Aikuiseksi kasvaminen vaihtoehto ei välttämättömyys

Välistä meitä aikuisiakin saa vähän lapsettaa. Minua aina lapsettaa ihan säännöllisesti ja monta kertaa päivässä. Olen joskus todennut, että aikuiseksi ei ole pakko ryhtyä, vaikka jotkut asiat tietenkin pitää ottaa aikuisen vakavasti. Kaikkea ei pistetä lekkeriksi, mutta aina silloin kun tulee tilaisuus, voi vähän hassutella. Luin viikolla hyvän artikkelin siitä, että onko leikkimielisyydestä etua aikuisena? Kannattaa lukea tuo artikkelia ja miettiä aihetta.

Kävimme mökillä viikonloppuna päiväseltään ja puhtaat lumihanget houkuttelivat heittäytymiseen. Aloin miettimään, että kyllähän tällaisilla pienillä heittäytymisillä saa myös vähän liikuntaakin eli voihan nämä ottaa myös liikunnan kannalta. Miettikää nyt lumienkelin tekemistä? Siinä saadaan monta lihasta käyttöön. Kun vielä miettii, että miten tällainen ”vanha” ihminen pääsee tuolta maasta ylös, niin siinä vasta liikettä tarvitaankin. Varsinkin jos haluaa, että tehty enkeli näyttäisi edes vähän enkeliltä. Siskon tyttöni kommentoi instagramissa lumienkelivideooni, että ”se on hyvä nähä, että aikuiseksi kasvaminen on vaihtoehto, ei välttämättömyys”. Hienosti kiteytetty mun elämän filosfia eli olen valinnut vaihtoehdon aikuiseksi kasvamiselle.

lumienkeli - 1 (1) lumienkeli - 1

Ilman tukea ei tietenkään onnistu ylös pääseminen hangesta.

lumienkeli - 1 (2)

Kun lauantaina oli lumi muuttunut suojalumeksi, niin päätin kotiin päästyämme vielä tehdä takapihalle lumiukon. Lumiukko on ollut mielessäni pitkään, joten ajatuksesta sitten toimeen. Hieman oli haastetta saada ukko pysymään kasassa, mutta jollain konstilla onnistuin saamaan aika siistin näköisen lumiukon. Mietin kovasti, että kuinkakohan monta vuotta oli edellisestä lumiukostani?

lumiukko - 1 (1)

Siellä se mun ukkoni nyt on.

lumiukko - 1 (3)

Lumiukko sai vielä huivin kaulaansa ja hatun päähänsä. Katsotaan, että miten se siellä menestyy. Käykö pupu hakemassa porkkanan. Jälkiä näkyi meinaan eilen takapihalla, että joku pupu siellä oli eilen loikkinut.

lumiukko - 1

Kannattaa kokeilla heittäytymistä. Kun vielä muistaa tämän ajatuksen, että siinä saa samalla liikuntaa, niin mielenkiinto tällaiseenkin tekemiseen varmasti kasvaa.

Mitäköhän sitä seuraavaksi kokeilisi? Hiihtoa? Luistelua? Pulkkamäkeä? Kaikkea noita on mielessäni ollut, katsotaan, että mitä tänä talvena ehtiikään.

Maiju

Maalatut linnut sukkiksissa

Kerta viikkoon olen luvannut esitellä jonkun asukokonaisuuden. Tämän viikon asuna on mustaa tehostettuna valkoisella. Ajatus oli ensiksi yhdistää mustaan asuun valkoiset AAVAma-korut. Sitten ajattelin, että asuun pitää saada vielä vähän valkoista ja muistin, että olin syksyllä ostanut mustat sukkikset, joissa on valkoiset maalatut lintukoristeet.  Pitsisomisteinen poncho on työkaverini Päivin tekemä, tilasin sen häneltä. Poncho sopii varmasti moneen eri tilanteeseen hyvin.

AAVAma - 1 (1)

Koruissa ja sukkisten koristeissa valkoinen väri hehkuu puhtaan valkoisena.

AAVAma - 1 (4)

Kun omistaa paljon koruja ja muita asusteita, niin on kiva leikitellä vaatteiden ja asusteiden kanssa. Mitäköhän sitä taas ensi viikolla keksitään.

Maiju

Lehtikaalivihreää leivän päälle

Olin jo unohtanut kuinka hyviä ohjeita olikaan meidän Välipalat – virtaa superfoodeista kirjassamme. Lauantaina alkoi tekemään mieli ”leipää” ja ajattelin kuitata himoni riisikakuilla. Sitten piti keksiä jotain hyvää tahnaa päälle ja muistin, että kirjassamme oli hyvä avokadotahnan ohje. Selatessamme kirjaamme törmäsin omaan lehtikaalilevite-ohjeeseen ja muistin, että sehän oli ihan huippua.

Lehtikaalileviteen ohjetta hieman säädin, kun kotona ei ollut ihan kaikkea mitä aikoinaan olen siihen laittanut. Ohjeitahan voi aina vähän säätää tarpeen mukaan ja kotoa löytyvien tarvikkeiden mukaisesti.

Lehtikaalilevite

100 grammaa lehtikaalia
1/2 avokadoa
1/2 sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi
2 rkl avokadoöljyä
1/2 dl vettä
ripaus ruususuolaa

Välipalat virtaa superfoodeista - 1 (2)

Itselläni on kätevä Electroluxin monitoimilaite, jolla tämän tyyppiset levitteet on kätevä valmistaa.  Näitä on monella valmistajalla ja ovat suhteellisen edullisia laitteita. Tällä leikkurilla menee pähkinätkin kätevästi pieniksi jos on tarvetta.

Välipalat virtaa superfoodeista - 1 (3)

Todellinen monitoimilaite, joka muuntuu moneksi.

Välipalat virtaa superfoodeista - 1 (4)

Tässä levite on soseutettuna.

Välipalat virtaa superfoodeista - 1 (5)

Kun levite oli valmis, päätin paahtaa vielä levitteen kaveriksi muutaman cashiew-pähkinän.

Välipalat virtaa superfoodeista - 1 (6)

Välipalat virtaa superfoodeista - 1 (7)

Levitin levitteen riisikakkujen päälle ja maistui muuten hyvältä.

Välipalat virtaa superfoodeista - 1 (8)

Päätin ottaa kirjamme tehokäyttöön ja alkaa kokeilemaan uudestaan muitakin ohjeita.

Välipalat virtaa superfoodeista - 1 (9)

Luin muuten juuri lehtikaalista, että jos on kilpirauhaspotilas, niin silloin ei kannata syödä lehtikaalia runsaasti ainakaan päivittäin.

Ihanaa kun on löytänyt elämänsä uudelleen takaisin.

Maiju