Jaakko Saariluoma yllättää, eikä Heinola petä

Heinolassa, upeissa järvenrantamaisemissa sijaitseva Heinolan katettu kesäteatteri on vuosia taannut hyvää viihdettä. Eikä se petä nytkään.

Hillittömällä menolla etenevä Voi veljet -farssi kertoo veljeskolmikosta, jossa yksi veljistä yrittää olla kunniallinen mies (Kari Heiskanen), ja kaksi veljestä ovat varsinaisia hunsvotteja (Pertti Sveholm ja Risto Kaskilahti).

Erikoista veljeskolmikkoa näyttelevät Risto Kaskilahti, Kari Heiskanen ja Pertti Sveholm (kuva Numi Nummelin).

Erikoista veljeskolmikkoa näyttelevät Risto Kaskilahti, Kari Heiskanen ja Pertti Sveholm (kuva Lauri Rotko).

Sotku alkaa, kun kunniallinen veli on hankkimassa adoptiolasta vaimonsa (Anna-Maija Tuokko) kanssa, mutta veljet tulevat sotkemaan tilanteen pahimmalla mahdollisella hetkellä. Hetki on se, jolloin sosiaaliviranomaisen pitäisi haastatella pariskuntaa sopivatko nämä adoptiovanhemmiksi (Sari Puumalainen).

Kun paikalle tunkee vielä kaksi laitonta maahanmuuttajaa (Pekka Strang ja Pihla Penttinen) ja poliisi (Eero Saarinen), ei farssin vauhdista puutu enää kuin venäläinen mafioso. Sellainenkin saadaan paikalle lopulta (Rauno Ahonen).

Ray ja Michael Cooneyn Voi Veljet on täysverinen farssi, jossa näyttelijät saavat herkutella täysin palkein.

Ray ja Michael Cooneyn Voi Veljet on täysverinen farssi, jossa näyttelijät saavat herkutella täysin palkein (kuva Numi Nummelin).

Sekaannuksista sukeutuu lopulta farssille ominainen valheiden vyyhti. Koko sotkusta selvitään erinomaisten näyttelijöiden ja loistavan ohjaajan Jaakko Saariluoman ansiosta. Saariluoman voikin nyt julistaa uudeksi farssin mestariksi, sellaisen taitolajin taitajaksi, joita ei kasva joka oksalla.

Voi veljet on myös varsinaista perhejuhlaa, ovathan Kari Heiskanen ja Anna-Maija Tuokko pariskunta, samoin Risto Kaskilahti ja Sari Puumalainen. Pihla Penttinen puolestaan Pertti Sveholmin tytär. Jo ensi-illassa näki, miten koko porukka nauttii yhteistyöstään.

Läkähdyttävimmät hetket koettiin maahanmuuttajia näyttelevien Pekka Strangin ja Pihla Penttisen kohtauksissa, ja ne, jotka muistavat Kari Heiskasen juuri päättyneen tv-sarja Mustien leskien jääkylmänä poliisina, näkevät näyttämöllä aivan toisenlaisen Heiskasen. Mies tekee muuten vasta nyt elämänsä ensimmäisen farssiroolin, vaikka on monena ollut näyttämöllä, elokuvissa ja televisiossa.

 

 

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *