Vanha rouva vauhdissa

sikari5bussi3Myös laivat tarvitsevat kasvojenkohotusta. Sellaisen sai tänä keväänä Viking Linen Mariella, rautarouvaksi kutsuttu 30-vuotias Helsingin ja Tukholman väliä seilaava punavalkoinen paatti. Mariella alkaa olla nyt keski-iän paremmalla puolella, kun laivojen vanhuus alkaa viidenkymmenen vuoden tietämissä.

Kolme viikkoa telakalla Skånessa ja arkkitehti Johan Norberg tekivät Mariellalle ihmeitä. Laivassa on nyt muun muassa sata uusittua hyttiä ja kaksi uutta ravintolaa, Ocean Grill ja Plate-Social dining -ravintolat. Platessa menomatkalla syödyn murean ankankoiven jälkeen maistui sikari, ei kuitenkaan poltettava, vaan syötävä suklaajälkiruoka, jota topattiin sokeriin.

Menomatkalla yökerhossa viihdytti takavuosien tähtönen Sabrina, tulomatkalla Anja Niskanen, joka 16-vuotiaana voitti vuonna 1984 Syksyn Sävelen Ollaan hiljaa vain -laulullaan. Niskasen jälkeen oli kuitenkin siirryttävä television eteen seuraamaan Euroviisujen finaalia, eikä ole vaikeaa arvata ruotsalaismatkustajien innostusta ääntenlaskun edetessä kohti Ruotsin voittoa.

Tuttu Tukholma avautui kesäiseä lomapäivänä uudesta näkökulmasta, kun käveltiin Stadsgårdenin terminaalista sata metriä laivasta poispäin ja loikattiin kätevään Hop on, Hop off -veneeseen. Venelippu käy myös bussiin.

Sitten hypättiin pois Djurgårdenissa ja edessä oli viikonloppuristeilyn eksoottisin vaihe, kiertoajelu amfibio-bussilla maalla ja merellä. Ocean Bus on verhoiltu näyttämään bussilta, ja maalla se kulkee pyörien päällä, vedessä potkureilla. Bussiveneen opas oli niin puheliasta sorttia, että pala Tukholman kaupungin historiaa tuli ummikoillekin selväksi vajaan tunnin mittaisella kiertoajelulla.

Takanani istuneen 7-vuotiaan Ilmarin mielestä kuitenkin kiinnostavin hetki oli se, kun bussi liukui hiekkarannalta aallot loiskuen veteen ja vesimatkan jälkeen taas samalta rannalta maalle. Olin hänen kanssaan aivan samaa mieltä!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *