Annetaan yhdessä vähäosaisille lapsille hyvä joulu

Olen joskus kertonut omasta lapsuudestani sen, että meitä oli seitsemän lasta ja olen työläisperheen kasvatteja. Kun olimme alle kouluikäisiä äitini oli vielä lasten kanssa kotona ja isäni yksityisyrittäjä. Rahaa ei ollut liiemmälti ja muistan joulummekin erityisen lämpinänä muistoissani, vaikka joululahjat eivät olleet kovin suuressa osassa joulujamme. Muistan vielä senkin, että ollessamme pieniä Pelastusarmeija muisti silloin suurperheitä tuomalla joulupaketin, joka varmasti ilahdutti silloin vanhempiamme sekä meitä lapsia. Tästä syystä mieltäni lämmittää kovasti kun vähäosaisille järjestetään keräyksiä joulun alla.

lapsuuteni-joulut-9

Meillä on ollut töissä jo useamman vuoden yhteiskeräys, jossa osallistumme Joulupuu-keräykseen. Muutamat aktiiviset työkaverini ovat vuosi vuoden jälkeen pistäneet keräykset pystyyn ja organisoineet yhteiskeräyksen vähäosaisille nuorille. Kiitos työkavereille aktiivisuudesta.

joulupuu-kerays-1-1

Helsingissä keräyksen pääpaikkana toimii Joulupuu-keräyspiste Kauppakeskus Forumissa. Keräyspiste sijaitsee ostoskeskuksen ensimmäisessä kerroksessa, info-pisteen vieressä.Keräyspisteen ollessa suljettuna lahjoja voi myös viedä Forumin info-pisteelle mukaan keräykseen välillä 16.-20.12.2016.

Joulupuun järjestäjinä toimivat pääasiassa nuorkauppakamarit eri paikkakunnilla. Keräys toteutetaan non profit periaatteella, jossa kaikki osapuolet toimivat korvauksetta. Tällä hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja vähävaraisille lapsille, joilla on rajallinen mahdollisuus saada joululahja. Lahjat jaetaan sosiaalitoimen lastensuojelun kautta. Lapsia on kuntien ja kaupunkien lastensuojelun asiakkaina kymmeniä tuhansia maanlaajuisesti. Esimerkiksi Turussa tällaisia lapsia on lähes 3 000 ja Helsingissä yli 10 000. Joulupuu-keräyksen kautta pystyt antamaan lahjan lapselle, joka muuten jäisi ilman joulupukin tuomisia. Keskuspuiston Nuorkauppakamarin toteuttama keräys järjestetään Helsingissä vuonna 2016 jo 13. kertaa.

joulupuu-kerays-1-5

Lahjan antaja päättää itse, mitä haluaa antaa lahjaksi Joulupuu-keräykseen. Lahjan antaja valitsee ikäluokan, minkä ikäiselle lapselle haluaa lahjan antaa. Viime vuosina on Helsingissä ollut pulaa erityisesti 11-17-vuotiaiden lasten lahjoista, koska heitä on eniten lastensuojelun piirissä.

joulupuu-kerays-1-4

Vielä on siis mahdollisuus osallistua Joulupuu-keräykseen. Lisätietoja keräyksestä löytyy Joulupuu-sivustolta.

Annetaan siis yhdessä vähäosaisille lapsille hyvä joulu.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Joulupuu-keräykseen olen vienyt jo useana vuonna lahjan teinitytölle. Tänään vien myös lahjan kodittomalle Brother Christmasin keräykseen samalla kun menen yhteen tilaisuuteen paketoimaan lahjoja hyväntekeväisyyteen.

 2. 3

  Sirkka sanoo

  Olen ajatellut että lahjan ostaminen vähän vanhemmalle lapselle tai teini-ikäiselle on vaikeaa, että jos lahja ei olekaan mieluinen. Olit näköjään ostanut leffolippuja ja myös lahjakortit ovat varma valinta, sellaisia toiveita näin kuusessa tänä vuonna. Itse olen ostanut jo monena vuotena legopaketin pienelle pojalle, koska oma poikani toivoi pienenä aina legoja. Hienoa että annatte vielä työpanoksenkin.

  • 3.1

   sanoo

   Itse asiassa leffaliput ei olleet minun valinta. Minä usein valitsen teinitytöt. Tytöt on mulle varmaan aina helpompia, koska usein tietää, että mistä ne tytöt tykkää. Saattaa olla, että näille lapsille varmasti saatu lahja on usein mieluinen, kun se voi olla jopa ainoa. Heille tulee tunne, että joku välittää <3

 3. 4

  Belladonna sanoo

  Tänä vuonna vien keräykseen lahjan teinitytölle. Hieno juttu, kun tällaisia hyväntekeväisyyskampanjoita järjestetään.

  • 4.1

   sanoo

   Minäkin usein olen ostanut teinitytölle. Ne on jotenkin niin helppoja, kun usein meikit ja kosmetiikka kiinnostaa niin monia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *