Elokuva: Vieras menneisyydestä

 

 

 

 

 

 

 

Musiikkielokuvassa Ollaan vapaita Selja saa tilaisuuden tutustua vauvana adoptoituun poikaansa, mutta menettää samalla ystävänsä ja vapautensa.

 

paajuttu_OllaanVapaita
Kolmen nuoren aikuisen elämä helsinkiläisessä kommuunissa on ikuista kesää, bailaamista, kitaransoittoa ja maailmanparantamista.
Selja (Maria Ylipää) päättää ottaa askeleen kohti aikuisuutta, kun poikaystävä puhuu hänet ympäri yhteisen omakotitalon ja asuntolainan hankintaan. Sitten ovikelloa ilmestyy soittelemaan Seljan 16 vuotta sitten adoptoitu poika Leo (Johannes Brotherus).
Viialassa kasvanut Leo haluaa helsinkiläiseen elilittilukioon, hyvän koulutuksen ja arvostetun työpaikan nopeasti. Hän ei ymmärrä kommuunissa kärvisteleviä tyhjätaskuja, joilla ei ole selkeää suunnitelmaa elämälleen. Yksi viikonloppu boheemielämää, ja Leo on valmis muuttumaan yhdeksi heistä. Tai ainakin muuttamaan kotoa.
Seljan kämppäkaveri Iisa (Pihla Maalismaa) saa teinipojan hormonit hyrräämään. Kommuunin kolmas jäsen, ekosoturi Henri (Riku Nieminen), ei luota Leoon pätkääkään. Pian mikään ei ole enää entisellään. Yhteen hitsautunut kolmikko hajoaa ja Leokin saa painua takaisin kasvatusäitinsä luo.
Oskari Sipolan ohjaama Ollaan vapaita on musiikkielokuva, joka kertoo aikuiseksi kasvamisesta, ystävyydestä ja perheistä – adoptioperheistä, hajoavista perheistä ja ystävien muodostamista perheistä.
Musiikkiosuudet sijoittuvat tarinan lomaan yllättävän luontevasti ja varsinkin Maria Ylipää laulaa hyvin.
Teksti Satu Kärki, kuva Annika Miettinen

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *