Haluanko muutoksia vuoteen 2016?

Tänä vuonna ajattelin tehdä uudenvuodenlupauksia ensi vuodelle. Kirjoittelin aiemmin tuosta ruokavaliostani. Nyt olen vakaasti päättänyt, että yritän jättää sokerin pois ruokavaliostani. Käytännössähän olen jo pari vuotta käyttänyt valkoisen sokerin sijasta kookospalmusokeria ja hunajaa. Kuitenkin olen joustanut tuosta silloin, kun syön muiden tarjoiluja tai ulkona Nyt kuitenkin ajattelin jättää leivonnaiset ja makeiset pois kokonaan. En ole niitä tähänkään mennessä syönyt mielin määrin, onneksi keliakia on helpottanut tämän suhteen asiaa. Olen jo monta vuotta valinnut mielummin suolaista syömistä makean sijaan, silloin kun olen itse voinut asiaan vaikuttaa. Ainahan en voi.

Pyrin tekemään vuodesta 2016 itselleni hyvinvointivuoden. Keskityn entistä enemmän huolehtimaan itsestäni ja hyvinvoinnistani tulevana vuonna.

Ensi vuoden lopulla ajattelin, että voisin tanssia näin kevyin askelin kuin Minna Tervamäki teki Gloria Fashion Show:ssa elokuussa Kattilahallissa. Nämä kuvani taisivat olla parhaimmat ottamani kuvat viime vuodelta, ainakin omasta mielestäni. Näissä oli sitä jotain – taikaa. Joten kuvitus vuoden viimeiseen postaukseen juuri tuosta syystä.

Näihin kuviin ja tunnelmiin tältä vuodelta.
Toivotan kaikille ihanaa vuotta 2016.
Ollaan armollisia itsellemmeja toisillemme. 
Hymyillään edelleen entistä leveämmin. 
Maiju

Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Yksi lupaus, johon uskon pystyväni. Tiedän, että se on vain pieni säätö mun terveelliseen ruokavalioon.

 1. 2

  sanoo

  Hyvä sinä, saat kertoa miten energiataso nousee, sillä sokeririippuvainenhan minä olen. Sieltä se ärripurritiiakin kumpuaa, kun sokrut alhaalla. Nuo kuvat!! Parhaat ja kiitos kun sain niitä lainata.

  Iloista uutta vuotta. <3

  • 2.1

   sanoo

   Sokeri syö energiaa ihan kauheasti. Sokeri ruokkii sokerin himoa. Alkuun joutuu vähän tsemppaamaan ja sitten ei tee enää mieli. Hyvällä ruokavaliolla saa sellaiset energiat ettei edes voi kuvitellakaan. Joo ja kuvat pn niin parhaat.

 2. 3

  sanoo

  Upeat kuvat! Karkit ovat suurin paheeni ja epäilen ettei minulta koskaan löytyisi niin paljon tahdonlujuutta, että niistä kokonaan luopuisin. Vähentäminenkin olisi plussaa 🙂

  Hyvää Uutta Vuotta!

  • 3.1

   sanoo

   Olen itse lopettanut vuonna 1997 tupakanpolton, joskus 2000 luvun alkupuolella alkoholin melkein kokonaan. Sokeri on siis Helppo juttu 🙂
   Hyvää uutta vuotta.

 3. 4

  sanoo

  En ole pahemmin tehnyt uuden vuoden lupauksia, vaan muutoksia on tehty muulloin ja silloinkin ilman erityisiä lupauksia. Luen juuri kirjaa mikromuutoksista, aika monta vinkkiä on käytössä jo nyt ja uusiakin olen löytänyt. Niistä saan yhdistelemällä parempaa oloa.

  Onnekasta uutta vuotta!

  • 4.1

   sanoo

   En minäkään yleensä tee. Nyt ajatusta olen pyöritellyt päässäni pitkään. Sattui vaan nyt tulemaan sopivasti uusivuosi. Päätin kerrankin luvata.

 4. 10

  sanoo

  Mulle tuli kanssa jotain 15 vuotta sitten mitta täyteen sokeria ja valkoisia jauhoja (ja hiivaa). Niistä tuli niin ällöpaha ja turvonnut olo, että päätin, että nyt loppu. Siihen aikaan oli pinnalla "hiivasyndrooma"-jutut ja päättelin, että mulla on just se ja olo paranee kun jätän kaikki noi edellämainitut pois. Ja jätin kans. Ja parani myös.
  Makeasta pääsin tosi helposti eroon vaihtamalla sen happamiin makuihin. Aamulla ekaksi raakaa greippimehua, jonka sittemmin olen vaihtanut veteen puristettuun sitruunaan (ja voisin veikata, että tää kuuluu sunkin aamuihin). Marjoista aloin suosimaan puolukoita ja karpaloita ja kaikkia mahdollisimman happamia, eikä mennyt kauaa, kun en kertakaikkiaan enää pystynyt syömään mitään sokerista. Tavallista kaupan mansikkajugurttia kun yritin maistaa, se ihan takertui kurkkuun. Ja sille tielle olen jäänyt. Ei todellakaan maistu leivonnaiset, eikä siiderit, eikä karkit, eikä suklaat (paitsi tumma). Ei sillä, etteikö niitä joskus tulis (lähinnä olosuhteiden pakosta) syötyä, mutta ei ilokseen kumminkaan. Joskin mun paheisiin kuuluu esim. metwurstisiivujen vetäminen suoraan paketista, kun oikein suolanhimo iskee :). Ei hyvä sekään, muttei maailmaa kaada.

  Toivon sulle Hyvää oloa ja kaikkea muutakin Hyvää Uuteen vuoteen Maiju <3.

  • 10.1

   sanoo

   Jätin pari vuotta sitten jo kaupan jogurtit yms. pois. Nykyään haluan syödä jogurtit maustamattomina, jotta tiedän mitä syön. Minäkään en ole ostanut karkkeja enkä leivonnaisia pahemmin… muut niitä mulle on ostelleet 😉 Pitää siis pistää samalla muidenkin hanat kiinni 😉 Hyvää vuotta 2016 meille molemmille

 5. 13

  sanoo

  Täällä myös sokerittomalle ryhdytään poikaystävän kanssa. Pari kolme vuotta on jo syömisiin ja juomisiin kiinnitetty huomiota, eikä kovin retuperällä ole sokerinkaan käyttö. Minähän en ole karkkeja syönyt pariin vuoteen kuin sen yhden palan tummaa suklaata espressokupillisen kanssa jälkiruuaksi. Pitää jatkossa katsoa sokeriton tummasuklaa. Mutta nyt kokeillaan ainakin kotona totaalikieltäytymistä sokerista, vierailuilla saattaa tulla kiusallisia tilanteita, mutta yleensä pöydässä on jotain suolaistakin tarjottavaa, joten jos niiden varjolla voisi olla suurempaa numeroa asiasta tekemättä.
  Tsemppiä sokerittomuudelle ja oikein hyvää ja onnellista vuotta 2016 🙂

 6. 14

  sanoo

  Kiitos, Maiju, kuluneesta vuodesta – ilosta ja inspiraatiosta sekä tsemppihengestä <3
  Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta sinulle – ja tsemppiä sokerin kanssa – minullakin on taas tarkoitus ryhdistäytyä;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *