Viisuhuumaa Rovaniemellä

Jos rovaniemeläisistä riippuu, Pertti Kurikan Nimipäivät voittaa euroviisut Wienissä ensi lauantaina, niin vahvasti kaupungissa uskotaan kehitysvammaisten taitoon ja maailmanvalloitukseen.

Rovaniemi voi aivan syystä ylpeillä viisuosaajillaan, onhan Suomen ainoa euroviisuvoittaja Lordi sieltä kotoisin. Kaupunki on muistanut voittajaa Lordin aukiolla ja antamalla bändin jäsenille kaupungin kunniakansalaisuuden.

Ensi lauantaina Simerock järjestää euroviisustudion Bar & Lounge Sfäärissä Kansankatu viidessätoista.

Illan aikana Sfäärin alakerrassa seurataan alusta loppuun saakka viisulähetystä, siellä pelataan euroviisubingoa ja yläkerrassa on esiintymässä paikallinen, jo vuonna 1989 perustettu kehitysvammaisten bändi, Kolpeneen Oma Bändi. Sen johtava solisti on Esa Putaansuu, euroviisuvoittaja Lordin pikkuserkku. Oma bändin keikat päättyvät aina J. Karjalaisen Me ollaan sankareita kaikki -lauluun.

Mukana Sfäärin illassa on myös punkbändi Ruoste, joka antaa oman panoksensa hyväntekeväisyyteen.

omabändinettiin
Oma bändin bongorumpuja soittaa Janne Haaparanta, rumpuja Veera Laukkanen. Kuvassa keskellä solisti Esa Putaansuu.

 

Euroviisustudion pääsylipputulot lahjoitetaan kokonaisuudessaan Myllärin Pajalle, joka saa siitä pesämunan ensimmäiseen koko Lapin kehitysvammaisille tarkoitettuun kulttuuritapahtumaan. Myllärin Paja on puolestaan osa Lapin vammaisille tarkoitetun Kolpeneen palvelukeskuksen toimintaa.

Niille eteläsuomalaisille, jotka eivät tiedä mikä on Simerock, niin kerrottakoon, että viime vuonna Rovaniemellä tapahtumassa vieraili 19 800 osallistujaa. Tämän vuoden Simerock on 7.-8. elokuuta Ounaspaviljongissa, jossa järjestetään ensimmäinen Simerock-Talent-kilpailu. Voittaja pääsee esiintymään tapahtumassa yhdessä Haloo Helsingin, Elastisen, Antti Tuiskun ja Robinin kanssa.

Yksi elokuisen Simerockin pääesiintyjistä on itseoikeutetusti Pertti Kurikan Nimipäivät. Mutta ennen elokuuta jännitetään, miten bändille käy euroviisuissa.

Ja kävi miten tahansa, Pertti Kurikan Nimipäivät lähettää videotervehdyksensä ensi lauantaina kaikista maailman paikoista nimenomaan Rovaniemelle Bar & Lounge Sfäärin viisustudioon!

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *