Anonyymi ei ole aina anonyymi

Meillä jokaisella bloggaajalla on näitä ystävällisiä anonyymejä, jotka haluavat välistä muistuttaa meitä siitä, että heitä ärsyttää jotkut tietyt asiat meissä bloggaajissa. Minullakin on omat vakituiset anonyymini, jotka haluavat sitten aina pistää minua ruotuun ja kertoa, että minä en ole täydellinen. Voin lohduttaa ja kertoa, että kyllä  tiedän itsekin omat puutteeni ja heikkouteni, joten eivät ne minulle tule yllätyksenä. Itse en vaan jaksa keskittyä vikoihini, yritän keskittyä siihen mikä minussa on hyvää.

Mietin usein sitä, että miksi joku ihminen kommentoi aina vain niin negatiivisesti? Miksi aina on vain jotain hyvin negatiivista sanottavaa? Mietin, että jos häntä ärsyttää minun olemukseni, minun tekemiseni tai ulkonäköni, niin miksi silloin ylipäätään halua lukea minun juttujani? Pitäisikö silloin siirtyä lukemaan jotain sellaisia blogeja, jotka ärsytyksen sijasta toisi, vaikka hyvää mieltä?

dissausta-1

Mietin usein myös sitä, että tajuaako nämä ”anna anonyymit”, että hän ei ole minulle anonyymi, vaikka hän vaihtaa nimimerkkiään tai sähköpostiosoitettaan? On  yksi asia mikä kommentoidessa ei muutu ja se on IP-osoite. IP-osoite kertoo minulle sen, että miltä koneelta viesti lähetetään. IP-osoite yksilöi minulle käyttäjän. Pahimmillaan kommentoija kommentoi erääseen postaukseeni ja kirjoitti viidellä eri nimimerkillä samalta koneelta viisi negatiivista kommenttia.

Mitä IP-osoite kertoo?

Mitä IP-osoite minulle sitten kertoo? IP-osoite kertoo minulle, että mistä päin kommentti tulee esim. Tampere/Pirkkala ja se kertoo minulle vielä tarkemmin vielä kaupungin, se näyttää minulle vielä kadun nimen. Se kertoo minulle, että kommentoija käyttää Elisan verkkoa.

Halusin vain kertoa, että anonyymi ei ole itse asiassa anonyymi, vaikka hän niin ehkä itse luuleekin.

dissausta-1-1

Toivon hyvää joulun odotusta kaikille myös sinulle anonyymini, joka ärsyynnyt kaikesta. Peukut pystyyn, että ensi vuodesta tulisi parempi vuosi myös sinulle.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  On hyvä, että kirjoitit tuosta ja siten ehkä tämä tapaus Tampere/Pirkkala, kadunnimestä nyt puhumattakaan ymmärtäisi, että näet hänen lukuisat eri nimimerkit ja tekaistut eri sähköpostit. Huimaa, että joku jaksaa nähdä vaivaa vielä kehitellä eri nimimerkkejä ja eri sähköpostiosoitteita, varmaan tosin niitä ei ole olemassa, mutta kuulostaa sellaiselta, että hän oikein paneutuu ja saa nautintoa anonyymiteetin takana kiusaamisesta, koska näkee vaivaa niin paljon. Kotiovelle voisi mennä kolkuttamaan ja ojentaa kukkakimpun, tulin piristämään päivääsi, koska on tunne, että kaipaat piristystä. Pahan olon purkuahan tuo ja sellaista katkeruutta kenties omaan elämään.

  Sinut kun tuntee ja tietää, tietää, että olet aito, hyväsydäminen, nostattava, näet ihmisissä sen hyvän ja sanot myös sen ääneen, olet kyseisten anonyymien vastakohta ja se ehkä heitä harmittaa. Tulisi kuitenkin ymmärtää, että jokaisella on elämässä erinäisiä rankkoja haasteita ja blogissakaan kaikkea ei kerrota, vain osa meistä. On jopa naivia olettaa, että kukaan paljastaisi koko minuuttaan tai kipupisteitään blogissa. Sitten päätellään asioita ja halutaan sivaltaa, lyödä alas, ainakin onnelliselta vaikuttava ihminen.

  Tähän on pakko tuoda Star Wars filosofiaa, älä mene pahan puolelle, vaan valitse hyvä. <3

  Olet paras ja kunpa anonyymit tietäisi, että niin paljon on tässä elämässä koettu asioita, että ollaan lujaa tekoa, yksikään anonyymi, ei pysty ampumaan alas, ei ikinä. Saavat vain säälimään heitä, koska he ovat valinneet tuon "pimeän puolen".

  Toivotaan, että anonyymit nyt hieman rauhoittuisi, kun ymmärtäisivät, että heidän asuinpaikkansakin voidaan kartoittaa ip-osoitteen avulla. Aika kauan Maiju jaksoit asiasta olla hiljaa ja vain katsella, että jepulis, taas tuo Pirkkala mesoo eri nimimerkeillä. Minullakin on ihan oma ikioma anonyymi, joka muutaman kerran kuukaudessa tulla tupsahtelee, yrittäen tuoda pimeyttä päivään. Se on aika pieni juttu, kaikessa tässä positiivisten asioiden kukkakimpussa.

  Muiskuja. <3

  • 1.1

   sanoo

   Sattuipa ehkä juuri niin, että kommentointia tulee päivänä, jolloin on itsellä huoli läheisestä, on tullut muitakin huonoja uutisia, jotka vaikuttavat omaan päivään. Näin muuten tällä kertaa olikin. Sitten tulee tämä anonyymi, joka haluaa vain dissata sua. Mietin, että onko pakko lukea juttuja, jos ne niin ärsyttää. Onneksi mulla on ihania ja kannustavia lukijoita, joiden vuoksi tätä jaksaa tehdä. Sinä jos kuka tiedät, että mitä tämä on. Ollaanhan tästä juteltu miljoona kertaa <3

 2. 2

  sanoo

  Mulle ei ole tullut ilkeitä kommentteja kuin yhden ainoan kerran. Enpä tiennyt tuollaista IP-juttua olevankaan. No se on hyvä että kirjoitit siitä täällä. Ehkä tuo kiusaajasi jättää sinut nyt rauhaan, toivottavasti.
  Kaunis asuyhdistelmä tuo musta-pinkki!

  • 2.1

   sanoo

   Usein ihmiset eivät ajattele, että kommentointi jättää muitakin jälkiä, kuin sen mitä kommentoija itse jättää. Halusin kertoa, että ei pidä pitää bloggaajaa yksinkertaisena, että kyllä tällaiset nimenvaihdot ja muut tulee ilmi, jotain muuta kautta. Ihmettelen, että miksi jollain voi olla tarve tällaiseen dissaamiseen.

 3. 3

  sanoo

  Peukut sinulle Maiju <3
  Itsekkään en jaksa yhtään noita negatiivisyyden kylväjiä, oikeastaan en edes huomio niitä edes töissä ja sekös niitä kismittää! Tiedän kyllä omat vikani, mutta minä pystyn niiden kanssa elämään, kuten myös sinä! Ja kuten sanoit, pakkoko on lukea vaikka blogiasi jos ärsyttää, vai onko kyseisissä anonyymeissä masoikistin vikaa??? Rohkeus seisoa omien sanojensa takana ainakin puuttuu!
  Minä tykkään sinun tyylistäsi esittää asiat ja jos en jostain syystä joskus tykkää ( oma fiilis jne), niin annan olla ja palaan taas toisella kertaa asiaan.
  Ihanaa viikonloppua sinulle ja voimia…kaikkeen <3 <3 <3

  • 3.1

   sanoo

   Juuri näin. Kaikista ei pidä tykätä, mutta sitä ei välttämättä pidä toiselle sanoa. Pidän kyllä suorana puhumisesta, mutta mielelläni toivoisin sitä saavan kasvotusten. Itse pyrin siihen, että en sano toiselle mitään sellaista, mitä en voisi sanoa hänelle myös face to face.

 4. 4

  sanoo

  Uskomatonta! Mä en (kädet ristissä) ole vielä saanut yhtään ilkeää kommenttia, mutta sehän on vain ajan kysymys. En vain voi ymmärtää miten joku jaksaa nähdä tuon vaivan. Lapsillekin opetan että jos ei ole mitään kaunista sanottavaa toiselle, voi olla hiljaa.
  Aika hyvä huomio tuo ettei anonyymi tosiaan ole anonyymi!
  Mä en vain ymmärrä….miten jollain voi olla noin paha olla.

 5. 5

  sanoo

  Olen itsekkin saanut muutaman negtiivisen kommentin ruokiani ja ylipainoani kohtaan. Mielipide on ollut rehellinen ja jos anonyymi nyt haluaa sen minulle uudelleen julistaa, suokoon se hänelle. Jatkuvia anonyymin suorastaan loukkauksiin taas pitää puuttua. On hyvä heidänkin tietää ja katsoa peiliin. Kukaan ei ole koskaan anonyymi!

  • 5.1

   sanoo

   Luulisi itsekin sen tietävän, jos on ylipainoa, eikä toisten pidä sitä tulla anonyyminä kertomaan. Joskus olisi kiva pyytää kommentoijaa lähettämään kuva itsestään ja sanoa, että odotas, vaan mä arvioin myös sut.

 6. 6

  sanoo

  Ihana asu sulla.
  Onneksi mä voi olla ihan omana itsenäni negatiivinen ja kettuilla omalla nimellä. Laiska, kun olen, olisi rankkaa keksiä uusia nimimerkkejä. No kaikki ei olekaan tälläisiä laiskamatoja.

  • 6.1

   sanoo

   Sinä et ole koskaan edes osannut kettuilla 🙂 Parempi olisi muutenkin kun kettuilisi sillä omalla nimellään 🙂

 7. 7

  sanoo

  Tsemppiä, Maiju! Ikävää tuollainen. Mulle on kerran tullut ilkeä anonyymin kommentti. Kirjoitustyylistä ja sanavalinnoista kylläkkn tunnistin tapauksen. Oli ns. silloinen bestikseni. Siihen loppui se ”ystävyys”.

  • 7.1

   sanoo

   Ikävä kun osuu niin lähelle. Itse haluan olla kannustava ystävä, niille, jotka kannustavat myös minua. Täytyy olla vastavuoroista se miten toisiamme kohdellaan.

 8. 8

  sanoo

  Monikohan anonyymi oikeasti tajuaa, etteivät ne olekaan niin anonyymeja kuin luulevat. ^_^ Se on oikeastaan sama, vaikka jättäisivät omalla nimellään ja osoitteellaan niitä kommentteja, kyllä heidät tiedetään, mutta pelkureita ne ovat, kun eivät uskalla seistä sanojensa takana omalla naamallaan.

  Kun aloitin bloggaamisen olin oikeasti todella pöyristynyt, kun huomasin tuon käytösmallin, että todellakin luodaan kymmeniä eri sähköpostiosoitteita sitä varten, että pystytään jättämään epämukavia ja herjaavia kommentteja anonyymina. Ei siihen tarvita edes ip-osoitetta, kyllä saman tyypin tunnistaa jo kirjoitusasusta ja tietyistä maneeraista kirjoitusasussa, eikä tarvitse olla edes asiantuntija. Paljon olen miettinyt sitäkin, että kuinka älyttömän huonosti tuollainen ihminen joka tuota tekee voi, ei voi olla hyvä olo itsensä kanssa. Sen verran sairasta on touhu. Netti on jotenkin nostanut kiusaamisen ihan uudelle raadolliselle tasolle, missä kuvitellaan, että ihmisille voidaan huudella mitä tahansa sen perusteella, että itsepä laitoit itsesi arvostelulle alttiiksi, kun aloit bloggaamaan.

  Itse mietin aina kommenttia jättäessäni, että sanoisinko tämän tuolle ihmiselle kasvotusten. Jos en, olen hiljaa.

  Oikein aurinkoista ja ihanaa viikonloppua M ja kiitos hyvästä postauksesta. Tätä on tullut itsekin mietittyä välillä paljon. <3

 9. 9

  sanoo

  Samoilla linjoilla ollaan, että jos et voi sanoa kasvotusten, niin älä sano ollenkaan. Miksi oksentaa omaa pahaaoloa toisen päälle? Sitä en ole koskaan voinut ymmärtää. Kun tiedän, että tämä koskettaa monia, niin päätin vähän herätellä ajatuksia aiheesta. Ihmiset eivät ymmärrä, että kuinka paljon jälkiä kommentit jättävät saajalleen. Anonyymiyden taakse on tänä päivänä hyvin vaikea mennä. Toivottavasti nyt tajuavat, että näin se menee.

 10. 10

  sanoo

  Blogimaailma on siitä ihana, että täältä löytyy tutkailtavaa joka makuun. Surullista on joidenkin pahansuopuus, mitä on vaikea käsittää. Hyvä tulee hyvän luo! Joulun iloja Mrs Pinkki! Olet ihailtavan rohkea! 💕 Tuija

  • 10.1

   sanoo

   Todellakin pahansuopautta ei voi ymmärtää. Toivoisin itsekin, että voisimme olla toisillemme ystävällisiä ja tuoda hyväämieltä.

  • 11.1

   sanoo

   Niipä. Miksi opettamme lapsille sitä mitä ei saa tehdä ja sitten aikuiset tekevät sitä myös toisille.

 11. 12

  sanoo

  Minä en jaksa myös ymmärtää näitä anonyymejä, jotka jaksavat tulla purkamaan pahaa oloaan toisen blogiin. Sinäkin olet niin ihana ja positiivinen ihminen, että en ymmärrä mitä iloa joku saa tuollaisesta nettikiusaamisesta.
  Varmasti omaa pahaa oloaan näin halutaan helpottaa.

  Joo ja eihän he tajua, sitä, että eivät he ole niin anoja kuin luulevat. Monen tosiaan tunnistaa jo kirjoitustyylistä, mutta IP osoite on sitten se varmin, jos asiaa täytyy alkaa selvittämään.

  Ihanaa päivää sinulle ihana Maiju <3

  • 12.1

   sanoo

   Varmasti se on niin, että halutaan siirtää omaa pahoinvointiaan toiselle. Ihanaa päivää myös sinulle. Ollaan ihmisiä toisillemme <3

 12. 13

  sanoo

  Tärkeän asian nostit esille ja toivotaan, että tuo vaikka muutaman herättäisi ajettelemaan ennenkuin sitä enter-nappulaa painaa.. Itselleni ei vielä ole onneksi ilkeitä kommentteja tullut ja toivon totisesti etteivät nuo anomuumit minun bogiini löydäkään.. Itsekään en ymmärrä miksi pitää käydä sitä omaa pahaaoloansa vuodattamassa muiden niskaan – aidosti ja oikeasti en usko sen parantavan siitä omasta tuskasta vaikka saisikin toisen päivän pilattua..

  Ihana olet vaikkei livenä (vielä?) ollakaan tavattu <3

  • 13.1

   sanoo

   Ihan kuin oltaisiin tavattu livenä 🙂 Niin olet jo tutunoloiseksi tullut. Tärkeä asia, josta on välillä hyvä puhua.

 13. 14

  sanoo

  Itsekin kirjoitin postauksen anonyymien kommenteista. Minullekin niitä on tullut aivan riittävästi, jopa sellaisia, että mieleni olen niistä pahoittanut. IP-osoitteen selvittäminen on tosiaan varsin helppoa nykyään, onneksi. Näin kukaan ei ole virallisesti anonyymi.
  Aivan loistava kirjoitus Maiju!
  Jakamalla hyvää, saa hyvää!

 14. 15

  sanoo

  Hyvä postaus. Kyllä jotkut jaksaa nähdä vaivaa moiseen…että ihan viidellä eri nimimerkillä, huoh. Miksi tosiaan lukea jotain blogia, jos niin ärsyttää.

 15. 16

  sanoo

  Huvittaa tämä ihmisten innostus olla ilkeitä! Kyllä olisi uuvuttavaa yrittää tehdä itsestänsä näkymätön ilkeilijä! Kuten joku tuolla aiemmin taisi sanoakin, että jos et halua sanoa mitään hyvää jätä sanomatta! Hyvä postaus ja jospa tämä saisi ilkeilijät hiljenemään!

 16. 17

  sanoo

  Kiitos, Maiju – sinä osaat ilkeistäkin ihmisistä sanoa kauniisti. Minä en ehkä osaisi.
  En ainakaan, jos joku minulle viidellä eri nimimerkillä ilkeilisi!

 17. 18

  Mummeli sanoo

  Oletko tullut ajatelleeksi, että sitä tietokonetta saattaa käyttää useampi henkilö? Myös ainakin vanhoissa pöytäkoneissa on monta USB-porttia ja niitä vaihtamalla muuttuu myös IP-osoite. IP-osoitteen voi myös piilottaa, jos jollakulla siihen on tarvetta.

  • 18.1

   sanoo

   Tässä tapauksessa kyllä ihan samasta kirjoittajasta kyse. Hänen kirjoitustyylinsä paljastaa, jokaisessa kommentissa on tarkoitus vain loukata. Hän ei osaa kommentoida, että olisi edes yrittänyt loukkauksena piilottaa huumorin varjoon. Kirjoitustavasta ei voi erehtyä. <3 Kaikki eivät osaa piilottaa ip-osoitteitaan, kun eivät tajua muutenkaan niiden päälle mitään 🙂

 18. 20

  sanoo

  Olen miettinyt samaa, että kirjoitanko tästä itsekin kun sama ”anonyymi” vittuilee (anteeksi kirosana) minulle jatkuvasti. Eikö ihmiset tiedä etteivät he ole anonyymejä meille vaan muille lukijoille.

  • 20.1

   sanoo

   Minä kanssa mielelläni välillä käyttäisin tuota voimasanaa, mutta en viitsi kun olen nykyään APU-lehden alla 😉 Minusta se on sallittavaa, jos joku loukkaa toistuvasti. Jaksuja Nanni. Yksi keino on siirtää bloginsa wordpressin alle, jossa IP-osoitteet tulevat näkyville. En tiedä, että miksi joidenkin pitää elää vihasta. Ilo ja positiivisuus on paljon parempi asia <3

 19. 21

  sanoo

  Maiju, tuo onkin ikuisuuskysymys, että miksi ne, jotka eivät pidä bloggaajan tyylistä, eivät siirry seuraamaan heitä paremmin miellyttäviä blogeja. Suorastaan maanista seurata blogia, josta ei pidä. Ei ihan tervettä!

  Olet oikeassa, että normipäivänä tuollainen ei tunnu missään, mutta jos vaikka on samana päivänä saanut kuulla, että sukulainen kuolee syöpään 6 kuukauden sisällä ja itsellä on salakavala sairaus, josta selviäminen ei ole varmaan, takuulla masentuu tai repeää…Kunpa ihmiset miettisivät vähän enemmän, mitä kirjoittelevat julki1

  Mukavaa joulun odotusta sinulle Maiju♥

  • 21.1

   sanoo

   Olisikohan vähän itsensä kiduttamista halutaan tietoisesti ärsyyntyä. Itse en haluaisi olla tietoisesti jonkun toisen päivän pilaaja. Joillekin se taasen voi olla ilo 😉 Ihanaa joulun odotusta myös sinulle Leena. <3

 20. 22

  Anette sanoo

  Jos pitää julkista blogia niin pitää kestää eriävät mielipiteet, jos ne eivät mene törkeyksiin. Ip- osoite ei kerro vielä mitään lähettäjästä ja se ei minun mielestäni näytä kadun nimiä. Ihmiset voivat myös kirjoitella kirjastosta. Vanhenevien naisten tubetus-videot ovat hassuja ja korneja samoin kuin kynsien ja varpaiden lakkauskuvat, kaikenlainen mainonta, josta bloggaaja hyötyy näkyy myös selvästi ja tuntuu ikävältä. Tämä oli minun mielipide ja muuten kirjoittelet asiallisiakin juttuja. Meillä on työpaikalla vähän yksinkertainen hörhö-täti, jolle naureskellaan muttei ilkeillä, koska hän on työpaikan ilopilkku, piikkarit ja minihame, tissit sopivasti näkyvillä, monikirjava vaatetus, koruja liikaa, tukka joskus pinkki joskus täysblondi.
  Meitä on moneen lähtöön ja koetetaan olla suvaitsevaisia.

  • 22.1

   sanoo

   Olen samaa mieltä, että eriäviä mielipiteitä pitää sietää. Ilkeilyä en kuitenkaan hyväksy.Pitää antaa kaikkien kukkien kukkia ja todellakin suvaitsevaisuus kunniaan, sitä minäkin yritän toitottaa. Ihanaa joulun odotusaikaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *