Gluteeniton täytekakku kuivakakusta

 Tämän kuivakakun nähtyäni mulle heräsi ajatus, että voisikohan tätä gluteenitonta kuivakakkua käyttää täytekakun pohjana. 
Kuivakakku on Schnitzerin sitruunakuivakakku, joita sain maanantaina tulleessa paketissa.
Usein kun keliaakikko tulee kylään tai juhliin, niin järjestäjile tulee ongelma, että mitä tällaiselle ruokarajoitteiselle tarjoaa. Tässä siis vinkki.
 (Muistakaa kuitekin olla tarkkoja valmistuksessa vaiheessa eli työvälineet ja -alustat on oltava puhtaita ja keliaakikon tarjoilut eivät saa olla missään vaiheessa kosketuksissa gluteenia sisältävien tuotteiden kanssa, EI KOSAAN samoille tarjoilualustoille tai käsitellä samoilla työvälineillä).
Aina tulee kysymyksiä tuoteselosteesta, tässä sekin nyt näytille.  
Leikkasin kakun kolmeen osaan. 
Kostutin kakun säilykepäärynän mehulla. Käytin väleihin banaania ja säilykepäärynää. Kakun laitoin vetäytymään kakun omaan rasiaan, johon taitoin leivinpaperia.

Käärin ylimääräisen leivinpaperin suojaksi ja laitoin jääkaappiin vetäytymään.

Kun olin aamupäivällä kostuttanut ja täyttänyt kakkupohjan, otin sen illalla koristeltavaksi.

Vaahdotin kermaa päälle ja koristelin mansikoilla. Sitten vaan nauttimaan.

Hiukan jännitin, että onko se hyvää vai ei. Kun kuitenkin oli kyse sitruunan makuisesta kuivakakusta. Ihan turhaan jännitin. Kakku oli todella hyvää ja hyvin kostutettu. Mieheni ja eräs ystäväkin saivat osansa ja oli meidän kaikkien mielestä todella maukasta.

Jos siis ei ”jaksa” tehdä yhden keliaakikon takia isoa täytekakkua gluteenittomasti, voi hieman oikaista ja tehdä pienen kakun kuivakakusta. 
Ehdottomasti aion tehdä tätä toistekin.
Maiju
Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Hienoa Mummo. Näitä kuivakakkuja saa hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista. Itse olen nähnyt Citymarketeissa ja Prismoissa. Näin saadaan yksi keliaakikko ilahtumaan suuresti.
   Säästä varuiksi tuo kakun tuoteseloste, koska moni keliaakikko haluaa vielä tarkistaa tuoteselosteen, jotta näkee itse vielä ettei sisällä kiellettyjä aineita. Tai näytä tätä postausta hänelle 😉

 1. 2

  MarLi sanoo

  Näin minä olen vuosia tehnyt ja siitä pakastetusta muffinssista saa myös hyvän "täytekakkuleivoksen" jos ja kun usein tarvii vain yhden kerta-annoksen 🙂 Ja kun mä käytän noita Tupperwaren välineitä, tulee mousse ja kermavaahto muutamalla käden liikkeellä sotkematta vatkaimia yms. Mä teen usein mun Tupperin esittelyssä malliksi näitä gluteenittomia herkkuja kun monille tämä gluteenittomuus on joku omituisen pelottava peikko 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Joo näinhän se on, usein mennään vähän paniikkiin tuon keliaakikon kanssa. Minäkin olen tehnyt noita muffinsleivonnaisia, näillä saa niin helposti vähän "juhlan tuntua" tälle keliaakikollekin 😉
   Siksi näistä asioista vähän yritän kirjoitella, jotta tulisi vähän tutummaksi ettei käy niin kuin eräälle keliaakikolle. Hänen mennessään kylään ja kahvipöytään oli hänelle järjestetty maksalaatikkoa, kun ei ollut muuta gluteenitonta keksitty 😉

 2. 3

  Anonyymi sanoo

  Jesss hyvä idea Marjo. Tätähän täytyy kokeilla. Saa pienen söpön kakun. Taidanpa tehdä ensi viikolla yllätyksen miehelleni, joka joutuu menemään töihin minun jäädessä lomailemaan 🙂

  t. Seija

  • 3.1

   sanoo

   Itse kanssa tein tämän oikeastaan mun miehelle, syystä, että tulee niin harvoin täytekakkuja enää tehtyä.

 3. 6

  Anonyymi sanoo

  Tämä näyttää niin herkulliselta. Olen kuullut, että gluteenittomat leivonnaiset usein maistuvat jopa paremmilta kuin vehnäjauhoilla leivotut.
  Lillan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *