Ähtärin karhut

Muistan kun kävin Ähtärin eläinpuistossa ensimmäistä kertaa noin 7 vuotta sitten. Sen jälkeen olen halunnut sinne melkein joka kesä uudelleen. Ähtärin eläinpuistossa minua kiehtoo eniten karhut. Jotenkin tuntuu, että Ähtärin karhut on opetettu poseeraamaan. Olen meinaan napannut näistä karhuista aikaisempinakin vuosina tosi siistejä kuvia. Milloin karhu joogaa tai milloin se leikkii puiston keinulla. Tällä kertaa emokarhu kahden poikasen kanssa leikkivät karusellin kanssa.

Ähtärin eläinpuisto on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto. Puistossa on noin 60 eri eläinlajia. Miksi sitten tykkään Ähtärin eläinpuistosta on se, että puistossa on eläimille tilavat ja mahdollisimman luonnonmukaiset elinolosuhteet. On kuin menisi metsään ja siellä sitten törmäisi eläimiin aika luonnollisissa olosuhteissa. Tosin onhan siellä onneksi aita välissä.

Päivä, jona Ähtärissä olimme valkeni ensiksi sateisena, mutta kun pääsimme puistoon, alkoi aurinko paistamaan. Päivä oli oikein onnistunut ja pääsin ikuistamaan monia eläimiä kamerallani. Parhaimmat kuvat sain mielestäni karhuista. Niitä tarkkailinkin pisimpään. Myös pöllöjä on kiva tarkkailla.

Oli ihana kävellä puisto hiljakseen läpi. Kilometrejä kertyi mittariin noin kuusi ja aikaa meni pari tuntia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ähtäri - 1 (17) OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOli kiva taas käydä Ähtärissä ja varmasti ensi kesänä taas veri vetää sinne uudestaan. Täytyy sanoa, että kyllä tuo luonto rauhoittaa.

Tuosta suuntasimme Töysään ja yövyimme Keskisen kylähotellissa. Se on taas eri juttunsa eli siitä myöhemmin erikseen.

Maiju

Kommentit
 1. 4

  Harmaahapsi sanoo

  Minä kävin nyt kesällä ensimmäisen kerran. Sää oli huono ja eläimiä ei juurikaan nähty ja siksi tuntuukin että en sinne aivan pian uudelleen halua. Karhut olivat ainoat jotka näyttäytyivät kunnolla. Äiti lepäsi ja pikkukarhut leikkivät autonrenkaalla. Isäkarhu viereisessä aitauksessa kiersi kehää. Mutta jotenkin tuo äitikarhu oli niin hellyttävä. Tunsin suurta hengenheimolaisuutta; silmiä pitää välillä lepuuttaa kun lapset leikkivät.

  • 4.1

   sanoo

   Todella huono tuuri. Sudet oli vähän piilosalla, mutta sitten löydettiin tarha, missä ne tällä kertaa olivat. Aiemmin niitä oli enemmän ja nyt taisi olla vain kolme. Anna vielä joskus mahdollisuus. Et pety. Lumileobardi oli ainoa, joka ei meille nyt suvainnut näyttäytyä.

 2. 7

  sanoo

  Kivoja kuvia!
  Tiedän, että kaikki nuo eläimet asuvat melkein tontimme vieressä, mutta niitä vaan ei näe täällä. Kaikista on kyllä havaintoja monellakin, mutta itse olen vaan joutsenen ja pöllön bongannut. Ai niin ja suden autolla ajaessa. Pitäisiköhän Ähtäriin asti ajella katsomaan? 😉
  Mukavaa syyskuun alkua Sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *