Englantilaisen poliisin kimpussa

Lähdin tiistaina työkaverin kanssa yhtä matkaa kotiin töistä. Metroon mennessä tuli kuningasajatus mieleeni, että mitä jos mentäisiin käymään Kansainvälisillä suurmarkkinoilla, joka olivat rantautunut Helsinkiin.  Siitä se ajatus sitten taas lähti. Napattiin matkalla parit ”asukuvat”. Tällä kertaa olin lisännyt asuuni punaisia tehosteta. Aurinko paistoin tiistaina niin voimakkaasti, että kuvaaminen meinasi olla vaikeaa ilman aurinkolaseja. Ilma oli kyllä niin upea näin syyskuun päiviksi.

maijun-asut-1maijun-asut-1-1

Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla keskeinen idea on tuoda eri maiden ja maakuntien erikoistuotteet näyttävästi esille niin, että niitä esittelemässä ja myymässä ovat niiden alkuperäiset valmistajat tai tuottajat. Näitä onkin ilmoittautunut mukaan ennätysmäärä, yli 100 kauppiasta 35 eri maasta. Eurooppa on vahvasti esillä, mutta myyjiä on toki mukana ympäri maailmaa Amerikkaa ja Aasiaa myöden. Kiertuepaikkakuntia on kuusitoista eli kolme viimevuotista enemmän. Nyt siis Helsinki oli kiertueen viimeinen etappi. Markkinat ovat Helsingissä 25.9.2016 saakka. Joten vielä ehtii piipahtamaan rautatientorille, missä markkinat ovat.

Markkinat ovat aika ruokapainotteisia ja siksi itse tyydyin aika pitkälti vain katsomaan, koska gluteeniton tarjonta on usein tällaisissa paikoissa vielä aika suppeaa. Muutamassa paikassa oli gluteenitonta, mutta kontaminaatioriski oli niin suuri, että tyydyin vain katsomaan. Keliakiassa kun ei riitä pelkkä tuotteen gluteenittomuus, vaan pitää myös olla varma, että tuote tai työvälineet ei ole ollut kosketuksissa gluteenia sisältävän kanssa. Punnitsen aina mielessäni tilanteen, kun katselen tarjontaa ja sitä, että miten tuotteet ovat tarjolla.

Kävin vokottelemassa tätä englantilaista poliisia. Hän piti pintansa ja oli vähän kalsan tuntuinen. Ilmekään ei värähtänyt, kun yritin saada häntä hymyilemään.

maijun-asut-1-3 maijun-asut-1-4

Siirryimme sitten eteenpäin ja löysin sitten minäkin jotain gluteenitona. Myynnissä oli ihanaa italialaista jäätelöä. Gluteenittomille varoituksena, että muistakaa sanoa, että eivät lisää keksiä jäätelöön, se menee heiltä automaattisesti, vaikka varmistaakin ensiksi jäätelön gluteenittomuuden.

 

diana-muki-1-2

Olen pitkään miettinyt, että ensi kerralla kun lähden Lontooseen, ostan sieltä Prinsessa Diana mukin. Minä seurasin nuorempana tarkkaan Dianan elämää. Luin varmaan kaikki lehtiartikkelit, mitä hänestä kirjoitettiin ja myös häntä koskevat kirjat. Nyt olin todella iloinen, kun löysin tuolta markkinoilta Diana-mukin.

diana-muki-1-1

diana-muki-1

Kannattaa vielä viikonloppuna piipahtaa markkinoilla. Saatan itsekin käväistä siellä vielä kolmannen kerran. Joka kerta sieltä löytää jotain uutta.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  Belladonna sanoo

  Käväisin markkinoille lauantaina ja porukkaa oli niin paljon, että monen kojun tuotteita oli vaikea päästä tutkimaan lähempää. Ajattelin poiketa uudemman kerran joku arkipäivä, jospa silloin olisi väljempää. Punainen sopii sulle hyvin!

  • 1.1

   sanoo

   Nyt sulla on vielä tänään mahdollisuus käydä arkena. Olen käynyt molempina kertoina töiden jälkeen ja ollut ihan hyvää tilaa kävellä.

 2. 2

  sanoo

  Nuo on kivat markkinat, siellä on todellakin kansainvälinen tunnelma <3 Ne oli täällä Jyväskylässä keväällä jolloin tein myös postauksen ja tämä brittifani löysi myös mukin 🙂 Mutta tuo vakavanaamainen poliisi ei ollut silloin mukana 🙁

  Samalla tässä mainostan "uusvanhaa" blogiosoitettani, entinen on nyt Kuluneet 60-luvun nahkahousut ja uusi on entisellä nimellä 😉
  https://60luvunnahkahousut.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *