Uusi formaatti: hevosmuialle mies!

Joku tuommonen ois hyvä.

Joku tuommonen ois hyvä.

Miten, siis MITEN te hyvät naiset onnistutte a) hankkimaan miesystävän/aviokkaan/avokkaan, b) pitämään sen c) olemaan riitelemättä ajan/rahankäytöstä? Olisipa ihanaa jos osaisin pitää tästä luennon ja kirjoittaa ehkä kirjankin. Verkkokurssikin olisi kätsä. Vaan ei. En yhtään tiedä. Itse ratkaisin asian valitsemalla hevoset. Köyhyyshän siinä on riskinä.

Ihan hiljattain yksi kaveri tilitti savu päästä nousten, että mitä helvettiä pitää tehdä kun äijä haluaa kökkiä yhdessä sohvalla ja itse olisi koko ajan menossa tallilla. Tai vaikka ei olisikaan koko ajan menossa tallilla, niin miehestä tuntuu siltä. Miehellä ei tiettävästi ole aikaa/rahaavieviä harrastuksia, joten yksinäistähän siellä sohvan kulmassa tulee. Miten tämä ratkaistaan? Muistan muinaiselämästäni, että miehellä oli tapana huudella kylillä, että ”siellä se Katja luuhaa tallilla 5-6 tuntia päivässä, 5-6 päivänä viikossa”, vaikka todellisuudessa niihin aikoihin pääsin tallille max kolme kertaa viikossa ja reissuun meni JOKA IKINEN KERTA tasan 3 tuntia. Sehän voi toki olla, että minun 3 tuntiani oli hänen 5-6- tuntiaan. Ja vaikka joka jumalan kerta olin sen 3 tuntia tallilla MATKOINEEN, siippa rimpautti AINA puolentoista tunnin kohdalla, että TUUTKO KOHTA (Taustalla hirveä lasten itkukuoro).

Nuorena haaveilin rikkaasta miehestä. (Ei löytynyt.) Kun kasvoin aikuiseksi, haaveilin rakkaasta miehestä. (Löytyi.) Nyt mietin, että ehkä semmoinen olisi kiva, jolla on pitkä pinna ja joka on hirveän vähän kotona. Löytyykö ratkaisu kenties tiettyjen harrasteryhmien kautta? Tarkastellaanpa. Golfaaja on hyvä mies. Golfiin saa kulumaan kesällä kokonaisia päivä ja talvella viikkoja, jos kaveri lähtee maailmalle hutkimaan. Lajiin kuulemma syntyy hirveä himo. Se on positiivista plussaa. Himoitsija ymmärtää himoitsijaa.

Purjehtija tuntuu myös oivalta ratkaisulta. Venhoa voi korjata ja maalata talvellakin ja kesäisinhän mies katoaa merelle. Ongelma, jonka näen sekä golfin että pujehduksen kohdalla on se, että useimmiten moisten miesten rinnalla tepsuttaa hyvälle tuoksuva, sorja ja sivistynyt sisäharrastaja-nainen. Ei kovinkaan usein rempseä ulkoilmamuia, jolla on ramppauspipo päässä (ramppauspipo= pipo, joka ei ole ihan päässä muttei ihan poiskaan, koska pitää rampata eestaas.) Houston, we have a problem.

Jaa mutta entäs bikerit, siis motoristit! Siinäpä oivallinen porukka. Tonkivat koneitaan läpi talven ajasta ja rahasta piittaamati. Keväällä polkaisevat vehkeen käyntiin ja kas, laite tussahtaa siihen paikkaan. Ihan kuin jännevamman puhkeaminen kauden ekoissa kisoissa. Hyvinkin samanhenkistä, siis! Haju ja ulkonäkö ovat sivuseikkoja, kunnon harrastus ja hyvät jutut ovat pääasia. Rahaa on, jos kohde on kiinnostava. Tai jos ei ole rahaa, on mielikuvitusta. Esim. eräs biker-exäni keräsi tien poskesta juuri kuolleita jänöjä ja teki niistä mahtavaa keittoa. Näin!

Kuka tietää mikä on tilanne jääkiekkoharrastajien keskuudessa? Entäpä potkupalloilijoiden? Suunnistajien? On tästä hyvä tehdä hieman kartoitusta, ettei sitten tule pettymyksiä kesken hyvän parisuhteenalun.

Mutta, hyvät lukijani, kertokaa ihmeessä jos jossain kasvaa mieslaji, joka suhtautuu myönteisesti vaimojen/tyttöystävien hevosharrastukseen. Lajin parissahan voi olla myös hauskaa, eikä kukaan tule varmasti estämään, jos mies haluaa itsekin aloittaa lajin parissa.

Kommentit
 1. 1

  Golfarin muija sanoo

  Golfin pelaaja on täydellinen investointi. Golfarit ovat tuntikaupalla kiertämässä kavereiden kanssa kesät talvet. Useat golfkentät sijaitsee tallin lähistöllä niin voi käydä klubeilla yhdessä syömässä kierrosten/ hevosten välissä ( eli avautua kun hevonen oli jäykkä kun toinen vaahtoaa siitä kun lyönti lähti vähän slaissiin) . Klubeillahan on terassit joten p****n haju ei häiritse ainakaan kauheasti. Golfari ymmärtää myös varusteiden päälle Golfarin vaimo saa kyllä ihan rauhassa harrastaa. Pelaajathan liikkuvat neljän kimpoissa joten löytyy valinnanavaraa

 2. 2

  Eppu sanoo

  Mäkin äänestän golffaria! Vaikee narista parin tunnin tallikeikoista kun golfiin hurahtaa se 6-9t riippuen jälkipeleist. Talvi on vaikeaa aikaa…

 3. 3

  Kisumiina sanoo

  Multa löytyy sellainen mies. 🙂 On ollut talkoohommissa kisoissakin ohjaamassa liikennettä ja käy myös videoimassa estevalmennuksia. Huippu tyyppi! Itse ei ole kuitenkaan (vielä) innostunut nousemaan hevosen selkään. 😀

 4. 4

  Jenkkifutarin vaimoke sanoo

  Jenkkifutari on myös hirmu hyvä! Reenit melkein joka ilta tai on vähintäänkin pumppaamassa rautaa salilla. Kesällä pelit osuu viikonlopuille niin ei itke siitäkään että emäntä on kisareissuilla. Voimakkaasta miehestä on todistetusti ollut myös apua kun hevoskoppi juuttuu lumihankeen ja se täytyy työntää sieltä pois. Pyöröpaalien pyörittäminen on lastenleikkiä. Molempien lajien varusteet on myös sopivan kalliita, joten saan pari satulahuopaa yksien jefuhanskojen hinnalla. Miehen hikisten varusteiden rinnalla heppatyttökin tuoksuu kukkasilta, joten tää match on pelkkä win-win. Mutta rikkaudesta ei tässä taloudessa pääse nauttimaan muutoin kun päiväunissa. Silloin aniharvoin kun niitä ennättää ottaa…

 5. 5

  Ei golffareille sanoo

  Hmmm… entäs ne lapset, jos sellaisia siunaantuu? Kumpi luovuttaa siivun harrastelustaan sen sirkuksen kaitsemiseen? Luopuuko golffarimies tiiausajastaan ja nurtsilla raahustamisesta ja jää kämpille kersojen kanssa, että rouva pääsee hevostelemaan vai pyörivätkö pikku räkänokat siellä golfkärryjen seassa palloja imeksien?

  Vai pitääkö heppamuijan unohtaa ratsastelut ja jäädä kotiin jälkikasvun kanssa, että uqqo pääsee golffaamaan? Vai telkeääkö heppamama tenavat satulahuoneeseen leikkimään suitsien kasaamista joidenkin toisten ratsujen päävehkeillä?

  Luulisin, että kaikista paras ratkaisu olisi lapsia rakastava isäntä, joka kokisi pääasiaksi lasten viihdyttämisen ja hoivaamisen. Äijän liika harrastelu on varsinkin lapsiperheessä ihan selkeästi poissa muijan hevostelulta. Kyllä paras mies on sellainen, joka haluaa pysyä omasta tahdostaan kotona lasten kanssa ja ymmärtää, että hevostelu on puolisolle hyvin tärkeä asia, jota pitää tukea ja kannustaa niin henkisesti kuin rahallisestikin. 😉

  • 5.1

   Maira__ sanoo

   Meillä on homma jaettu nyt puoliksi golffarin kanssa lapsivastuu. Viikonlopuista toiselle toinen päivä ja toiselle toinen ja arki-illat puokkiin myös 🙂

 6. 6

  Pietu sanoo

  Hevosmies, tuo harvinainen lajityypin edusta. Alalaji cowboy, vapaa-ajat tallillaratsastaen, korjaten karvamopojen tuhoja. Nirso, kantakirjoja seuraava yksilö. Tarttuu miekkaan ja peitseen, mutta myös vasara ja muut työkalut pysyy käsissä. Eikä mikään yksisarvinen….Siis satuolento vaan kuin sumuisten vuorten harmaaselkä gorilla, legenda jota harvoin näkee. Mies, joka kulkee omia tallipolkuja.

 7. 7

  Tiina sanoo

  Hyviä ehdokkaira voisi löytyä seuraavista ammattiryhmistä: yrittäjät (kokemusta on), isännöitsijät (iltakokoukset taattuja) ja ylipäänsä ammatit jossa tehdään ilta- ja vuorotyötä.

 8. 8

  Jeppe sanoo

  Mun mies kuunteli, kun tutkittiin ulkomaalaisen jalostuseläinlääkärin kanssa hevosten rakenteita ja liikettä tuntikausia keittiön pöydän ääressä. Sanoi mulle myöhemmin olevansa oikeastaan kateellinen kun mulla on tollanen intohimo. Mutta jatkoi että se on hieno juttu ja tuo mulle hienoja kokemuksia. Tähän hän pystyy koska on jossain vaiheessa löytänyt oman lajin, joka vie monta kertaa viikossa treeneihin. Pitää riittää intohimoa myös puolisolle.

 9. 9

  Jarmo Lapiolahti sanoo

  Olen kolopallon pelaaja.thanks good.ei hepat liiemmin kiinnosta.pojan äitii kyllä. Just lähti. Ja sitä selityksen määrää tass kun palaa. Menee kuuroille korville. Olenko huono.mut joka kerta ei jaksais kuunnella niit samoi juttui.joo ja hevosen paskan hajuun tottuu. Ja muuten ei totu.kengät lentää jodkus myös pihalle.mutta harrastusta pitää olla. Muuten menee hermo.olen yrittäjä.golffari.
  Ksikki kriteerit täytetty.ei vaan toimi.

 10. 10

  Tyytyväinentallillekatoavamuia sanoo

  Muusikko on hyvä. Treenaa tuntitolkulla päivittäin ja katoaa äänittämään tai kiertueelle päivä- tai viikkokausiksi. Musiikkigenre kannattaa valita hyvin, että välttyy kumminkin niiltä joille kuppi maistuu liikaa.

 11. 11

  Hanni sanoo

  Pyöräilijä! Mieluten maasto- tai cyclocross. Ajaa tuhansia kilometrejä vuodessa, ostaa pyöriä pyöränosia varusreita, antaa vinkkejä säänkestäviin uutuuksiin, tulee kotiin mutaisempana kuin itse koskaan. Pyöräilee myös tallille aina joskus. Kuuntelee ponijuttuja ja kertoo laakereista ja litkuista.

  Bonuksena hyvä p**se!

 12. 12

  Jänis Joplin sanoo

  Täältä löytyy heppamuia & purjehtija/pyöräilijä -pari, homma toimii ainakin vielä oikein kiitettävästi, kumpikaan ei halua lapsia emmekä asu yhdessä. Arkisin kummallakin on oma elämä, viikonloppuisin molemmat voi harrastaa päivällä, illalla sit syödään ja löhötään yhdessä. Molemmilla kalliit ja paljon aikaa vievät harrastukset, toisen naama ei ala ärsyttää kun näkee riittävän harvoin kesäisin tosin purjehditaan yhdessä, jolloin heppamuia joutuu vähentämään heppailua, talvella taasen toisin päin.

 13. 13

  Pettynyt sanoo

  Ei löydy mistään sellaista miestä. En halua, että mies kulkee kannassa tallilla tai sitten jurnuttaa kotona kun aina menee tallilla niin kauan. Joku hevosmies ehkä olis hyvä, mutta ne on kuitenkin persaukisia… ja vokottelee tallityttöjä. Ja jos mies seurustelun alussa sanoo, että ”oon aina tykännyt hevosista, ne on upeita eläimiä”, niin se ei tee vielä hevosmiestä, se on vaan iskurepliikki.

 14. 15

  Maira sanoo

  Meillä mies ratkaisi tämän alkavalla golfaamaan. Nyt se puhuu mulle golfista samalla intohimolla kuin minä puhun sille agilitystä. Ja kuunnellaan toisiamme ja vertaillaan omia treeni/kisakokemuksia sujuvasti 🙂 Talvet ei oo niin sutjakoita, mutta ymmärrys laji-intohimosta riittää pitämään sohvan kulmalla päivystävän miehen hiljaisena.

 15. 16

  Tarja sanoo

  Mun mies laskettelee. Meillon keskimäärin saman verran ( no melkein, ’vähän’ voi heittää mun eduks) vapaa-aikaa, hällä se on viikon tai pidennetyn viikonlopun pätkissä muutaman kerran vuodessa ja mulla tasaisesti niissä standardoiduissa kolmen tunnin pätkissä.
  Nuorinkin muksuista alkaa jo pärjäämään tallihommissa mukana, niin ei sekään enää pahasti haittaa. Tosin nyt mun omaa harrastusta rajottaa se kun hevosia on vaan yks ja kaik kolme likkaa ratsastaa…

 16. 17

  sanoo

  Sinkut.net ja vuosi oli 2000. Sieltä löysin kiltin ja huumorintajuisen diplomi-insinöörin ja sillä siellä ollaan. Asettui kyllä hieman poikkiteloin hepan hankinnan kanssa, koska ratsasti ennen itsekin ja tietää mitä se on (eli ei ollut juksattavissa kulujen yms suhteen :D). Nyt on kyllä toinen ääni kellossa ja heppa on ihan kaikkien meidän rakas perheenjäsen.

 17. 18

  Joan sanoo

  Metsästävä mies on myös hevosnaiselle kätevä. Juoksee kaiken vapaa-aikansa millon missäkin metsäpuskassa riistan tai vaikka ihan vaan niiden jälkien perässä. Jahtikauden ulkopuolella hoitaa ruokintapaikkoja, tekee riistapeltoja… ja kyttää edelleen niitä ketun/hirven/poron/peuran/sarvikuonon jälkiä ja jätöksiä. Ei hetkahda pienestä paskan hajusta tai likaisista vaatteista/kodista/autosta, koska itse paukkaa pimeän tullen kotiin litimärkänä, haisevana ja n. satakunta hirvikärpästä alushousuissaan. Antaa vaimon harrastaa rauhassa. Yleensä omistaa myös vetoautoksi soveltuvan kulkupelin ja tietää kivat maastoreitit.

 18. 19

  Laura sanoo

  Kalastavaa miestä suosittelisin. Sitä tehdään heti siitä hetkestä kun jäät on sulaneet ja jatketaan kunnes ne taas tulee. Käytännössä puhutaan 8 kk harrastusjaksosta, ja siihen liittyy ilahduttavasti usein sellaisia bonuksia kuten;

  – ei voi ryypätä kohtuuttomasti – promillerajat vesillä ja vene pitää hinata kotiinkin
  – sisältää ulkoilua kuten tallilla käyntikin, ei vaadi viihdytystä kalapäivän päätteksi – sauna ja olut takaavat kunnon yöunet (kaikille osapuolille).
  – veneen kiillotus, vapojen, siimojen ja kelojen huolto sekä tietenkin viehevalikoiman ylläpito pitää miehen virkeänä talvellakin.
  – matkustaa mielellään mihin vaan missä meri ja kalastus edes etäisesti mahdollista.
  – harrastus painottuu viikonloppuihin, eli arki-illan kodinveto vastuut voidaan jakaa 50/50 hevostelevan ja kalastavan kanssa

 19. 20

  Jaana sanoo

  Suosittelen triathlonistia. Hänellä on treenit aina ja satsaa itse ja ymmärtää panostuksen. Lisäksi jaksaa kaiken muunkin, kuten hevosista häröilevän puolison. Lisäksi hyvän ruumiinhallinnan ansiosta voi tulla mukaan maastolenkille, joko pyörän tai hevosen selässä 🙂

 20. 21

  heppatäti sanoo

  Komennustöissä oleva mies, joka viikot poissa ja paikalla vain viikonloppuisin ja lomilla on kätevä ratkaisu. Ei valita, että joka pv oon tallilla, kun ei itsekään paikalla (ei lapsia). Innostui jopa itsekin hevosista, kun hepoa ostettiin ja on kokeillut ratsastusta/hevosenhoitoa sen vähän mitä joskus viikonloppuna muilta hommilta ehtii. Hevoskuljetukset hoitaa mukisematta, itsellä kun ei siihen oikeuttavaa lupaa.

 21. 22

  Sanna sanoo

  Meinasin myös suositella muusikkoa tms kulttuurityöläistä. Illat ja viikonloput menee usein töissä ja katoaa keikkareissuille ja studioon säännöllisesti. Itselläni on äänimies. Ei niin persaukinen kuin muusikko ja omistaa vetokoukullisen pakun (ja tarvittavat kirjaimet ajokortissa). Mies ei juuri valita tallilla luuhaamisesta, kun on itse kuukauden kiertueella. Tosin jos meinaa lapsia hankkia, niin sitten suosittelen hyvää turvaverkostoa.

 22. 23

  Henkka sanoo

  Metsästäjä on yksi hyvä vaihtoehto, sellainen oikeasti metsäverinen mies, joka löytää ympäri vuoden jotain metsästykseen liittyvää. Joko ollaan metsällä, treenataan koiria, tehdään ruokintoja tai muuta riistanhoitoa, ollaan ampumaradalla… Suosittelen kokeilemaan :’D

  Itselleni hevosnainen sopisi hyvin, naisella pitää olla omia harrastuksia ja itsenäisyyttä ettei oo kokoajan vinkumassa kun puuhailen omiani. Ja no, kyllähän minäkin ratsastan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *