Hautausmaan rauhassa

Jos minulta nuorempana kysyttiin, että missä minä asun? Vastasin aina, että Malmin lentokentän ja hautausmaan välissä. Siihen väliin mahtui asumalähiö, jota kukaan ei tiennyt ja siksi oli helpompi mainita maamerkkeinä nämä kaksi kohdetta, jonka varmasti monet tuntevat. Hautausmaa on siksi tullut minulle tutuksi juo nuoruudestani. Katselimme aina ikkunasta kuinka hautausmaalla säikyihvät kynttilät pyhämiestenpäivänä sekä jouluna. Kynttilämeri näkyi vielä siihen aikaan hyvin kauas, kun ympärillä ei ollut sellaista puustomäärää, mitä on tänä päivänä.

Malmin hautausmaalla on isovanhempieni ja oman isäni haudat, joten hautausmaa on tuttu paikka vieläkin.

Syksyn tultua alkaa veri vetämään hautausmaalle kuvaamaan. Kävimme jokunen viikko sitten hautausmaalla kuvaamassa.  Kaivon kaapistani mun mokkabuutsit jalkaan ja olin ostanut juuri hapsuneuletakin, joka sopi hyvin syksyn teemaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka hautausmaa on tuttu jo liki 50 vuoden ajalta, löysin sieltä vielä yhden kuvauskohteen, mitä en ollut aiemmin nähnyt. Näköjään ihan joka korttelia ei ole tullut hautausmaalla koluttua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suosittelen hautaumaalla kävelemistä, siellä on ihan oma rauhallinen fiilis. Siellä mieli rauhoittuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

hautausmaa-1

Huomasinkin, että buutseista oli toinen korkolappu lähtenyt, joten tuleekin sitten suutarin keikka, ennen kuin saan saappaat kunnolla käyttööni.

 

Rauhallisia syyspäiviä kaikille ja nautitaan syksystä ja sen kauneudesta.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Malmin hautuumaalla en ole käynyt, mutta usein käyn Hietsun hautausmaalla kävelemässä. Se myös on ihanan rauhallinen paikka, sielu lepää.
  Siellä on myös minulle tärkeitä ihmisiä.
  Mukavaa päivää, Maiju.

 2. 2

  sanoo

  Siellä, missä asuimme ennen, oli hautausmaa kävelymatkan päässä. Joka jouluaatto kävelimme naapurin kanssa hautausmaalle ennen jouluateriaa ja se aloitti joulun. Siellä ei ollu edes omaisia haudattuna.
  Täällä on suurin osa suvustani haudattu ja tosi kaunis hautausmaa.Muutaman kerran vuodessa käyn kuvamaassa ja tervehtimässä poismenneitä. Jouluna kaipaan kävelyä sinne. Autolla en tahdo mennä, kun kaikki paikat on täynnä autoja ja en vaan saa samaa tunnelmaa.
  Kauniita syyspäiviä toivon sinulle!

  • 2.1

   sanoo

   Joulu ja hautausmaa kuuluvat yhteen. Voin itsekin vieläkin muistaa varsinkin ne lapsuuden kävelyt hautausmaalla. Siinä oli sitä jotain.

 3. 5

  sanoo

  Hautausmaat ovat kauniita puistoja, minä vierailen pienessä Ruskeasannan hautausmaalla jossa lepäävät isä ja äiti <3 . Honkanummella iso-isä ja iso-äiti, siellä tulee käytyä liian harvoin.
  Ihanat syksyn lehdet ja kaunis ja pirtä lady 🙂

  • 5.1

   sanoo

   Nimenomaan, ne on kuin puistoja. Vaikka ei ehtisi/pystyisi käydä haudalla, niin uskon, että he ovat sinun sydämessäsi <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *