Garmin Vivofit -aktiivisuusranneke

Eilen postipoika oli kiikuttanut mulle paketin töissä ollessani. Olin tätä pakettia odottanut kuin kuuta nousevaa. Tammikuussa olimme Marin kanssa eräässä tapahtumassa, jossa oli Garminin edustaja. Tapahtumassa markkinoitiin Garminin uutta aktiivisuusranneketta. Kun meillä molemmilla on  elämäntaparemonttimme vielä vaiheessa , niin iskimme silmämme heti tähän tuotteeseen.

Sovimme edustajan kanssa, että saamme Garminin mittarit testiin. Aktiivisuusranneke näyttää askeleet, kulutetut kalorit, matkan ja tarkkailee myös unta. Itseäni kiinnostaa hyvin paljon tuo mun uneni, joten tuo ominaisuus jännittää mua eniten. Garmin aktiiviisuusmittariin voi yhdistää myös sykevyön, joka on hankittavissa erikseen. Laite myös kehottaa liikkumaan liian pitkän paikallaanolon jälkeen.

Ranneke on vesitiivis ja sitä ei pidä poistaa edes suihkussakäynnin ajaksi.

OVH-hinta rannekkeelle on noin 149 euroa.

Tiedot on helposti siirrettävissä tietokoneelle tai puhelimeen, josta voi seurata omaa liikkuvuustasoaan.

Laite saatetaan käyttökuntoon asentamalla verkon kautta ohjelma koneelle.

Se mikä itseäni ilahdutti oli se, että pieniranteisena mukana tuli sekä iso ranneke että myös pieni ranneke. Itselläni on niin pieni ranne, että kaikki rannekkeet on yleensä aina liian isoja mulle. 
Tämä oli kerrankin sopiva. 

Joku mulle jo kuittailikin, että mitä mä teen aktiivisuusrannekkella, kun mä olen niin aktiivinen.
Mulle varmaan eniten hyötyä on tuosta toiminnosta, joka vaatii myös työaikana liikkumaan sekä myös tuosta unitoiminnosta. Ehdottomasti haluan tietää, että mikä on mun unenmääräni. 
Nyt ei muuta kuin testailemaan ja katsomaan, että mitä ranneke tulee kertomaan aktiivisuudestani. Toivon myös saavani enemmän intoa hyötyliikuntaan. 
Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hmmm…varmaan ihan mielenkiintoinen testattava helavitkutin 😉
  Oma mielipiteeni on aika yksioikoinen ja tylsä:
  A) Ne jotka eivät ymmärrä liikkua ilman, että ranneke siitä ilmoittaa, eivät liiku rannekkeen käskystäkään montaakaan kertaa.
  B) Ne jotka ymmärtävtät liikkumisen välttämättömyyden, eivät siihen ranneketta tarvitse.
  Unenmäärän näkee myös kellosta kun tietää milloin on nukahtanut ja milloin herää 🙂 Ehkäpä tuosta näkee myös unen laatua (syvyyttä), mutta sekin on varmaan suht tarkkaan tiedossa ihan itse arvioidekin.

  Ovat pitkälti sellaisia luotuja tarpeita ja leikkikaluja, joiden epäilen unohtuvat jonnekin laatikon perällä aika nopeasti. Askelmittari, sykemittari, kello ja oma kroppa…siinä itselleni tarpeelliset mittarit 🙂
  Mutta siis nätin värinen ranneke 😀

  • 1.1

   sanoo

   Mun mielestäni tämä katsoo juuri sen syvän unen. Näen sen sitten kun olen testannut. Koska mä tiedän, että menen nukkumaan klo 22.00 ja tiedän, että herään usein klo 2-4:n aikaan ja en tiedä, että kuinka kaun valvon. Usein tuntuu, että tunnin kaksikin. Näen ehkä sen mittarilla selkeämmin, että mikä on se todellinen unen määrä. Toinen mihin mä uskon tämän mut motivoivan on nousemaan siitä penkistä useammin ylös. Kyllä useasti askelmittarin käyttöönotto on saanut mut enemmän vielä hyötyliikkumaan. Laitteilla on vaan se kannustin.
   Mietipä Arja, että kuinka paljon "turhuuksia" meillä paperiaskartelijoilla on ;)) Kaiken maailman ressaajat yms… kun saksilla ajaisi saman asian 😉

  • 1.2

   sanoo

   Saksillahan mä yleensä ressaankin vaikka Timpan ressaaja jossain laatikon perällä on 😀 Just tota tarkoitin.
   Mutta siis aivan ihanaa jos joku todella oikeesti pitemmän päälle tuosta ja vastaavista kannustusta saa. Kaikki mikä kannustaa terveisiin elämäntapoihin on hyvästä…sille iso peukku 🙂

  • 1.3

   sanoo

   Itse tiedän lisäävänä hyötyliikuntaa tämän myötä. Toimii mulle vähän kannustimena sillä saralla.

  • 1.4

   Anonyymi sanoo

   Moi, oletko huomannut askelmäärän vastaavan kilometrimäärää ? Olen 175 cm ja jos lskee kilometrimäärän verrattuna askeliin niin saan tulokseksi 80 cm per askel joka on jo juoksuvauhtia ?

  • 1.5

   sanoo

   Muistankohan mä väärin, että askeltenmäärä oltaisiin syötetty laitteen käyttöönottovaiheessa johonkin? Mulla on sellainen mielikuva, että mä syötin sen johonkin asetuksiin…

  • 1.6

   Anonyymi sanoo

   Jahas, itse en moista huomannut/muista. Pituutta kysyttiin kyllä. No, täytyy tsekata.

  • 1.7

   sanoo

   Joku muuten sanoi, että se "olettaa" pituuden mukaan sen oletusaskelpituuden… Pituushan sille ilmoitettiin 😉

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Oikeassa ole Maiju, kyllä se vain kannustaa liikkumaan enemmän nuo mittarit, ja kun niistä vielä maksaa vähän enemmän ei ilkeä jättää vain kaapin pohjalle mittailemaan.
  Tsemppiä kokeiluun

  • 2.1

   sanoo

   Itse ainakin kun otan askelmittarin käyttöön, niin haastan itseni kävelemään pienetkin välimatkat, jotka muuten mahdollisesti menisin bussilla. Silloin mä mietin koko ajan, että hitsi on pakko saada tänään vähintään 10.000 askelta mittariin. Jos ei ole mittaria mukana, niin askeleilla ei ole mitään merkitystä 😉

 3. 3

  sanoo

  Juuri viime viikolla yksi ystäväni hehkutti tuota Garminia, kun istumatyöläistä kehottaa välillä nousemaan ja liikkumaan hieman. Ja onhan se kiinnostavaa tarkkailla itseään noiden laitteiden kautta.

  • 3.1

   sanoo

   Kyllähän me vähän ollaan tällaista laitekansaa. Kun on "kello" ranteessa, niin intoa tulee heti enemmän.

 4. 4

  sanoo

  Itselläni käytössä Fitbit joka rekisteröi myös kävellyt kerrokset noiden lisäksi mitä mainitsit. Siitä on tullut uusi kaveri taskunpohjalle. Tykkäsin siitä, että laite on pieni eikä tarvitse pitää ranneketta.
  Laite toimi ennenkaikkia omien silmien avaajana, ettei se 10 000 terveysaskelta päivän aikan ihan tosta vaan tulekaan kuin luulee. Ja jos illalla huomaa tavoitteesta puuttuvan 100 askelta, on pakko tehdä pikkulenkki ulkona….. 🙂 eli siis toimii.
  Teit hyvän satsauksen itseesi!

  • 4.1

   sanoo

   Mulla tuli nyt jo ekana päivänä 13.178 askelta, joten ylitin ihan kivasti päivän tavoitteen. Nyt kiinnostaa toi oma uni. Pitää nukkua vielä yksi yö ja katsoa sitten, että miltä se yöuni näyttää 😉

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Postaustoive: Kertoisitko Vivofitin käyttökokemuksista.

  Innostuin hankkimaan laitteen, mutta en löydä mistään tukea unen laadun tulkitaan. Miten sinä tulkitset kaaviota? Mistä löydät syvän unen kohdat?

  Vakkarilukija

  • 5.1

   sanoo

   Ajatuksissa on ollut kirjoittaa aiheesta. Koitan tällä viikolla kirjoittaa. Mä luulisin, että syvän unen kohdat olisi siellä "huipulla 2/3 osaviivan yläpuolella.

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Muista laittaa illalla asetus; SLEEP. Itse vasta eilen hokasin kun luin netistä tulostamani käyttöohjeen 🙁

  • 6.1

   sanoo

   Joo mä olen kyllä tuon hokannut. Se oli varmaan ensimmäinen toiminto, jonka opettelin. Kun itselläni on näitä uniongelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *