Ensi viikolla helpottaa

Tiedättekö ne ihmiset, jotka tekee miljoonaa asiaa tai projektia päällekkäin. Ne, jotka eivät pysähdy koskaan? Minä tiedän aika montakin sellaista, olen itse asiassa itsekin sellainen. Usein ihmiset sanovat minulle, että rauhoitu välillä. Tiedän itsekin, että se olisi tärkeää, mutta aina se on helpommin sanottu kuin tehty.

huomenna-helpottaa-1

Kun ihmiset seuraavat minua ja tekemisiäni sosiaalisessa mediassa, he luulevat, että tämä sosiaalinen media on päätyöni. Kuitenkaan niin ei ole. Edelleenkin teen pääsääntöisesti virkatyötäni, johon käytän työmatkoineen päivässä noin 9-10 tuntia. Lähden yleensä aamulla töihin kello 6.35 ja tulen töistä kotiin kello 17-18. Sen jälkeen tulevat sitten nämä kaikki muut jutut.

Tämä syksy on ollut ihmeellistä aikaa ja tuntuu, että nyt on tullut todella paljon kaikenlaista ylimääräistä juttua, johon olen lupautunut liittyen näihin sosiaalisen median juttuihin.

Jossain vaiheessa halusin pyhittää aina viikonloput itselleni ja hengähtämiselleni, nyt ei sekään tunnu onnistuvan. Hoen itselleni koko ajan, että  ensi viikolla helpottaa, ensi viikolla helpottaa. Tiedän, että ensi viikollakaan ei vielä helpota. Elämä helpottaa varmaan sitten kun jään eläkkeelle 11 vuoden päästä.

huomenna-helpottaa-1-3

Jos olisin rikas, tekisin päätökseni ihan helposti. Keskittyisin siihen, että mitä haluaisin tehdä elämässäni. Pidän jalat mielummin tukevasti maan pinnalla ja keskityn enemmänkin siihen, että palkka tulee säännöllisesti palkkatililleni, kuin, että keskittyisin siihen, että mitä haluaisin tehdä elämässäni.

Tiedän, että tämä on hyvin kaksijakoinen asia. Jotkut ihmiset sanovat, että HULLU, pitää keskittyä elämään unelmaansa.

huomenna-helpottaa-1-2

Tiedän, että minulla on unelma. Siihen saakka, kunnes teen sen asian eteen mitään hoen edelleenkin itselleni, että ENSI VIIKOLLA HELPOTTAA. Kun katselen seuraavien kahden viikon kalenteriani niin tiedän, että siellä on vapaata usein kello 21-06 välinen aika. Lokakuun viimeinen viikko varmaan on jo helpompaa (näin luulin, kunnes sekin jo alkoi täyttymään).

Jään siisi edelleenkin unelmoimaan siitä, että keksin itselleni ratkaisun, jotta en polttaisi kynttilää sen molemmista päistä.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Aikanaan yksityisyrittäjänä niin tutuksi tullut hokema ”ensi viikolla on sit helpompaa”. Ei yleensä ollut, sama kiire jatkui välillä öisinkin sorvin ääressä. Lomista ei puhettakaan ja vapaapäivätkin erittäin harvassa. Tiedän tunteen kun haluaa tehdä kaikkea mahdollista ja jopa nauttii siitä. Siinä on kuitenkin yksi mutta, ihminen ei vaan ole kone vaikka välillä itse niin luuleekin. Yleensä käy niin, että pysäytys tulee ”korkeemmalta taholta”, ellei itse ole ymmärtänyt tahtia himmailla. Itselle se tuli sieltä korkeemmalta erilaisina sairauksina, jotka pitivät minut lähes työkyvyttömänä puolisen vuotta uuden vuosituhannen aluksi. Kroppa oli riekaleina. Sen jälkeen rupesin aktiivisesti käyttämään yhtä lyhyttä sanaa EI. Piti opetella priorisoimaan. Vaikeaa se aluksi oli ja pieniä lipsahduksia sattui. Vapaapäiväksi merkityllekin päivälle oli ilmestynyt joku työmerkintä. Mutta pikkuhiljaa rupesin olemaan itselleni lempeä muutenkin kuin sanoissa ja elämä muuttui sen jälkeen aika olennaisesti hyvään suuntaan.
  Kun luen blogiasi niin usein ajattelen, että voi kun Maiju ymmärtäisi vähän antaa periksi. Vaikka on kuinka nuorekas ja reipas niin ikä tekee omaa myyräntyötään. Se on fakta, joka ei muuksi muutu. Olin tuon itselleni pahan vaiheen aikana melko sinun ikäisesi, hyvillä duracelleilla varustettu vielä muka nuori ja jaksoin vaikka mitä. Todellisuudessa olin keski-ikäinen 50+. Tuosta pysähdyksestä oppineena ja elämäntapamuutoksesta saan kiittää sitä, että nyt melkein 20 vuotta myöhemmin olen hyvässä kunnossa fyysisesti ja psyykkisesti.
  Anna Maiju itsellesi vapaata aikaa muulloinkin kuin 21 – 06 välisenä aikana. Sen verran sinua tunnen, että innostut suunnattomasti kaikesta kivasta, mutta yritä valkata niistä vain ne ihan kaikken kivoimmat, hellitä vähän. Rakkaudella <3

  • 1.1

   sanoo

   Olen niin kovasti yrittänyt antaa itselleni enemmän sitä aikaa kuin tuon 21-06 välisen ajan. Nyt vaan eletään projektin kanssa hektistä aikaa. Sanon varmaankin, että ensi kuussa helpottaa. Tosin sinnekin on jo tullut kaikenlaista juttua. Yritän ainakin yhden vapaapäivän ottaa itselleni viikossa. Toivotaan, että se riittää. Olen muuten harrastanut tuota, että valkkaan vain niitä kivoimpia juttuja, mutta joskus niitäkin on niin paljon 😉

 2. 2

  sanoo

  Itse tuskailen saman asian kanssa. Haluaisin niin tehdä juuri sitä mitä rakastan mutta en kuitenkaan uskalla jättää päivätyötä…… vielä.

  Ihanaa alkanutta viikkoa ja olit muuten loistava aamulla <3 <3

  • 2.1

   sanoo

   Näin se vaan on, että uskallus puuttuu, kun palkka kuitenkin näyttelee sitä varminta osaa tässä elämässä 😉

 3. 3

  sanoo

  En minäkään tekisi nykyistä työtäni, jos saisin jostain edes nykyisen palkkani verran rahaa kuukausittain. Siihen asti, että ihme tapahtuu, on vain pakko painaa pitkää päivää 🙂
  Ihanaa viikkoa!

  • 3.1

   sanoo

   Pitää vielä tehdä pohjatyötä ja sitten jonain päivänä ehkä voi tehdä jotain muuta työtä. Siihen saakka laulan vain, että ”mä joka päivä töitää teen” ja painun valtion virastoon 🙂

 4. 4

  sanoo

  Taidetaan sen sen helpotuksen kohdalla elää sitkuelämää, mutta ei kait me muutakaan osata. 🙂 Oli ihana päivä, suorastaan huippu, vaikka kone hyytyikin jossain kohden.

  • 4.1

   sanoo

   Tällaisten päivien kohdalla sitä ajattelee, että kyllä me jaksetaan. Mä NIIN nukun messujen jälkeisen päivän. Se on saletti se.

 5. 5

  sanoo

  Tuttu tunne elää tavallaan kokoajan tulevaisuudessa. Kun tulee syksy, kun tulee talvi. No kesälomalla on aikaa vaikka kuinka. Pah. Vietin muuten ensimmäistä kotiviikonloppua viime viikonloppuna sitten kevään. Olisi pitänyt olla vielä toinen viikonloppu ainakin perään, jotta olisin saanut tehtyä kaiken sen mitä olin suunnitellut. No tuleehan taas se ensi viikonloppu. 😀 Yritetään rauhoittua välillä. Niin ja tosiaan muutenkin samoja mietteitä täälläkin….jos olisi varma mahdollisuus niin en miettisi. Pirtsakkaa ja värikästä syksyä ! <3

  • 5.1

   sanoo

   Vaikka itse haluaisi toteuttaa unelmiaan, niin silti se rahapussi kerran kuukaudessa määrää tilanteen No kuitenkin onneksi saa tehdä ihania asioita. Niiden voimin jaksaa vaikka läpi harmaan kiven.

 6. 6

  Belladonna sanoo

  Kyllä sulla onkin aivan uskomaton energialataus, jonka ansiosta tunnut jaksavan vaikka mitä. Toivottavasti vielä koittaa se päivä, että saat keskittyä unelmien toteuttamiseen. Ihanaa viikkoa!

  • 6.1

   sanoo

   Kyllä mäkin hyydyn välistä. Jos tulee liian monta viikkoa putkeen, että ei ehdi pysähtyä, niin sitten tulee parin päivän väsymys. Levolla sitten taas jatketaan eteenpäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *