Gluteenitonta perunarieskaa

Minulla on usein tapana tehdä perunamuussia vähän liikaa. Sen jälkeen on hyvä syy tehdä jäljelle jääneestä muussista perunarieskaa. Tämä on yksinkertaisin leipä mitä vain voi tehdä. Sitten vaan kokeilemaan.

Perunarieskat (8 kpl)

4 dl perunamuussia
1 tl merisuolaa
1 kananmuna
2 dl gluteenittomia jauhoja
(juustoraastetta)

gluteenittomat-rieskat-1

Sekoita kaikki aineet sekaisin kulhossa (paitsi juustoraaste).

gluteenittomat-rieskat-1-1

Taputtele leivinpaperin päälle kämmenenkokoisia rieskoja. Käytä tarvittaessa apuna hieman gluteenittomia jauhoja. Ripottele rieskojen päälle juustoraastetta.

gluteenittomat-rieskat-1-4

Paista uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia.

gluteenittomat-rieskat-1-6

Sitten ei muuta kuin maistamaan. Maistuu hyvin kylmän maidon kanssa.

gluteenittomat-rieskat-1-5

Tämä rieska on siis helpoin tapa tehdä tuoretta leipää myös gluteenittomana. Maistuu hyvin myös normiruokavalioisille.

Maiju

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Hyvä ohje! Meilläkin herkuteltiin aamulla perunarieskoilla, tytär kun innostui leipomaan 🙂

  2. 3

    sanoo

    Perunarieskat on kyllä niin hyviä ^_^ Täytyy kokeilla tehdä itsekin 🙂 Joskus tein perunamuussin jämistä lettuja 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *