Kleopatran jalanjäljissä

Muistan melkein joka aamu, mitä kauppaneuvos Satu Tiivola sanoi minulle 90-vuotishaastattelussaan viime kesänä. Hän kertoi tervehtivänsä itseään aamuisin tarmokkaasti ja iloisesti kylpyhuoneen peilistä. Minä lähinnä irvistän, mutta aamiaisen ja suihkun jälkeen näky on huomattavasti inhimillisempi. Meikki naamaan, ja alan näyttää siltä, miltä kuvittelen näyttäväni.

Naiset ovat meikanneet itseään ammoisista ajoista lähtien. Kuuluisin itseään ennen ajanlaskua alkua itseään meikannut nainen oli Kleopatra VII (69 eaa-30 eaa). Hän jäi historiaan kaunottarena ja myös rakkaussuhteistaan Julius Caesarin ja Marcus Antoniuksen kanssa.

Nykypäivän meikkiteollisuus on valtava bisnes, mutta on se samalla myös kulttuuria. Italialainen Diego Dalla Palma teki uraa jo 1970-luvun elokuvien maskeerajana ja nykyään hänet tunnetaan maailmanlaajuisesti diego dalla palma RVB Skinlab -meikkisarjasta.

 

Arja Koriseva, Gianluca Oddi ja Janna Hurmerinta. kuva Viola Virtamo

Arja Koriseva, Gianluca Oddi ja Janna Hurmerinta.
kuva Viola Virtamo

 

Huhtikuisena iltapäivänä Italiasta Suomeen pyrähtänyt meikkitaiteilija Gianluca Oddi meikkasi muun muassa Arja Korisevaa ja Janna Hurmerintaa, jotka tosin ovat kauniita naisia meikittäkin.

Arja Koriseva kertoi minulle, että osallistuminen Tähdet, tähdet -tv-ohjelmaan toi mukavaa lisäpotkua tuleville keikoille.

”Putoaminen harmitti vähän, mutta se, mitä ehdin ohjelmassa tehdä antoi luottamusta siihen, että voin heittäytyä erilaisiin tyylilajeihin.”

Arjan kevääseen mahtuu myös ilo siitä, että hänen vuonna 1995 syntynyt esikoispoikansa Patrik viihtyy hyvin Upinniemessä. Varusmiespalvelus siellä alkoi tammikuussa.

Janna Hurmerinnan kevääseen ja kesään mahtuu paljon töitä. Kesällä hän esiintyy samoilla keikoilla muun muassa ElastisenApulannan ja Neljän ruusun kanssa.

 

 

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *