Gluteeniton mustikkapiirakka

Viime viikkolla olin vielä lomalla ja tein yhtenä iltana mustikkapiirakkaa. Harvoin tulee nykyään leivottua, mutta jotenkin vaan tuli tunne, että nyt tahtoo itse tehtyä mustikkapiirakkaa. Itselläni on sellainen 30-vuotta vanha Mamman marjapiirakkaohje, jota muunnellen tulee tehtyä gluteenittomat marjapiirakat. Tällä kertaa jääkaapissa oli mustikoita, joten tein piirakan niistä.

Näistä aineista se syntyi:
Gluteeniton mustikkapiirakka
Taikina:
150 grammaa juoksevaa margariinia
1 dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
 Päälle:
1 purkki kermaviiliä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Marjoja
Valmiin piirakan päälle:
 Tomusokeria
Tuoreita mustikoita  
Gluteenittoman piirakan leipominen on yksinkertaisempaa kuin normaalin, koska kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään. 
1. Sekoita taikinan aineet keskenään.
2. Levitä taikina vuokaan.
3. Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä taikinan päälle.
Paista uunissa noin 200 asteessa noin 30 minuuttia. 
Kun piirakka on jäähtynyt ripottele pinnalle tomusokeria ja lisää muutama tuore mustikka koristeeksi.

Täytteeseen olisi kuulunut kananmunaa, mutta se minulta unohtui.
Lopulta mielestäni piirakasta tuli parempikin ilman sitä kananmunaa. 

Minulta usein kysytään näitä jauhovinkkejä gluteenittomaan leivontaan.
Vaihtelen jauholaatuja vähän sen mukaan, että mitä milloinkin leivon.
Semper Fin Mix jauhoseos on aika perusjauho, mikä käy aika moneen leivontaan. 
Käytän siis gluteenittomia jauhoja sen mukaan, että mitä olen tekemässä.

Tässä tällä kertaa tällainen gluteeniton leivontavinkki. 
Maiju

Kommentit
    • 4.1

      sanoo

      Gluteenitonta leivonta pelätään usein turhaan. Haasteita herättää pullataikinaleivonnaiset 😉

  1. 6

    sanoo

    Ah ihailin tätä jo instassa, on sellainen kaunotar tuo piirakka ja nuo kukkalautasetkin vielä on ihanat. <3

  2. 7

    Anonyymi sanoo

    Moikka, heitä nuo kaikkea ylimääräistä sisältävät jauhot mäkeen 🙂 Ja tilalle tattarijauho ja kaurahiutale, esim. Tulee loistavan makuisia ja hyviä piirakoita!

    Keliakia minulla ollut jo 40v… kaikkea on kokeiltu 🙂

    t. Maisa

    • 7.1

      sanoo

      Itse leivon niin harvoin, että en viitsi sen takia hankkia kaikenmaailman jauhoja kaappiini. Perusjauhot siis parhaita, jotka sopii moneen. Tattari ei jostain syystä oikein ole mun makuuni. Se on vähän sellainen jauho, että joko siitä tykkää tai ei tykkää.

  3. 8

    sanoo

    Minulle jäi tuo piirakka sinällään ihan sivuseikaksi (varmasti hyvää) kun sisäinen valokuvaajani keskittyi kuvien kauneuteen. Tuollaiset kuvat todellakin herättävät mielitekoja. Onnittelut hienoista kuvista <3

  4. 11

    sanoo

    Kiitos tästä gluteenittomasta piirakkaohjeesta! Muutamille ystäville tulee aina leivottua kahvin kanssa jotain gluteenitonta. Tätä täytyy kokeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *