Estääkö ikä sinua olemasta onnellinen?

Joskus joku luulee, että onni asuu vain nuoruudessa. Minullekin on joskus sanottu, että ”tiedän, että haluaisit vielä olla nuori”. Voin sanoa, että minä en jaksaisi enää olla nuori. Haluan olla juuri tämän ikäinen kuin nyt olen, en haikaile mitään menneestä, vaan odotan tulevaa innolla. Tietysti joskus voi tuntea nostalgiaa jostain vanhoista asioista, mutta se kuuluu vain elämään.

Monesti tulee mietittyä, että kuinka ihanaa on olla tässä iässä juuri näin ja nyt. Minä rakastan omaa ikääni, enkä mieti kaiholla menetettyä nuoruuttani. Odotan innolla sitä, että mitä elämä minulle vielä tarjoaa ja mitä ihanaa on vielä tulossa.

Odotan innolla sitä, että pääsen eläkkeelle noin 11 vuoden 1 kuukauden päästä (toivottavasti). Tein meinaan juuri testin, että mikä on eläkeikäni, joten tällä hetkellä se on tuossa. Voi olla, että se vielä muuttuu seuraavan 10 vuoden aikana.

pinkit-korkokengat-1

Jos mun kuitenkin pitäisi miettiä iässäni jotain ikäviä asioita, niin voin kertoa, että onhan niitäkin. Muistan kuinka 40 vuotiaana valitin lääkärille nivelvaivojani. Lääkäri oli minua noin 10 vuotta vanhempi ja sanoi, että ”kuule, jos 50 vuotiaana ei jonain aamuna tunnu missään, niin sitten on kuollut”. Nyt olen tajunnut sen, että vuosi vuodelta kremppaa tulee enemmän ja enemmän. Nivelet jäykistyvät ja liikkuminen on vähän kömpelömpää.  Tuo on se ikävin puoli ikääntymisessä. Voimme yrittää elintavoillamme vaikuttaa siihen, että voisimme paremmin ikääntyessämme.

pinkit-korkokengat-1-1

Joskus minua toistakymmentä vuotta nuoremmat valittavat rypyistään, niin siihen voisin sanoa, että rypyt kuuluvat ikään. Lohduttelin juuri erästä alle 40 vuotista, että täytyyhän elettyjen vuosien jossain näkyä. Niissä näkyy elämänkokemus.

Iloitaan eletyistä vuosistamme. Eletyissä vuosissa on se viisaus, joka on työllä ja tuskalla ansaittu. Älkää antako ikääntymisen olla onnenne ja ilonne esteenä. Elämä on tässä ja nyt, elämä on hetkessä.

Ollaan siis onnellisia siitä, että olemme ylipäätään saaneet elää vanhoiksi ja saamme vanheta. Iloitaan elämästä ja odotellaan tulevia vuosia kiitollisina. Kiitollisina siitä, että saamme ylipäätään elää.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Aivan loistava kirjoitus <3
  Iyswkin pidän omasta iästäni, enkä jaksaisi enää kaikkia nuorten juttuja. Ikä on vain numero, vai miten se nyt meni?
  Kivaa keskiviikkoa Maiju <3

 2. 3

  sanoo

  Kuuleppa ku täällä toinen joka ei todellakaan enää haluaisi olla kaksikymppinen. Tuolloin olin todella itsekriittinen ja vaikka hauskaa olikin niin on sitä todellakin vieläkin.
  Minusta jokainen vuosi on paras vuosi, en jaksaisi enää nuoruuden kotkotuksia 😀

 3. 4

  sanoo

  Hieno ja ajatuksia herättävä postaus! Ajattelen näin, kun on sovussa itsensä kanssa ja viihtyy omissa nahoissaan, niin elämä on hyvää minkä ikäisenä tahansa. Nuoruus on seikkailu, mutta vanheneminen on taidetta. Nauttikaamme siis 🙂

 4. 5

  sanoo

  Minähän en edes ymmärrä otsikkoa, miten ihmeessä ikä voisi vaikuttaa onnellisuuteen. Ei kai onnellisuus ole mikään ikäkysymys. Onneksi.
  Onnellisuuden aiheet varmaankin muuttuvat iän mukana. Nuorena on onnellinen eri asioista kuin nyt vanhempana, mutta tunteena onnellisuus on samanlainen.
  En ainakaan tunnusta milloinkaan haikailevani entisten aikojen perään. Niissä oli omat ilonsa ja vaikeutensa, samoin nytkin. Välillä joku sanoo, että mitä onnittelemista on vanhenemisessa. No ainakin se, että toinen vaihtoehto olisi paljon huonompi, ei olisi enää hengissä.
  Joskus muinoin kun kännykkään ei vielä saanut taustakuvaa niin sai tervehdystekstin, joka tuli aina esille kun kännykän avoi. Minulla oli teksti: ”Tänään on loppuelämän ensimmäinen päivä ja teen siitä onnellisen”. Jouduin viemään kännykän korjattavaksi jonkun vian vuoksi. Kun hain korjattuna pois sanottiin, että korjaaja oli niin ilahtunut tekstistä ettei maksa mitään 🙂
  Onnellisia päiviä <3

  • 5.1

   sanoo

   Juuri näin. Ihana tuo sinun taustakuvasi. Sinä olet oiva esimerkki siinä, että elät täysillä. Minäkään en ymmärrä, että miksi saavutetuista vuosista ei voisi onnitella. Sinä olet mun yksi esikuvani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *