Gluteenittomasti torikahvilla

Viime viikolla mieheni halusi lähteä torikahville. Olin itsekin ennen todella innokas torikahvittelija. Kuitenkin keliakian myötä multa meni into torikahvitteluun. En oikein tykkää juoda kahvia ilman mitään syötävää. Yleensä valitsen mielummin suolaista kun makeaa. Olen yrittänyt sinnikkäästi kysellä gluteenittomien tuotteiden perään torilla, mutta tiedän, että  se on niin haastavaa, että ei yleensä ole onnistunut. Makkaraa tai riisipuuroa on joskus mulle tarjottu kahvin kanssa. Siksi en niin intoile torikahviloiden perään.

Yksi kahvila Helsingin kauppatorilla jossain vaiheessa palveli hienosti myös gluteenittomasti. He tilasivat gluteenittomat tuotteensa Konalan Kakkutupa nimisestä leipomosta. Nyt en ole varma, että onko sitä kahvilaa enää torilla, se oli aiemmin siinä Havis Amandan patsaan edessä. Jotenkin ne kyltit on ainakin olleet poissa, mitä aiemmin siinä oli.

Tällä kertaa keksin, että käyn hakemassa omat tuotteeni kauppahallista. Kerran meinaan eräs torikahvila sanoi, että ”meillä ei ole mitään gluteenitonta, mutta meillä saat syödä omia eväitä”. Siis tuumasta toimeen. Kannattaa aina kysyä kahvilasta, että onnistuuko tällainen, jos heillä ei ole  itse tarjota gluteenitonta.   Me valitsemme paikkamme aina mun tarpeiden mukaan.  Jos ei onnistu, niin Mari’s Smoothiesta saa kahvit ja kaikki mukaan koko porukalle.

Suuntasin taass kauppahalliin ja Mari’s Smoothie kahvilan kautta. Se on mun yksi lempipaikkani nykyään, sillä heidän kaikki tuotteet ovat gluteenittomia. Tiedän, että sieltä saan aina syötävää. Täällä kertaa päädyin suolaisen asemasta makeaan. Katsokaahan, uskoisitteko näitä gluteenittomiksi? Sain taas joukon gluteenittomia ihmisiä marssimaan Mari’s Smoothie kahvilaan ja tiedoksi, että joka päivä ei ole samoja tuotteita tarjolla. Jos haluaa jotain tiettyä, niin kannattaa vaikka kysellä etukäteen heiltä, että olisiko esim. lörtsyjä tiettynä päivänä tarjolla. Ihania gluteenittomia tuotteita kuitenkin löytyy aivan varmasti joka päivä heidän vitriinistään.

maris smoothie - 1maris smoothies - 1Valitisin siis gluteenittoman omenalörtsyn. Koskaan aiemmin en ole edes tällaiseen törmännyt. Koskaan en ole keliakia-aikanani saanut torilla mitään tällaista. Tai siis nyt löysin sen kauppahallista.  Melkein tunsin itseni normaaliksi ihmiseksi.gluteeniton omenalörtsy - 1

Pitäisikö tähän sanoa, että kuvan kahvila ei liity tapaukseen.

Vanha kauppahalli - 1 (1)

Näiden ovien takana siis aukeaa ihana gluteeniton kahvila. Suosittelen käymään. Olen kirjoittanut aiemminkin heidän tuotteistaan. Aiempi blogipostaukseni löytyy täältä.

Vanha kauppahalli - 1

Kun pääsimme takaisin autolle, huomasimme, että automme oli yritetty vallata. Pulu oli päättänyt majoittautua auton katolle.

Vanha kauppahalli - 1 (2)

Tällaiset kivat gluteenittomat yllätykset ovat ihania. Koskaan en enää pidä ruokaa ja syömisiä itsestäänselvyytenä. Mun itsestäänselvyydet loppuivat keliakian myötä. Sen jälkeen on tullut vain iloisia yllätyksiä. Pienestä asiasta ihminen ilahtuu ja tämä oli juuri sellainen pieni ja ihana asia. Tuli taas tunne, että vau mä haluan toistekin torikahville.

Maiju

Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Voit vaan arvata, että maistuiko tällainen vuosien jälkeen ihan mahtavan hyvältä? Maistui, joten pulukin vaan hymyilytti.

 1. 2

  Minna sanoo

  Hmm. puluako tarkoitit gluteenittomalla yllätyksellä 🙂 Voi olla, että toripuluilla on gluteenia sisältäviä muruja kuvussaan. Mutta vakavasti puhuen – lörtsy näytti houkuttelevalta!

  • 2.1

   sanoo

   Niitä varmasti onkin pululla 😉 Lörtsy houkutteli ja olen itse vain unelmoinut jostain tuollaisesta. Savonlinna taitaa tarjota tällaisia gluteenittomana ihan luonnostaan.

  • 3.1

   sanoo

   Vanha kauppahalli on kyllä niin nostalginen paikka ja varmasti tuo muistojakin kaikille helsinkiläisille. Joten jo siitäkin syystä kannattaa. Varsinkin kun sisään astuessaan pääse lörtsyttelemään.

 2. 6

  anne hakkarainen sanoo

  No jeps, hain jäätelöpikarin jäätelökioskista, kun mistään ei löytynyt mitään 🙁 – voileivätkin olivat loppuneet – kauppahalliin menimme vasta kahvittelun jälkeen – seuraavalla kerralla siis toisin päin 😀

  • 6.1

   sanoo

   Kannattaa kysyä sitten kahvilasta, että onnistuuko se syöminen. Olisi hassua, että mies jäisi syömään johonkin missä mulle ei olisi mitään. Meillä valitaan paikka aina mun ehdoilla.

 3. 7

  sanoo

  Kiva että sait omat eväät torikahvilaan niin sait nauttia torikahvimeiningistä.
  Meidän tori on kuihtunut melkein olemattomiin ja kauppahallikin lopetti toimintansa jo vuosia sitten. Tykkäisin kovasti itsekin torikahvilameiningistä 🙂

  • 7.1

   sanoo

   Torikahveja olen kaivannut nyt jo vuosia. Mutta juuri em. syistä en ole niitä enää harrastanut. Mieskin on harventanut mun takia käymistä, koska ei halua käydä yksin.

  • 8.1

   sanoo

   Ha haa… Mä oon niin huono näissä eläinjutuissa 😉 Mä yritin tunnistamalla tunnistaa ja olin 100 varma, että se oli pulu 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *