Asukuvien taustat

Välillä mun työkaverin kanssa  mietitään, että missä niitä asukuvia oikein otetaan. Usein otamme ne ruokatunnin yhteydessä. Päätimme kokeilla eri värisiä seinää taustalle. Kokeilimme kolmea eri väristä seinää ja totesimme, että vihreä toimi kaikista parhaiten tämän asun esille tuojana.

Päivän asuna oli Tallinnasta kesäkuussa ostamani pellavaneule-poncho. Poncho toimii hyvin taas mustan asun värin tuojana.

Vaalean keltaisella taustalla jotenkin värit katosivat myös kasvoilta ja vei myös
väriä asusta. Pienestä siis on kiinni taustojen valintakin. 

Vähän pelottaa ajatellakin, että on tulossa syksy ja kuvaushetket 
pimenevät, joten asujen kuvaaminen vaikeutuu entisestään.
Tämä on monen bloggaajan ongelma. 

Maiju
Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Kiitos Outi. Itselläni on askartelun ajoilta hankittu päivänvalolamppu talvea varten kotona, sillä saa parannettua jotenkin asiaa.

 1. 3

  sanoo

  Kesäaika on bloggaajan parasta aikaa. Sain mieheltä ruokakuvauksiin kuvausvalon, jalustan, himmentimen ja heijastimen ja käytänkin niitä talviaikaan paljon. Vie kuitenkin aikaa kasata ja purkaa ne ja silti kuvankäsittelyssä tarvitsee hienosäätöä aika paljon. Yhteen postaukseen palaa paljon aikaa.

  Valoisaan aikaan kuvankäsittelystä jopa pelkällä kuvakoon muutoksella.

  • 3.1

   sanoo

   Mullakin on jotain apujuttuja, mutta ei vaan jaksa niitä muutaman kuvan takia yleensä kaivaa esiin. Luonnonvalo on niin parasta.

 2. 5

  sanoo

  Jännä miten tuo taustaväri vaikuttaa niin paljon. Tietääkseni elokuvien teossakin käytetään paljon vihreää ja sinistä taustaa. Sillä oli muistaakseni merkitystä juurikin ihon väriin. Ihana syksyyn sopiva poncho jokatapauksessa taustasta huolimatta 🙂

  • 5.1

   sanoo

   Olen sen ennenkin sisäistänyt. Joskus leikiteltiin työpaikan valokuvaustaustan kanssa, jossa on sähkön sininen tausta ja todettiin, että vau mikä tausta.

 3. 6

  sanoo

  Juu,paljon parempi tuo vihreä tausta.Kaunis poncho.Pimeällä kuvaaminen on kyllä ongelmallista..ja sitä aikaa nyt riittää.Leppoisaa sunnuntaita!

 4. 7

  sanoo

  Värillä on näköjään väliä. Harvoin tulen ajatelleeksi kun useimmat omat kuvat otetaan aina luonnossa ja tausta on suht vihreä… Noissa kuvissa vihertävä seinä saa sinut ja vaatteet hehkumaan. Ihanan poncho<3

  • 7.1

   sanoo

   Värillä on siis väliä myös tässäkin tapauksessa. Mäkin mielelläni ottaisin luonnon valossa, mutta kuvaaja puuttuu 😉

  • 8.1

   sanoo

   Mä otan apuun talvella useammin mun Olympus kameran, jossa on yksi objektiivi, joka pelastaa eli tarpeeksi valovoimaa. Vähän paremmin saa kuvia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *