväksikäytön uhreiksi joutuneet tytöt tämän lukevat…

 5. 6

  Kati sanoo

  Huom! Vankeusrangaistuksen lisäksi Cajus tuomittiin 41 000 euron korvauksiin uhreille kärsimyksistä ja psyykkisen tilan häiriintymisestä. Eli kyllä tässä nyt on kyse jostain ihan muusta kuin tyttöjen pikku ihastuksesta idoliinsa…

 6. 7

  Mynttinen sanoo

  Kiitos, että rohkeana otit aiheen heti puheeksi blogissasi. Itse nyt aikuisena katsellessani taaksepäin totean ettei kaikki ”herrojen” touhut olleet ok teinivuosinani, vaikkei mitään vakavaa koskaan käynytkään. Asia kovasti puhuttaa nyt hevospiireissä ja hyvä niin. Mielestäni tekstisi oli hyvä, asiallinen ja ajankohtainen. Go Katja!

 7. 8

  Maarit sanoo

  Tässä on selvästi kysymys perversiosta. Meillä kaikilla on omat perversiomme. (poikkeama ’normaalista’ sukupuolikäyttäytymisestä) silloin, kun ylitetään kynnys ja toteutetaan poikkeavaa käyttäytymistä, on kysymys sairaudesta. ’Poikkeama’ (de via; toinen reitti) viittaa siihen, että perverssi seksuaalisuus ei ole muuta kuin erilaisen reitin valitsemista saman loppun autinnon saavuttamiseksi jota etsitään ns. ’normaalissa’ seksuaalisuudessa.Ihmisen seksuaalisen aistillisuuden muodot ovat lukemattomat:osaa niistä pidämme harmittomina, osaa vaarallisina tai inhottavina paljolti riippuen ajasta, kulttuurista ja yhteiskunnasta.

  Cajuksen tuntien, ihmettelen miksei hän ole jo ajat sitten hakenut apua ongelmiinsa.

  • 8.1

   Maarit sanoo

   Cajus ei ole paha ihminen. Hän on yksi herkimmin tuntevista miehistä, joita olen elämäni aikana tuntenut. Hänen päässään ei ole muuta kuin hevoset. Toivottavasti hän aloittaa sen kauan kaivatun elämänkerta kirjan kirjoittamisen. Luulisi nyt olevan siihen aikaa….

   • 8.1.1

    Ratsastaja sanoo

    Voi helkkeri. Ihan kauhea uutinen, olen todella pahoillani kaikkien osallisten puolesta. Cajus on aivan loistava opettaja, mutta että sitten tällainen. Ehkä en nyt sitten olekaan pettynyt kun omat tytöt eivät mukavasti menneen alkeiskurssin jälkeen halunneetkaan jatkaa. Voi paskanmarjat!!!

 8. 9

  heppa sanoo

  Ainoa lähes neutraali teksti aiheesta. Ei mies tietenkin ole tehnyt oikein, mutta asialla on myös toinen puoli. Varmasti nuorilla naisilla on oma osuus asiassa. Ja on epäreilua syyttää vain toista puolta. Nykyisin 14 ja 15 v eivät ole lapsia vain nuoria naisia, jotka perjantaisin polttavat ja juovat alkoholia baareissa ja on nuorten (usein myös yli 18v) miesten kanssa. Nykyisin 14 v ei ole ihan niin syytön kuin jotkut haluavat uskoa … Ratsatuskisoissa ja talleilla muutenkin nähdään usein miten 14v avustajat olemattomissa vaatteissa provosoivat ja flirttailevat.

 9. 10

  Kati sanoo

  14 ja 15 -vuotiaat ovat nuoria naisia kyllä, mutta kamppailevat murrosiän tuomien hormonaalisten muutosten kourissa. On eri asia kapinoida, käyttäytyä radikaalisti ja provosoida, kuin ryhtyä toimeen. Murrosikäinen on kuitenkin edelleen lapsi, vaikka käyttäytyisikin aikuismaisesti. Nuoruusiässä ihmisen persoonallisuus on vasta kehittymässä ja tämä on erittäin herkkä kasvuvaihe ihmisen elämässä. Nuorilla naisilla ei todellakaan ole omaa osuuttaan asiassa, he ovat uhreja. Vain aikuinen ihminen pystyy tekemään rationaalisia päätöksiä sen suhteen mikä on järkevää, nuoret eivät aina pysty ja siitä ei heitä pidä syyllistää.

 10. 11

  T. sanoo

  Ei herranen aika mikä teksti ja osa kommenteistakin!!!

  Tällaisissa tapauksissa mikään ei ole koskaan uhrin syytä! Tytöt ovat nuoria, enkä tunne tapausta eli en osaa sanoa onko kyse uhkailusta tai väkivallasta kun tytöt ovat ”antaneet” tämän jatkua noin kauan. MUTTA: kyse voi ihan yhtä hyvin olla siitä, että tytöt nuoresta iästään johtuen eivät ole pystyneet ajattelemaan rationaalisesti tai muutenkaan tekemään omalta kannaltaan hyviä päätöksiä. Vanhemman miehen huomio on saattanut riittää, eikä nämä tytöt välttämättä pysty vastaamaan kysymykseen ”miksi”.

  Itseäni käytettiin hyväksi, erittäin taitavalla manipulaatiolla, samana vuonna kun täytin 18. En todellakaan ymmärrä miten ”annoin” asian tapahtua, olinhan ”melkein aikuinen” ja lopuksi jo paperilla täysikäinen. Mies oli noin 45. Olen silti sitä mieltä että nuorilla ei ole samaa kykyä tehdä fiksuja päätöksiä ja miettiä omaa parastaan. Heitä on helppoa manipuloida, olivat he sitten 14 tai 18.

  Vastuu pitää olla sillä vanhemmalla osapuolella, VARSINKIN jos kyse on alaikäisestä (ofc!). Ei uhreja voi syylistää, tuntevat varmasti itsensä ihan tarpeeksi huonoiksi muutenkin (kokemusta on).

  ”Oikeasti” aikuinen (eli ei juuri ja juuri 18) ihminen joka on henkisesti ”normaalilla tasolla”, pitäisi osata tehdä parempia päätöksiä sekä itsensä että muiden ihmisten kannalta, ja pitäisi ymmärtää asioiden laidan sekä mitkä ovat tekojen seuraukset, paremmin kuin nuori ihminen jolla ei vielä sitä elämänkokemusta ole.

  Eli nyt oikeasti ihmiset jätätte tyttöjen syyllistämisen kokonaan pois. Ja Katja tämä ei ollut hyvä, ajatuksella kirjoitettu teksti. Huomaa ettei sinulla ole käsitystä tällaisita asioista. Ei nuori ilman perustelua ja kokemusta aina jostain syystä ymmärrä omaa parastaan. Ei riitä jos äiskä sanoo ei, jos toinen vaikutusvaltainen ihminen manipuloi. Nuoret ovat niin helppoja manipulaation kohteita. Äläkä syyllistä nuoria.

 11. 12

  eva saha sanoo

  joku jo ravipuolen mainitsikin. kyllä, siellä on myös paljon vastaavanlaisia tapauksia, ikävä kyllä todella harva uhri on vienyt asioita eteenpäin. Itse kasvoin erään ravipuolen hevosoppilaitoksen vieressä, ja vaikka en itse siellä opiskellut, moni kaveri näin teki. pääsin läheltä todistamaan kuinka usea koulun opettajana toimiva hevosalan ammattilainen sekaantui estoitta alaikäisiin oppilaisiin. vanhat miehet osti alaikäisille tytöille alkoholia, lupasivat parempia hoitohevosia ja mitä nyt ikinä keksivätkään. onneksi jossain vaiheessa huhut levisivät niin paljon, että oppilaitos hankkiutui eroon muutamasta työntekijästä. Ikävä kyllä vain yksi sai tuomion lapsiin sekaantumisesta, useampi olisi ansainnut.

  mietin silloin, ja mietin monesti myöhemminkin mikä ihme sai nuoret tytöt harrastamaan seksiä itseään jopa 40v vanhempien miesten kanssa, joiden ulkoinen olemuskaan ei minkään filtterin läpi katsottuna ollut puoleensavetävä. ja yhä edelleen jos seuraa ravi (tai ratsu) piirejä, on monta pariskuntaa joka tuskin olisi yhdessä jos olisivat muilla aloilla töissä. ja kyllä, toiset ehdottomasti ovat sitä mieltä, että reittä pitkin saavuttaa tiettyjä etuisuuksia…
  itse olen tyytynyt toteamaan, että riittää miehelle että vetää ravikypärän (tai ratsastus) niin jo riittää nuoria tyttöjä valittavaksi asti. monelle itse asiassa oli muodostunut päähän ajatus ”treenarin vaimon” elämästä, ja siihen oli päästävä, maksoi mitä maksoi.

  itse olen viettänyt kovin hevospitoista elämää, mutta rohkenen väittää ettei tämä ilmiö rajoitu vain ja ainoastaan hevospiireihin. toki varmasti hevospiireissä tätä käyttäytymismallia on enemmän kuin monella muulla alalla, ja miksi? en voi esittää faktoja, mutta voisiko tyttöjen käytös johtua siitä, että usea hevosalalle hakeutunut on rikkinäisestä kodista, moni hakeutuu hevosten pariin koska kontakti eläimeen on herkälle ihmiselle tärkeä. ja sitten kun on herkkä ja haavottuvainen, on myös sitä ihmisten parissa?

 12. 13

  Petra sanoo

  Mun mielestä kirjoituksessa ei kyllä syyllistetä tyttöjä. Tekstissä sanotaan ihan suoraan, että jos mies haluaa paneskella alaikäisiä, niin se on sitten ihan vaan sairasta. Kyllä tästä tekstistä näkee, että ajatus on se, että aikuinen on aina se joka on vastuussa. Vaikka sitten joku tarjoaisikin tavaraansa alaikäisenä vanhalle ukolle, niin se ukko on se vastuullinen eikä pitäs lähteä mukaan.

  • 13.1

   Kati sanoo

   Onneksi Katja ystävällisesti muokkasi kirjoitustaan kuten tuolla sanotaan: ”Kirjoitusta muokattu 13.9. klo 22.15. Aiemmesta versiosta sai käsityksen, että tyttöjä syllistettäisiin, mikä ei lainkaan ole kirjoittajan ajatus.”

   Kiitos siitä Katjalle! Alkuperäisestä versiosta jäi vähän ikävämpi fiilis.

 13. 14

  Kirsin-Virsu sanoo

  Ei ole Cajuksen tuomio ihan linjassa yleisen käytännön kanssa. Keväällä vastaavassa Espoon käräjäoikeus tuomitsi 1v10kk ehdotonta tapauksesta, jossa hyväksikäyttö jatkui pari vuotta ja kohteena oli _6-vuotias_ lapsi.

  En mitenkään puolusta Cajuksen tekoja, mutta hänen saamansa tuomio 3 v 6 kk ei näytä olevan linjassa yleisen oikeuskäytännön kanssa. Ja miksi ei oteta huomioon hänen suhteellisen korkeaa ikäänsä, tapauksen saamaa julkisuutta ja haittaa hänen elinkeinolleen tuomiota määriteltäessä? Muissa, esim. raiskaustapauksissahan näitä tekijöitä löytyy vaikka kuinka. Eiköhän mene case hoviin. Hirveä tapaus.

 14. 15

  Eero Tillanen sanoo

  Kuten tässä ketjussa jo kirjoitettiinkin, alaikäiseen sekaantumisessa syy on vain ja ainoastaan aikuisen, joka niin tekee. Lapsille ja nuorille ei vastuuta voida sälyttää, heitä pitää varjella. Vaikka perinteiset porvarilliset arvot onkin 60-luvun vasemmistoradikalismin aivokupalla mädätetty perusteellisesti monilta suomalaisilta, niin silti pedofiliaa ja alaikäisiin sekaantumista ei voi puolustella millään. Olen aiemmin pitänyt Cajuksesta ja käynyt kuvaamassa hänen hiihtoesteratsastuskisojaankin mutta nyt täytyy todeta, että mies menetti täysin arvostuksensa silmissäni. Hän sai sen mitä ansaitsi, tosin ensikertalaisena istuu vain puolet.

  Yksi asia minua tässä kuitenkin nyppii ja se on se, että nämä tänne tulleet islamistit pääsevät nuorten tyttöjen ahdistelusta ja raiskauksista naurettavilla rangaistuksilla, koska rasismi. Miksi valkoisia tyttöjä ei suojella kuin vanhoilta valkoisilta sediltä?

 15. 16

  Masa sanoo

  Monissa paikoissa nuoret tytöt kyttää vanhempia miehiä kokeilujen toivossa,näin se on ollu iät ja ajat nykyään vaan tahti kiihtyy kun pitää olla jo niin nuorena niin aikuinen!

   • 16.1.1

    Eero Tillanen sanoo

    Katja, monissa kauppakeskuksissa matumiehet ”groomaavat” tyttöjä varsin avoimesti seksiin kanssaan ja tytöt myös myyvät seksiä tavaroita ja vaatteita vastaan: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010071012018909_uu.shtml

    Lisäksi matumiehet raiskaavat alaikäisiä, saamatta siitä mitään rangaistusta. Tämän vuoden keväällä Ison Omenan lähellä 10 afgaanimatua joukkoraiskasi 14-vuotiaan tytön ja poliisi ei edes suostunut tutkimaan asiaa! Tytön isä kirjoitteli FB:ssa asiasta varsin avoimesti. Sen sijaan poliisi kyllä suojeli näitä matuja, kun SOO:n miehet ja naiset menivät suojelemaan tyttöä ja tämän perhettä, kun matut olivat uhanneet raiskaavansa tytön ja tappavansa tämän perheen, mikäli tyttö kertoisi raiskauksesta kenellekään.

    Tällaisessa Suomessa me elämme 2017, tasa-arvoa lain edessä ei enää ole. Cajus sai mitä ansaitsi, mutta nämä matut pääsevät törkeistäkin raiskauksista sanoisinko, kuin hevonen veräjästä.

    Mitä tulee Matin mainitsemaan asiaan, lasten ja nuorten täytyisi antaa kehittyä rauhassa aikuisiksi. Yhteiskunta on yliseksuaalistunut ja se ajaa nuoret ja jopa lapset käyttäytymään kuin aikuiset.

 16. 17

  Ritu sanoo

  On tainnu Katjakin käydä asuntovaunuissa ja ties missä kun noin hyvin asiat tietää,noo mitä isot edellä sitä pienet perässä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *