Rölli etsii elämän salaisuutta

Jos on aikoinaan tippunut pienenä nyyttinä taivaalta haikaran kyydistä, on syytä miettiä: mistä minä olen oikein tullut? Kuka olen? Missä on Kaikkien Aikojen Alku?

Uudessa Rölli ja Kaikkien aikojen salaisuus -elokuvassa ollaan perimmäisten kysymysten äärellä, kun Juurakko-tytön peloton uteliaisuus pakottaa turvallisuushakuisen Röllinkin liikkeelle Röllikylästä. Seikkailu vie kohti suurta ja tuntematonta maailmaa.

Näin elokuvan ennakkoon, kuukautta ennen ensi-iltaa. Taavi Vartian kirjoittama ja ohjaama, Marko Röhrin tuottama elokuva on visuaalisesti ja sisällöllisesti ihana satu, parhaimpien satujen lailla aikuistakin koskettava tarina.

Rölli (Allu Tuppurainen) ja Juurakko (Linnéa Röhr) lähtevät elämänsä seikkailuun.

Rölli (Allu Tuppurainen) ja Juurakko (Linnéa Röhr) lähtevät elämänsä seikkailuun.

Näyttelijä Allu Tuppurainen on näytellyt Rölliä nyt kolmekymmentä vuotta, ja ruskeiden silmien pilke on entisellään, ehkä entisestäänkin herkistyneempänä. Röllin hirmuisuus taisi olla nuoren peikon uhoa!

Juurakon roolissa näyttelee luontevasti, vailla monien suomalaisten lapsinäyttelijöiden teennäisyyttä vuonna 2002 syntynyt Linnéa Röhr. Pieniin, mutta tarinan kannalta merkittäviin sivurooleihin, merellä kohoavan autiosaaren neljän orpolapsen rooliin löydettiin lapsinäyttelijät Espanjan Aurinkorannikon suomalaisesta koulusta. Elokuva onkin ensimmäistä kertaa myös kuvattu ulkomailla, Almeriassa, Cabo de Gatan alueella.

”Samoilla rannoilla kuin Rölli, ovat seikkailleet joskus myös Lawrence of Arabia, Kleopatra, Panssarikenraali Patton ja monet muut sankarit”, mainitsee tuottaja Marko Röhr.

Ja Taavi Vartia jatkaa: ”Samoissa maisemissa Sergio Leone on ohjannut westerneitään ja Steven Spielberg tehnyt kohtauksia Indiana Jonesiin…”

Seikkailun loppuhetket koetaan aavalla merellä.

Seikkailun loppuhetket koetaan aavalla merellä.

Röllin ja Juurakon matka vie halki vaikeakulkuisen vuoriston, läpi satumaisen Ikimetsän ja kuumuutta hohkaavan Ikiaavikon, jossa ystävyksiä auttaa kameli, Aavikkolaiva Ca Mél. Sen ääniroolissa on hykerryttävän kamelimaisesti pärskähtelevä Vesa Vierikko. Matkalaisten apuna on myös pikkuruinen Mauno Mato, äänenä Riku Nieminen.

Pienestäkin olennosta voi olla suuri apu, sen osoittaa Mauno Mato (ääniroolissa Riku Nieminen).

Pienestäkin olennosta voi olla suuri apu, sen osoittaa Mauno Mato (ääniroolissa Riku Nieminen).

Matkan  viimeinen etappi on valtameri, jossa joudutaan väistelemään vaarallisia Kelluvia kallioita. Mutta mitä sitten tapahtuu, se on kannattaa säästää salaisuudeksi.

(Elokuvan Suomen ensi-ilta 16. syyskuuta.)

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *