Aikuinen nainen tekee mitä itse haluaa

Erikoinen ihminen on joidenkin mielestä sellainen, joka ei osaa pukeutua klassisen tyylikkäästi.

Aamuisin kun menen töihin, kääntyvät ihmisten päät kahvipöydässä, että mitäs se viraston väripilkku on tänään keksinyt pukea päälleen. Jos pukeudun mustaan, ollaan heti ihmeissään? Missä on värit?

Eksyin vauvapalstalle, jossa mietittiin täti-ihmisiä ja mistä tunnistaa tädit? Miksi sinne eksyin johtui siitä, että sieltä oli tullut liikennettä blogiini ja katsoin, että mistä liikenne tulee. Joku siellä sitten linkitteli blogiini ja mietti, että miksi keski-ikäisen naisen pitää yrittää näyttää nuorekkaalta? Nuorekkuus on kuulemma kirosana ja viimeistään 35-vuotiaana pitäisi opetella klassinen tyylikkyys.

Kun sitten en pysty olemaan klassinen kaunotar, niin miten sitten pukeudun? Pukeudun oman persoonaani sopivalla tavalla? Pukeutumisella usein tuodaan esiin omaa persoonaansa. Jos olet räväkkä, niin varmasti se pukeutumistyylikin on sitä ihan varmasti.

Otetaan tähän nyt sopivasti sitten näytille viime viikon ”nuorekas” tyylini, jos värikkyys siis lasketaan nuorekkuudeksi?

Viime viikon maanantaina kehtasin laittaa päälleni punaista, Olisi pitänyt pukeutua mustaan. Sori.

Tiistaina oli vähän vaatekriisiä ja kaivoin erään tapaamisen kunniaksi hieman väriä asuuni.
Sori, olisi pitänyt pukeutua mustaa. 
Sorit myös kultapaljettikengistä. 

Keskiviikkona päätin heittäytyä kukkien vietäväksi. 
Desigualin kukkatennarit oli niin kivat, että en vaan voinut vastustaa. 
Löytyipä kaapista vielä tennareihin sopiva takkikin vuosimallia jotain 2000-luku.
Sori, olis pitänyt laittaa mustaa. 

Torstaina korvisten ja kaulakorun innoittamana päätin pukeutua inkatyyliin. 
Sori, tiedän olis pitänyt pukeutua mustaan. 

Viikon kauhistuttavin kokemus varmaan oli perjantain asu ja tyylini.
PING Helsinki, innoitti minut räväyttämään, värjäytin hiukset lilaksi ja olin vähän festarifiiliksissä.
Sori, tiedän, olisi pitänyt pysyä blondina ja pukeutua mustaan. 

Oikeasti, en edes pyydä soreja keneltäkään.
Jos alan pukeutumaan huomisesta lähtien klassisesti, niin tuskinpa
ketään edes kiinnostaisi.
Mistä tunnistaa aikuisen naisen?
Siitä, että häntä tuskin kiinnostaa se mitä muut hänestä ajattelevat.
Hän pukeutuu edelleenkin niin kuin tahtoo ja ketä kiinnostaa?
Maiju
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Minä olin viime viikolla pitkästä aikaa koulutuksessa. Olisi toki pitänyt pukeutua mustaan kun tätä ikää on yli 50v mutta kun työtä tehdään kuitenkin lasten niin pukeuduin punaiseen. Olen muutenkin "punainen vaate" eräälle sos.työntekijälle ja kun vielä uskalsin pukea päälleni punaista niin hän ei edes tervehtinyt minua vaikka oli ovella meitä sijaisvanhempia vastaanottamassa. Minä olin tyytyväinen asuvalintaani ja viihdyin vaatteissani. Jalassa oli vielä ne pinkit kävelykengät 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Juuri oikea valinta. Olin itsekin vuosi sitten jossain koulutuksessa, jossa eräs ihminen oli katsellut kun mulla kahta eri väriä kynsissä. Kysynyt työkaveriltani, että "kuka tuo oikein on"? Tuo kaverini siihen, että "ai se on meidän X ja aivan ihana". Meni kysyjällä "luukku" kiinni 😉 En vaan sovi "peruspirkoksi" sitten millään.

 2. 2

  sanoo

  Maiju, tuo eka asu ja kuva ovat sinun paras ikinä<3 Ei kai tässä käy niin, että blondin on löydettävä joku punainen ennemmin tai myöhemmin. Täydellistä, etä sinulla on caprit samaa sävyä kuin villajakku. Mustia pitsipuseroita minullakin on sen sata, mutta ne ovat aina varma valinta tilaisuuteen kuin tilaisuuteen ja tässä ovat punaisen kontrastina. Minun puneiaseni on nyt korallinpunainen.

  Hyödynnä tuo eka kuva nyt kaikin tavoin:) Olen visualisti ja vakuutan, että se on hyvä!

  <3

  • 2.1

   sanoo

   Minä rakastan puna-mustayhdistelmää. Tiedän sen sopivan blondille eli meille molemmille. Kun pääsen takaisin blondiksi, niin otan sitä taas enemmän käyttööni.

 3. 4

  sanoo

  Kaikkea sitä kuulee ja höpöhöpö.
  " Mistä tunnistaa aikuisen naisen?
  Siitä, että häntä tuskin kiinnostaa se mitä muut hänestä ajattelevat.
  Hän pukeutuu edelleenkin niin kuin tahtoo ja ketä kiinnostaa?" <- JUST NIIN

 4. 5

  sanoo

  Tismalleen samaa mieltä olen – vaikka itse olenkin blondi ja pukeudun mustaan;) Tosin käytän välillä sitä punaistakin voimavärinä. Ja kovasti yritän opetella käyttämään muitakin värejä.
  Sinä olet ihana just tuollaisena – ja annat meille muillekin energiaa ja aurinkoa <3

 5. 7

  sanoo

  Voi Maiju <3!

  Kun nämä samat 35-vuotiaat ovat 15 vuotta myöhemmin itse 50-vuotiaita, he tietävät, että eläkeikä ei todellakaan ala viisikymppisenä eikä parhaat vuodet ole todellakaan takanapäin – päinvastoin. Myös pukeutumisen osalta.

  Silloin nimittäin saa – koska siis aidosti uskaltaa – pukeutua niin kuin itse haluaa; ei niin kuin muoti, trendi tai lähellä oleva ystäväpiiri stereotyyppisesti ohjaa.

  Ja kuka sitä paitsi sanoo, että persoonallisella tavalla pukeutunut ei voisi olla myös klassinen? Kaksikymppisetkö? Jostain kumman syystä nyt kyllä naurattaa ;)..

  • 7.1

   sanoo

   Oma identiteetti vahvistuu iän myötä. Olen varmasti varmin juuri yli 50-vuotiaana itsestäni, mitä ikimaailmassa ennen. Olen hyväksynyt itseni kaikkine vikoineni ja nyt olen vasta tyytyväisempi itseeni mitä ikinä aiemmmin.

 6. 8

  sanoo

  Ei olisi Maijua ilman värikkyyttä ja Maijun omaa tyyliä jota vaatteilla ilmaiset! Joten on kyllä ihmisten omaa epävarmuutta moittia miten toinen pukeutua ja pukeutua mustaan vaikka haluaisi pukeutua toisin. Sinä olet sinä ja juuri paras sellainen. <3

  • 8.1

   sanoo

   Sanon aina, että jätän beigen, harmaan ja mustan muille, jotka vierastavat värejä. Minä käytän niitä hamaan tappiin saakka 😉

 7. 9

  sanoo

  Mäkin rakastan värejä. Tulen niistä iloiseksi. Jos puen pelkän mustan mekon päälleni, alkaa heti masentaa. Toki moni tykkää mustasta ja tuntee olonsa siinä hyväksi, silloin se on oikea valinta. Jokainen tyylillään!

  T: Klassisesti tyylitön puuhkamuija

  • 9.1

   sanoo

   Hei sinä ihana. Taisinkin PING:ssä sanoa sulle, että upeaa värinkäyttöä. Rakastetaan itseämme ja värejä edelleenkin. Värillä tuodaan iloa omaan sekä muiden päivään.

 8. 10

  sanoo

  Voi elämä… mie olen kans missannut tuon 35 rajapyykin kun ois pitäny jo pari vuotta sitten siirtyä vissiin hiekanvärisiin jakkupukuihin ja mustavalkoisiin vaateyhdistelmiin 😀 Totta on että vaatekaapissani on sitä mustaa ihan liikaakin… mutta mie räväyttelen sitten kengillä, laukuilla ja asusteilla senkin edestä 😉 Nytkin kun piti pojalle hankkia Golden Goose -tennarit synttärilahjaksi niin tää mamma tilas itelleenki skeittikengät kun niitä sai ihanan glitterisinäkin 😀 Ollaan pojan 12 vee kanssa nyt sitten kenkäsamiksia enkä pidä kyllä itseäni yhtään liian vanhana skeittikenkiin varmaan ikinä – ne vaan on kaikista mukavimmat kengät kävellä minun jalkaan 😉

 9. 11

  sanoo

  Tuo loppukaneetti osui kyllä niin naulankantaan. Aikuinen nainen pukeutuu juuri niinkuin itse haluaa! Ja hei, aivan superpukeva tuo eka asu!

 10. 13

  sanoo

  Juurikin noin, kukin pukeutukoon juuri niin kuin haluaa, iästä viis. No, ehkä jättäisin meiltä vanhemmilta mikrohameet ja napapaidat pois, mutta ne tuskin on kovin tyylikkäät kenelläkään 😀

  Olisi hauska nähdä nuo parikymppiset vauvapalstalaiset yli 35-vuotiaina, kuinka he sitten pukeutuvat. Tuskin jakkupukuihin, ellei työpaikassa ole sitä vaativaa pukeutumiskoodia.

  Aurinko päivääsi Maiju <3

  • 13.1

   sanoo

   Niinpä. En edes yrittäisi pukeutua napapaitaan ja minihameeseen. Ne jätän jo suosiolla muille 😉

 11. 14

  sanoo

  Etkö sä Maiju tosiaan tiennyt, että kaikkien yli 35-vuotiaiden kuuluu muuttua näkymättömiksi, sellaisiksi varmaiksi varpusiksi kaikkien! Että oltaisiin yksi ja yhtenäinen varpusparvi 😀 Tästä pitäis itseasiassa säätää joku laki, tai vähintään asetus, koska muuten tulee vauvaikäisten äidit ja on vihaisia!!

  • 14.2

   sanoo

   Hahhhah. Täällä tosin yksi klassisesta tyylistä tykkäävä. Mutta mulle klassisuus on ajattomuutta ja hyvää laatua, jujua vaatteissa ja niiden kestoa. Senkin sanan voi käsittää monella tavalla. Mozartkin on klassista musiikkia, mutta hän oli aikansa kapinallinen ja rajojen rikkoja. 😉

 12. 16

  sanoo

  Ahahahaahaaaa. 😀 Loistava toi olisi pitänyt pukeutua mustaan. 😀 Ei kyllä olis, hitto mä en edes tunnistaisi sua, jos alkaisit pukeutumaan toisella tavalla, musta toi värikkyys on osa sun persoonaa, mun olis hyvin vaikea nähdä sulla jotain muuta päällä. <3

  • 16.1

   sanoo

   Todellakin olis pitänyt pukeutua mustaan, tai sitten ei. En olisi minä, jos alkaisin elämään toisten toiveiden mukaisesti 😉

 13. 17

  sanoo

  meidän yli 35 etuoikeus onkin juuri se, että voimme ja uskalamme pukeutua niin kuin haluamme! Ei tartte hakea hyväksyntää omalta ikäluokaltaa tai ylipäätään keneltäkään.
  Ja oikeesti kun tuolla kaupungilla katselee noiden alle 35 pukeutumista, niin mieluumin katselen juurikin Maiju sinun pukeutumistasi <3

  • 17.1

   sanoo

   Todellakin hyväksyntää ei kaivata muilta. Olemme oppineet hyväksymään tässä iässä itsemme, olemaan välittämästä muiden mielipiteistä. Kiitos ihanuus.

 14. 18

  sanoo

  Kauniita ja persoonallisia asuja sinulla on! Naurattaa vaan nuo kommentit nuorekkuudesta. Jokainen saa ja hänellä on oikeus pukeutua miten itse haluaa.

  Minua on aina "tympinyt" suomalaisten harmaa/musta pukeutuminen ja se, että "eihän enää tämän ikäinen voi pitää tuollaisia vaatteita; pitää olla asiallinen".

  Olen 48-vuotias ja löydän suurimman osan vaatteistani nuorten osastolta kaupassa tai sitten jostain persoonallisesta nettikaupasta. Tyttäreni on 20-vuotias ja hän yleensä "ottaa" minulta vaatteita, kun hän tulee käymään luonani. Ja tyttäreni on rock-henkinen, ei siis mikään "harmaavarpunen".

  "Nostan hattua" niille ihmisille, jotka uskaltavat olla erilaisia kuin muut eli ovat juuri sellaisia, mitä he oikeasti ovat..

  Jatka Maiju vaan samaan tyyliin 🙂
  Taitaa kateus laittaa arvostelemaan…..

 15. 19

  sanoo

  Aikuinen nainen tekee mitä tahtoo!
  Itse olen saanut kanssa kuulla tyylistä ja väristä, varsinkin hiusten ERI värit puhuttavat – selän takana on hyvä kauhistella… ja ne ilmeet! 😀

  Ihanaa viikkoa meille värikkäille naisille <3

 16. 21

  sanoo

  Mä luulen ettei se välttämättä ole yksittäinen vaateparsi tai väri mikä keikauttaa jonkun kupin nurin vaan asenne. Juuri se, että uskaltaa sanoe, että kakan väliä sillä mitä joku haluaisi minun tekevän tai olevan, miten pukeutuvan tai ajattelevan. Oikeasti mihinkään näistä ei ole asetettu ikärajoja tai -suosituksia. Mitäs me tädit <3

  • 21.1

   sanoo

   Asenne ratkaisee tässä ja niin monessa muussakin. Annetaan kaikkien kukkien kukkia ja annetaan iloa elämään muillekin.

 17. 22

  sanoo

  Sulla on Maiju ihana väriskaala kaapissas, joita sä uskallat vielä käyttääkin! Nämä on niitä juttuja taas, että hohhoijaa! Se taitaa olla todella lapsellisten foorumi se vauvapalsta, samalla tasolla vauvojensa kanssa:)
  Mutta väriä pitää olla, vaikka mäkin kyllä välillä tykkään käyttää mustaa ja beigee ja valkoistakin, niin oranssi ja punainen kyllä vetää puoleensa!

  • 22.1

   sanoo

   Väriä löytyy moneneen lähtöön. Pakkohan sielläkin on jotain puheenaiheita olla 😉 Joten suodaan sinne se ilo.

 18. 23

  sanoo

  Hyvä Maiju! <3 Itse pukeudun mustaan mutta en kylläkään mihinkään klassiseen 😀

  Suomessa on todella rohkeaa käyttää värejä ja värit on just NIIN sua <3 <3

  • 23.1

   sanoo

   Musta on hyvä väri. Itse käytän sitä aika paljon, mutta värillä höystettynä. On se vähän outoa kyllä Suomessa, että joku pukeutuu värikkäästi.

 19. 24

  sanoo

  Just noin Maiju! Ei meidän tarvitse enää miettiä, mitä muut sanovat, vaan pukeudutaan oman tyylisesti. Suosin mielelläni yksivärisiä vaatteita ja kyllä kaapista löytyy mustiakin vaatteita ihan riittävästi. Mä en taas halua pukeutua "tätimäisesti", mutta en kyllä nuorisovaatteisiin…siinä onkin välillä vähän pohtimista, kun tuolla vaatekaupoissa silloin tällöin hortoilee. Kukin pukeutukoon just niin kuin haluaa!!!

 20. 25

  sanoo

  Hyvä hyvä sinä Maiju!!! ♥ Aivan mielettömän kivoja asukokonaisuuksia sulla ja paljon vaatteita mitä vaihdella, siksipä teet juurikin niin ja just niin, koska aikuiset naiset ei kysele muilta miten pitäisi elää ja varsinkaan pukeutua 🙂 Ihanaa viikon jatkoa sulle!!

  • 25.1

   sanoo

   Olisikin aika kauheeta, jos joku nuori alkais määrittelemään mun pukeutumiseni. Harmaa, musta tai Beige, ei vaan pystyisi.

 21. 27

  sanoo

  Upeita asuja kaikki, mutta eniten tykkään tuosta puna-mustasta <3 <3 <3 Itsekin pukeudun juuri persoonaani sopivalla tavalla, ja siihen, mikä milloinkin miellyttää, joskus myös kokomustaan, mutta sitten myös raikkaisiin väreihin.

 22. 29

  sanoo

  Ihana Maiju, sinä olet niin upea noissa väreissäsi. Todella kauniita asuja ja värikokonaisuuksia kuvissasi. Hienoa kun sinä olet sinä!
  Ja yksi suuresti ihailemistani naisista pukeutuu myös värikkäästi, hän on Aira Samulin! Hänet valittiin juuri Suomen karismaattisimmaksi naiseksi. Kriteereillä: aitous ja olemus. Airassa on esimerkkiä kaikenikäisille naisille.
  Ihanaa iltaa sinä toinen aito väripilkku!

  • 29.1

   sanoo

   Aira on oiva esimerkki siitä, että pukeutuu ja tekee juuri niin kuin itse haluaa. Näin sen pitää mennäkin.

 23. 31

  sanoo

  Hienoja asuja sinulla. Elikkäs jos nuorekkuus on kirosana ja pitää opetella se klassinen tyylikkyys viimeistään 35 vuotiaana…niin mullahan on vain muutama viikko aikaa olla nuorekas =).

 24. 33

  sanoo

  Makeat naurut sain jo pelkästä ajatuksesta, että alkaisin julkaista asukuvia blogissani. Tai en oikeastaan siitä, että alkaisin julkaista, vaan siitä mitä nuoret kommentoisivat, jos heidän mielestään 35+ pitäisi alkaa käyttää "tätivaatteita". Ai kauheeta, minä vuotta vaille seitsemänkymppinen ja pukeudun kaikkea muuta kuin ikääni sopivasti eikä ole mitään aikomustakaan vaihtaa tyyliä, ei nyt eikä ikinä ☺

  • 33.1

   sanoo

   Sulla on Arja tosi magee tyyli. Ihana farkkunainen ja ne sun ihanat korkkarit. Pistäs vaan nuoret huokailemaan 😉

 25. 35

  sanoo

  Upeita ja sinulle sopivia asuja taas! Nuo kultapaljetti kengät ovat ihanat 🙂 Ihailtavaa, kun uskallat pukeutua kuten haluat eikä niin kuin "pitäisi" ja näytät hyvältä. Kyllä elämässä pitää olla väriä!

  • 35.1

   sanoo

   Itse niin pidän kiinni siitä, että pukeudun oman persoonan tavalla. Itselläni olisi varmasti paha olla, jos joku määrittelisi mulle mun Tapani pukeutua.

 26. 36

  sanoo

  Eikä! Olin niin luullut, että tuommoisen ikään (ja sukupuoleen) sidotun normatiivisuuden aika olisi jo painunut historiaan. Itse olen muutaman kerran kuullut (vahingossa tai suoraan) kommenttia miten kaikenlaiset saparot ja muut hiusviritykset eivät oikein enää olisi sopivaa `tässä iässä`. Pyh. Ja nyt lähden vaihtamaan värikkäämpää päälle ja kiristän saparot…

 27. 39

  sanoo

  Väriä saa olla ja iloa! Puna-musta munki suosikki näistä! Oon aina ihaillu sun asusteiden käyttöä, ku itellä rajottuu korviksiin.
  Mulla ku on kans tuota pituutta suhteessa reilusti vähemmän ku ikää, niin ostelen välillä senttikokojen lastenvaatteita, mutta yritän vältellä niitten käyttöä töissä, ettei kellään oppilaalla olis samaa vaatetta päällä. Mun mielestä se ois nimittäin oppilaalle nolompi paikka ku opettajatädille.

  • 39.1

   sanoo

   Minusta on vaan niin kiva leikitellä väreillä ja asusteilla. On ihana miettiä, että miten niitä yhdistelisi 🙂 Mulle ei onneksi mahdu leveydessä lasten vaatteet. Nuorempana muuten tein tuota samaa 😉

 28. 40

  sanoo

  <3 Minäkään en osaa pukeutua "tyylikkäästi" eli mustaan ja valkoiseen ja bleiseriin. Mutta kyllä katukuvassa huomio kiinnittyy niihin väreihin ja persoonallisuuteen, joten menet juuri tuollaisena kuin olet! 🙂

 29. 41

  sanoo

  Nuo keskustelut "nuorekkaasta" pukeutumisesta on ikuisuuskysymys jota vatvotaan vähän väliä sosiaalisessa mediassa. Ja se kyllä suoraan sanottuna kummastuttaa kun ollaan eletty 2000-lukua jo reippaasti. Tämä koetaan suuremmaksi "ongelmaksi" täällä Suomessa kuin muualla Euroopassa tai Jenkkilässä.
  Minäkin löysin kirpparilta kukkatennarit jotka on nyt mun lempparit 🙂 En tiedä onko sitten totta tuo että monet "näkee punaista" nähdessään punaista vanhemmalla ihmisellä. Mullakin on yksi kummallinen kokemus aiheesta. Tulin sairaalan labra-aulaan punainen nahkarotsi päällä (ja no oli mulla vähän revenneet farkutkin!!!) niin seisoessani siinä keskellä lattiaa etsien vapaata istuinta, tuli kummallinen olo kun selkeästi sain paheksuvia katseita ja tuijotusta. Luulin ensin että aulaan oli taakseni ilmestynyt humanoidi mutta he tuijottivatkin minua ;D
  Sun tyylisi on upea ja VARMA jota monet epävarmat eivät ehkä kestä.
  60luvunnahkahousut.com

  • 41.1

   sanoo

   Omasta mielestäni en pukeudu nuorekkaasti, pukeudun vain värikkäästi 😉 Pistetään edelleenkin päälle sitä mikä tuntuu hyvältä 😉 Näin tänään 80-vuotian naisen päällä ihanat kukkahousut ja olin ihan, että WAU

 30. 44

  sanoo

  Pukeudun usein mustaan mutta huomiota saan silti, koska en todellakaan ole klassisen tyylikäs, ehkä en tyldäkään, vaikka olenkin 50 ja risat ja kaiken kukkuraksi Pirkko! Erilaisuus on parhautta.

  • 44.1

   sanoo

   Se on juuri sitä elämänrikkautta, että olemme erilaisia. Tärkeintä on juuri se, että jokaiselle suodaan se mahdollisuus olla sellainen, kuin itse haluaa 😉 Pirkoissa ei ole mitään vikaa, ei sitten ollenkaan. Peruspirkko on vaan sellainen mun käyttämä sanonta, eikä liity oikeisiin Pirkkoihin mitenkään 😉 Aurinkoa päivääsi 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *