Eksyin hattutaivaaseen

Olen ottanut tavakseni kävellä lomallani pitkin stadin katuja. Talvella mulle tuli sellainen fiilis, että kävisin kesällä pikkuputiikeissa stadissa, joissa en ole pahemmin käynyt. Täytyy sanoa, että nämä mun stadiretket ovat avartaneet näkökulmiani kauheasti.

Olen löytänyt retkilläni ihania Second Hands -liikkeitä ja olen löytänyt retkilläni myös ihania pieniä putiikkeja.

Viime viikolla kävin työkaverini kanssa retkelläni ja jäin silloin harmittelemaan, että HopeHat niminen liike oli silloin suljettuna. Tänään sitten astuin HopeHat (Fredrikinkatu 24) nimiseen liikkeeseen ja tunsin heti tulleeni kotiin. Liike oli täynnä minun näköisiä hattuja. Meinasin ihan pyörtyä. Olen jutellut HopeHat:n modisti Helena Toivon kanssa aiemmin messuilla, mutta tällä kertaa juttelimme pidempää ja tiesimme olevamme samalla aaltopituudella.

Testailin hattuja. Mun tekisi mieli ostaa ihan kauheasti joku oikea hattuöveri, mutta tällä kertaa hakusessa oli vähän hillitympi lierihattu. Minusta on ihana nostaa suomalaista kädentaitoa esiin ja mielelläni siis teen sen tälläkin kertaan.

HopeHat - 1

HopeHat - 1 (1)

Miten hatut voikaan olla näin ihania?

HopeHat - 1 (9)

Hattupaljoudessa oli vähän vaikeaa miettiä, että mitä sitä haluaisikaan, kunnes näin nämä kukkakuosiset hatut ja tiesin, että tämä on se hattu, jossa haluan liikkua kaupungilla. Kukat, nehän on niin minua.

HopeHat - 1 (8)

Sovin Helenan kanssa, että menen jossain vaiheessa paremmalla ajalla ja sitten kokeilen hattuja urakalla.

HopeHat - 1 (7)

HopeHat - 1 (3)

Liikkeessä oli myös jonkin verran asusteitakin. Ihania käsilaukkuja.

HopeHat - 1 (10)

Oli ihan pakko kuvata näitä ihanuuksia ja esitellä teillekin. Seuraavalla kerralla kerron teille pienen tarinan hatuista, mutta tällä kertaa nyt päätin esitellä teille näitä ihanuuksia.

Nyt hattuja kokeilemaan.

Maiju

Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Arvaa vaan minkä mä näin ensiksi 😉 Taisipa olla se sama. Tuon kun yhdistää yksiväriseen asuu esim. mustaan, niin avot olisi magee yhdistelmä.

 1. 2

  Päivi sanoo

  Iltaa Maiju !

  Oletpa löytänyt ihanan liikkeen. Tampereelta lopetti muutama vuosi sitten vähän samantapainen hattukauppa, harmi. Seuraavan kerran Hesaan tullessani varaan ehdottomasti aikaa hattukauppaan. Tänä kesänä on järvellä lierihattu ollut päässä syystä, että suojelen jopa hieman fanaattisesti auringolta ihoani.
  Hattutarinaasi odotellen.
  Mukavaa torstai-iltaa ! toivottaa Päivi Kangasalta

  • 2.1

   sanoo

   No ehdottomasti kannattaa varata aikaa. Jos tuonne menet, niin katsopa heidän nettisivuiltaan http://www.hopehat.fi ajankohtaista sivustolta ajat, jolloin on auki. Minä menen jossain vaiheessa sinne ajan kanssa. Pakko mennä 😉 Ihanaa torstaita Kangsalle 😉

 2. 3

  sanoo

  En ole koskaan kyseisessä kaupassa käynyt mutta kävelen siitä päivittäin ohi, aivan uskomattoman ihana kauppa! Ja ylipäätään se että vielä on hattujen erikoisliikkeitä <3 <3 Voi kun olis useammin tilaisuuksia käyttää hattua!

  • 3.1

   sanoo

   Nyt kuules käyt joku päivä tuolla sisällä, kun naapurissa asut. Se on ihana. Kyllä sieltä löytyy vähän hillitympiäkin hattuja. Mä vielä ostan jonkun överihatun sieltä joku päivä.

 3. 4

  sanoo

  Voi ei, olisinpa kuullut tästä vähän aiemmin, niin viikonlopun hattuprobleema olisi ratkennut paljon helpommin. No, toivottavasti vielä tulee hattujuhlat!

  • 4.1

   sanoo

   Voi ei Emmi. Nyt kuulit ja pidä mielessä. Tätä ei vaan voi unohtaa. Nyt siellä oli alennusmyyntiäkin, joten olisi saanut edullisesti kesähattuja.

 4. 5

  sanoo

  Voi apua! Mä myös rakastan hattuja! Oijoi, nyt on pakko kyllä panna etsintään syksyhattu 🙂

Trackbacks

 1. […] Kävin messuilla myös kokeilemassa hiuksiini sopivia pantoja HopeHat-osastolla. Ajattelin, että tällainen hiuspanta sopii ehdottomasti johonkin loppuvuoden juhliin.  Monet varmasti muistavatkin kun kävin HopeHat:n myymälässä kuvaamassa hattuja. Se blogipostaus löytyy täältä. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *