Gluteenittomasti Mamman marjapiirakkaa

Mamman marjapiirakka löytyy varmasti jokaisen kotileipojan reseptien joukosta. Mamman marjapiirakan pohja tehdään murotaikinasta ja päälle laitetaan kermaviiliä ja marjoja. Jos jotkut reseptit ovat kulkeneet vuosikaudet mukana, niin tämä ohje on itselläni juuri sellainen.  Jos itse teen marjapiirakkaa, niin yleensä teen sen juuri Mamman marjapiirakkan ohjeella.

Itsehän teen tämän nykyään gluteenittomista jauhoista. Voin kertoa, että ohje on vaan parantunut gluteenittomiin jauhoihin vaihtaessani. Ihmisillä on usein ongelmia miettiä tarjottavia keliaakikoille. Useinhan se voi olla niinkin yksinkertaista, että vaihtaa jauhot gluteenittomiin ja käsittelee sitten raaka-aineita puhtaasti. Niin helppoa se yksinkertaisuudessaan voi olla.

Itselläni on pari suosikkijauhoa, joita käytän tämän tyyppisiin leivonnaisiin. Yksi on gluteenittomat Provenan kaurajauho ja nyt on tälle tullut haastaja ja se on Helsingin myllyn kaurajauho. Jos teet gluteenittomia tuotteita vieraallesi, niin kannattaa tietenkin tarkistaa vieraalta ensiksi, että voitko syödä gluteenittomia kaurajauhoja tai voitko syödä tuotteita, joissa on vehnäntärkkelystä. Voit myös kysyä vieraaltasi jauhosuositusta josta leivot ihmiselle, jota et tiedä, että mikä hänelle sopii. Jollain voi olla vähän enemmän rajoitteita kuin toisella.

Tässä taas mun lempparini vuokani nykyään eli silikoninen muffinsvuoka. 
Tämä on niin paras vuoka niin moneen leivontaan. 
Uunista ulos tullessaan piirakka näyttää näin hyvältä. 

Mamman marjapiirakka gluteenittomasti

Pohja: 
100 grammaa voita
1 dl sokeria (tai kookospalmusokeria)
1 muna
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 dl marjoja (mustikoita ja vadelmia)
1 purkki kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria (tai kookospalmusokeria)
1 tl vaniljasokeria
Itse teen nykyään gluteenittomat muffinssit ja piirakat helpoimman kautta.
Sulatan rasvan ja lisään sokerin. Sekoitan muut aineet joukkoon. 
Lisään kermaviilin joukkoon kaikki aineet.
Paistoin uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. 
Täytyy sanoa, että tämä oli liian hyvää. 
On yleensä pakko laittaa ylimääräiset pikaisesti pakastimeen. 
Maiju
Kommentit
  1. 6

    sanoo

    Hitsi..illan leiponut, tein raparperijuustokakkua ja marja piirakkaa. Tämä ois ollut kiva…no onneksi pakkasessa on vielä mustaikkaa ja vadelmaa, eli kokeiluun menee!

    • 7.1

      sanoo

      Onneksi mä en ole eilen nauttinut herkkuövereitä. Illallisella pääsin onneksi vähän nauttimaan 😉

  2. 8

    sanoo

    Herkulliselta näyttää, nams! Noita jauhoja täytyykin kokeilla tyttären leivonnaisiin, hän ei siedä vehnätärkkelystä, joten monet gluteenittomat jauhot ja tuotteet ovat pannassa.

    • 8.1

      sanoo

      Ehdottomasti suosittelen noita jauhoja. Kokeile ihan ekana Provenaa. Se on siis mun ensisuosikkini. Käykö hänelle kaura?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *