En halua loukata, mutta loukkaan kuitenkin

Minäkö keski-ikäinen blogin Tiian kanssa juteltiin viime viikolla aiheesta, että saako toisten ihmisten ulkonäköä arvostella? Tiia oli saanut ikävää kommentointia liittyen hänen ulkonäköönsä. Minä pidin tätä hyvin pöyristyttävänä. En koskaan hyväksy sitä, että toisen ulkonäköön puututaan.

tiia ja maiju - 1 (2)Itse sain jossain vaiheessa saman tyyppisiä kommentteja. Olen kuullut olevani kuin vantaalainen pubiruusu ja milloin mulla on ollut kommentoijan mielestä kulmat väärin päin päässä ja milloin on ollut ulkonäössäni milloin mitäkin vikaa. Nyt ei ole enää ulkonäköäni ruodittu.

Sanoin Tiialle, että tästä aiheesta on pakko keskustella. Teimme viime viikolla Tiian kanssa aiheesta videon Tädit tubettaa kanavalle ja se on kirvoittanut ihmiset kommentoimaan kovasti. Linkitän videon tämän tekstin loppuun. Kaikki kommentoijat ovat olleet yksimielisesti sitä mieltä, että ihmisten ulkonäköä ei pitäisi lähteä ruotimaan. Itse olen siitä tiukasti sitä mieltä, että ulkonäölle emme usein voi mitään ja mitä väliä sillä on, että minkä näköisiä me olemme. Itse aina yritän nostaa ihmisten sisäistä kauneutta esiin ja antaa sille enemmän arvoa kuin ulkoiselle olemukselle.

Me olemme Tiian kanssa hyvällä itsetunnolla varustettuja, mutta entä jos kommentointi osuu ihmiseen, jolla on ongelmia oman hyväksymisensä kanssa? Tällainen kommentointi voi satuttaa ihmistä syvästi ja sillä voi olla pitkäkestoiset seuraukset.

Mietin, että mikä saa ihmiset ilkeilemään toisille? Joskus lukiessa näitä kommentteja tulee mieleen, että niiden syvin on tarkoitus vaan loukata toista.  Minäkin sain joskus kommentin, joka alkoi näin, että ”en halua loukata sinua, mutta…”. Tällä aloituksella hän tiesi jo aloittaessaan, että tuon jälkeen tulee se loukkaus, mutta hän jatkoi silti. Kirjoittaja varmaan koitti lieventää sanomaansa, kun kertoi ensiksi, että ei halua loukata ja sitten loukkasi kuitenkin.

Ollaan suvaitsevaisempia toisiamme kohtaan ja annetaan kaikkien kukkien kukkia. Mietitään mitä suustamme päästetään tai millaista palautetta sitä annetaan toiselle.

Hymy kaunistaa meistä jokaista, myös sisäinen kauneus kaunistaa myös ulkoisesti.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Työ ootte ihania!!! Voisko tuon paremmin sanoa.
  juuri toi vihjailu ja kateuttahan se on. usein.
  Mutta puuttua nettikiusaamiseen joka on paljon leismpää ja pahempaa kuin voi kirjoittaa eikä tarvii puhua ja vielä väärillä nimillä ja anonyyminä.
  EI KIUSAAMISELLE! Joka ikäisenä ja joka paikassa.

  P. sul on yhtä kaunii hampaat kun mullakin. Hymy päivässä voi pelastaa jonkun päivän.
  Tädit Tubettaa pelastaa minut usein (Y)

  • 1.1

   sanoo

   Itse olen tosi tiukkis tässä asiassa. Puolustan ystävääni asiassa ja puolustan itseäni. Tiialla on kauniit hampaat ja kaunis hymy 😀

 2. 2

  sanoo

  Tärkeän asian olette nostaneet esille! Itse olen vielä välttynyt ilkeiltä kommenteilta ja toivottavasti ilkeilijät pysyisivätkin poissa, mutta uskomattomista kommenteista olen muiden kohdalla kuullut ja ihan itsekin kommenteista lukenut – ihmettelen miten paha olla voi että toisella niin pahasti sanoo :/ Anonyyminä netissähän se toki on helppoa, ei tarvitse ottaa mitään vastuuta sanomisistaan..

  • 2.1

   sanoo

   Välillä ihmiset unohtaa, että anonyymiydenkään takaa ei voi ihan kaikkea sanoa. Muistutin kerran kun mun ulkonäköä ruodittiin eräällä palstalla rumasti, että jos satun loukkaantumaan, voin selvittää heidän henkilöllisyyden. Loukkaukset loppui siihen.

 3. 3

  Tiia k sanoo

  Kiusaamiselle nollatoleranssi ja ruma on se joka kiusaa, eikä se ketä kiusataan. Hymyillään jatkossakin yhtä leveästi.

  Muiskuja!

  <3

 4. 4

  sanoo

  Nimenomaan nollatoleranssi. Aihe mistä pitäisi puhua enemmän. Onneksi Tubeconin yksi keskusteluteema koskee myös tätä aihetta.

 5. 5

  sanoo

  Noi en halua loukata mutta…. aloitukset on niin legendaarisia blogimaailmassa. Mun mielestä kenenkään ei pidä arvostella toisen ulkonäköä, jos kohde ei itse varta vasten toisen mielipidettä siitä kysy. Se on vain ja ainoastaan mautonta.

 6. 6

  sanoo

  Niin, toi aloitus, en halua loukata mutta… Miksi sitten sanoa tai julkaista koko lausetta kun voisi pitää loukkaukset sisällään ja käydä vaikka mieluummin katsomassa peilistä mitä sieltä näkyy.
  Kerro kerro kuvastin, ken on maassa kaunehin – sadussa ei välttämättä tarkoitettu pelkästään ulkoista kauneutta vaan sisäistä. Jokainen voisi joskus kysyä itseltään peilin edessä kerro kerro kuvastin ja miettiä mitä sieltä näkyy.
  Loukkaajat eivät kuitenkaan ehkä näe mitään kun eivät osaa katsoa…

  • 6.1

   sanoo

   Juuri niin miksi sitten on pakko loukata, kun jo tietää aloittaessaan, että nyt sivaltaa puukko. Ihanasti tulkitsit tuota kerro, kerro kuvastin satua 💕

 7. 7

  sanoo

  Oikeaa asiaa puhut Sinäkin Maiju ☺
  Niinkuin sanoin jo Tiian kommenttilokeroon, loukaajan pitäisi katsoa peiliin ja vaihtaa pari sanaa sen naaman kans joka peilistä kurkistaa .
  Ihanan hauska teidän tupetusvideo ☺☺

  • 7.1

   sanoo

   Voisi vaikka toistaa peilikuvalle mantraa olen kaunis, näytän hyvältä, kauniit hampaat ja kaunis hymy. Sillä pääsee jo pitkälle elämässä.

 8. 8

  Kolikon toinen puoli sanoo

  Minulla on tähän asiaan tällainen näkökulma. Ihmisten ulkonäön pilkkaaminen ei ole hyvä tapa, eikä ainakaan henkilökohtaisesti siitä kirjoittaminen tai sanominen, mutta ken blogia pitää ja sen leikkiin ryhtyy, pitää itse osata valita ja puntaroida, kestääkö itse kritiikkiä, sillä eihän blogin pitäjä voi lähteä siitä, että kaikki palaute on aina positiivista. Lyhyesti, eli ken leikkiin ryhtyy leikin kestäköön!

 9. 9

  Leyout kuntoon, kiitos! sanoo

  Olen sitä mieltä, että kaikilla on oikeus mielipiteeseensä. Tämä blogimaailma saa puolestani kukkia ruusuja tai risuja, mutta on samaan hengenvetoon todettava, että osa blogeista joutaisi roskakoppaan, aiheet, vaatteet, ilmeet ja taso on yksinkertaisesti ala-arvoista, joten siksi ehkä myös epämiellyttäviä kommentteja joutuu lukemaan. Valitettavasti.

  • 9.1

   sanoo

   Vastaan molempiin kommentteihisi tähän samaan 😉 Ulkonäkö on vaan sellainen asia, jolle usein ei voi mitään, joten siksi olen sen suhteen pitänyt nollatoleranssia. Palautetta tulee monenlaista ja se on ymmärrettävää, aina ei olla samaa mieltä asioista ja se on ihan OK. Aikuisten olisi hyvä näyttää esimerkkiä nuorisolle, että millainen käytös on hyväksyttävää ja millainen ei. Se oli tämän jutun tarkoitus. Jokainen ei voi omaa ulkonäköään valita. Itse sanon aina, että jokainen ihminen on kaunis ja tähän haluan uskoa. Aurinkoa päivääsi 😉

  • 10.1

   sanoo

   Tädit siirtyvät muovitekareihin. Pieni tukehtumisvaara tuntui niissä olevan ja kuola hieman valui, mutta ehkä niihin tottuu 😉

  • 11.1

   sanoo

   Ihanaa, jos joku ymmärtää, että mikä oli videon ja postauksen sanoma. Tätä me halutaan sydämessämme sanoa ja tämä on tärkeä aihe. Maailma on parempi paikka, kun ollaan ihmisiä ihmisille. Kiitos ihanuus. Sä oot niin super.

 10. 12

  Hovatar sanoo

  Tädit puhuu niin ASIAA – jälleen. Tuo toisen ulkonäön ilkeä arvosteleminen on sellainen asia, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa niin miksi sitten pitää sanoa ikävästi toisesta? En ymmärrä..

  Tuo toisen ulkonäön negatiivinen arvosteleminen kertoo vain arvostelijan omista ongelmista.

  • 12.1

   sanoo

   Kiitos. Tärkeä asia, joskus nostaa keskusteltavaksi. Ulkonäkö on pyhä asia ja se voi olla jollekin todella kipeä asia. Tiedän ihmisiä, jotka ovat menettäneet lapsena itsetuntonsa ja kärsivät ihan syyttä suosta aiheesta vielä aikuisenakin. Vaikka ovat upeita ja kauniita ihmisiä. Heillä on traumoja, joita ei pitäisi edes olla.

 11. 13

  sanoo

  Toisten ulkonäköä ei kommentoida – ei kasvotusten eikä nimimerkkien suojissa blogeissa. Piste.
  Jos ei tykkää, siellä koneessa on näppäimet, joilla voi siirtyä sivuille, joissa ilkeät ja kateelliset ihmiset voivat rauhassa arvostella toisiaan!

  • 13.1

   sanoo

   Juuri näinhän se menee. Miksi edes pitäisi arvostella muiden ulkonäköä? Sitä ei vaan ymmärrä.

 12. 14

  Heli/Beachhousekitchen sanoo

  Niin paljon on kiinni kotikasvatuksesta, miten muihin ihmisiin suhtautuu ja todellakin ulkonäkö on jokaiselle annettu ja sitä ei ole koskaan asiallista rumasti kommentoida! Sisäisesti kaunis ja hyvä ihminen näkee kauneutta jokaisessa. Kehu piristää ihan kenen tahansa meistä päivää!

  • 14.1

   sanoo

   Nimenomaan, sen mikä luoja on sinulle luonut, niin älköön sitä muut riepotelko. Siskoni jakoi tämän facebook-sivuillaan ja oli aika karua luettavaa, että mitä monet oli joutuneet kantamaan lapsuudestaan mukanaan. Monille oli jääneet kommenteista aikamoiset traumat. Nimenomaan kehu nainen päivässä on varmasti paljon mukavampi tapa antaa palautetta. Sitä mä teen itse joka päivä.

 13. 15

  sanoo

  Toisen ulkonäön arvosteleminen on alhaista! Jokainen syntyy sen näköisenä kuin syntyy. Kukaan ei voi ”tilata” itselleen tiettyjä asioita kroppaansa, jotka ovat tällä hetkellä ”hottia”. Nämä arvostelijat eivät itsekään ole täydellisiä ja täydellistä ihmistä ei ole olemassakaan! Onneksi 😀

  • 15.1

   sanoo

   Varmasti jos haluaa, niin jokaisesta löytyy jotain negatiivista sanottavaa, mutta itse keskityn siihen, että mitä ihmisessä on kaunista, en siihen mitä siinä on vikana. Näin elämä on parempi paikka elää.

 14. 16

  sanoo

  En halua loukata, mutta silti sanon; ootte ihan mahti mimmiä. Olet myös oikeudenmukaisia, mikäli olen tekstinne oiein tulkinnut
  Kiitos, kun saan seurata teitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *