Gluteenittomia sämpylöitä

Tiedättekö sen tunteen, kun syöt viikosta toiseen samaa leipää, viikosta viikkoon samoja gluteenittomia tuotteita. Sanon aina, että gluteeniton ihminen tietää, että mikä on hyvää ja mikä ei ole hyvä. Siksi kaupan gluteenittomalta hyllyltä tulee sitten valittua aina sitä samaa, kun moni muu ei maistu tai ei enää maistu. Usein sitä syö tuotteet ikään kuin ”puhki”. Ensiksi joku maistuu niin hyvältä ja sitten kohta sitä ei saa enää alas muruakaan. Mulle on käynyt monen tuotteen kanssa juuri niin.

Tämän kevään aikana olen päättänyt taas alkaa itsekin leipomaan. Olen aina vedonnut omiin kiireisiin, että en ehdi itse leipomaan omia gluteenittomia leipiäni. Nyt päätin, että siihen tulee muutos. Niin kiire mulla ei voi olla, että en ehtisi pari kertaa viikossa vääntämistä itselleni  gluteenittomia sämpylöitä pakkaseen.

Kevään aikana olen saanut gluteenittomia jauhoja muutamilta valmistajilta ja olen sitten niitä käyttänyt. Tällä kertaa tein Provenan hiivaleipäjauhoilla ihan perussämpylöitä.

Teen usein sämpylöitä oman fiiliksen mukaan.
Saatan avata keittiön kaapin oven ja katsella, että mitä sieltä kaapista löytyy.
Nämä sämpylät on tehty aika pitkälti tuon pussin ohjeen mukaan, mutta
sitten olen lisännyt niihin vähän kurpitsansiemeniä.
Ostin keväällä pari silikonista muffinsvuokaa, joista on tullut mun suosikkeja
monenlaisessa leivonnassa. Silikonivuuissani olen tehnyt sämpylöitä, 
muffinsseja ja marjapiirakkaa.
Täytyy sanoa, että ostos oli ihan paras, mitä olen vähään aikaan tehnyt.
Nyt olen säästänyt paljon rahaa, koska gluteenittomat tuotteet on todella kalliita. 
Gluteenittomat jauhotkin ovat kalliita, mutta edullisemmaksi silti tulee tehdä itse. 
Itse tekemällä saan myös vaihtelua sämpylöihin ihan joka kerta.
Maiju
Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Mies on aivan täynnä sitä yhtä leipää, jota kylämme kaupastamme saa ja mikä hänelle sopii ja maistuu.. Viikosta toiseen samaa leipää.. Mutta kun vehnätärkkelys ja kaura ovat niin monessa leivässä ja jauhossa. Hienoa että olet löytänyt itsellesi vaihtelevaa leipää 😀

    • 1.1

      sanoo

      Voisiko olla mahdollista, että pyydätte kauppiasta tilaamaan vähän vaihtelevia tuotteita. joskus se auttaa.

  2. 2

    sanoo

    Sä oot gluteenittomuuden puolesta puhuja, hienoa! Moni ystäväni pystyy käyttämään vain gluteenittomia tuotteita ja sun blogista saa valtavan hyviä vinkkejä 🙂

  3. 3

    sanoo

    Mullakin on sitä, että syön jotain tiettyä tuotetta aikani. Sitten se nimenomaan "kuluu puhki" eikä pysty syömään muruakaan.

  4. 6

    sanoo

    Näyttääpä hyvältä nuo sämpylät. Muistan kun tytär pienempänä oli lähes kaikelle allerginen, niin kyllä silloin juuri tuntui, että aina syödään sitä ja samaa.

  5. 7

    sanoo

    Mäkin olen joutunut jo jonkun aikaa välttelemään viljoja vatsaongelmien vuoksi ja leivonkin aina gluteenittomat sämpylät itse. Kaupan leivät ei vain nappaa. Pitäisikin jakaa oma ohje blogissa. Leivon aina kaura-juustosämpylöitä. Niihin tulee niin himo, että välillä syön niitä ihan liikaa iltaisin 😀 Sekään ei kyllä ole hyvä, kun liikaa ahmii – haha.

  6. 8

    sanoo

    Laiskan ja kiireisen leipurin pelastus on teeleivät! Gluteenittomat kaurateeleivät on kivoja iltalämpimäisiä ja sopii evääksikin. Tosin ne on parhaimmillaan vastaleivottuna, mutta jos pakastaa heti tuoreena ja sitten lämmittää mikrossa, niin ovat uudenveroisia. Myös rieskat on helppoja ja nopeita pyöräyttää ja perunasosejauhepohjaiset rieskat ei edes vaikuta mitenkään erityisen gluteenittomilta. T. Köksänmaikka 🙂

    • 8.1

      sanoo

      Voi noi perunamuussirieskat on niin hyviä. Joskus teen muussia tarkoituksella enemmän. Teeleipiä en olekaan vuosiin tehnyt. Kiitos vinkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *