Helpompaa vaatearkea

Kude Designin Outi otti minuun yhteyttä lokakuussa jo ennen I love me messuja ja pyysi piipahtamaan messuilla heidän osastollaan. Kuitenkin meidän messut oli jostain syystä niin kiireiset, että emme koskaan ehtineet mennä Outin osastolle. Outi lähetti Tiialle ja minulle kutsun tulla hänen yrityksensä 2-vuotispäiville, jota vietettiin kakkukahvien ja vaatevalmennusluennon merkeissä.  Outin liikeidea kuulosti niin kiinnostavalta, että päätin osallistua hänen juhliinsa.

Outi Pakarisen yritys on syntynyt siitä, että hän kyllästyi kertakäyttökulutuskulttuuriin ja hän alkoi miettimään, että voisiko asialle tehdä jotain. Hän päätti perustaa yrityksen ja hänen ideana oli kehittää vaatemerkki, joka tarjoaisi laadukkaita vaatteita, jotka on valmistettu oikeille naisille, eikä mallinukeille. Näin siis lyhyesti kerrottuna sai alkunsa hänen KUDE vaatemerkkinsä.

KUDE-vaatemerkin takaa löytyy laadukkaita vaatteita. Jokainen heidän tuotteensa syntyy ideasta, tarpeesta ja toiveesta. He rakentavat tuotevalikoimansa tuoreryhmä kerrallaan ja asiakkaiden toiveita kuunnellen.

Kokeilin KUDE-malliston muutamia vaatteita tilaisuudessa ja tykästyin tähän lyhyeen liiviin sekä heidän a-linjaiseen trikoomekkoon. 
Outi järjestää myös vaatevalmennusluentoja sekä auttaa myös ihmisiä löytämään pukeutumisessaan sen punaisen langan. Kannattaa siis kurkata linkin takaa, että millaisia luentoja tai vaatevalmennusmahdollisuuksia on Outilta saatavilla. 
Outi pyysi miettimään, että mitkä on omat vaatekaapin kulmakivet? Mikä on pukeutumisen punainen lanka? Jos ne eivät löydy itsekseen, niin häneltä varmasti voi saada apua näitä asioita miettimään. Luennon aikana esiteltiin muun muassa sitä, että kuinka 11 vaatekappaleen avulla saatiin rakennettua 40 eri asukokonaisuutta. Tämä jos mikä olisi sitä järkevää pukeutumista. Mietin, että pitäisiköhän minunkin haastaa itseni jonkinlaiseen vaatteiden karsimiseen. Tätä olen miettinyt jo pidempään itsekseni. 
Illan aikana keskusteltiin myös tyylistä, muodista ja trendeistä ja siitä, että mitä ne ovat.
Miten itse opin luopumaan vaatteistani?
Itse olen hyvinkin paljon ajatellut omaa vaatehulluuttani. Kerroin myös Outille sen, että itse olin jossain vaiheessa sellainen, että minulla oli syvä rakkaussuhde vaatteisiini, enkä osannut niistä luopua. Kunnes sitten kerran päätin, että alan karsimaan vaateitani niin, että valitsin kaksi samantyyppistä vaatetta vierekkäin ja mietin, että kummasta tykkään enemmän. Sen mistä tykkäsin enemmän säästin ja sen mistä vähemmän pistin pois. Siitä alkoi oma vaatteiden karsiminen. Aiemmin en ollut osannut luopua koska rakastin vaatteitani liikaa. 
Perusvaatteet ja niiden asustaminen
Toinen asia mitä itse käytän hyvin paljon omassa pukeutumisessani on se, että käytän hyvin paljon ”perusvaatteita” pukeutumisessani. Nämä perusvaatteet on hyvin usein mustia esim. musta mekko tai mustat housut ja musta pusero. Sitten mä usein asustan näitä mustia vaatteitani koruilla ja huiveilla. Voi olla, että joku on tämän mun pukeutumisessani huomannut, mutta monet eivät välttämättä ole sitä tajunnut. 
Tulen lähipäivinä esittelemään yhden viikon pukeutumiseni. Päätin pukeutua koko viikon samaan mekkoon ja asustin sitä eri päivinä eri tavalla.  Tämä on oiva esimerkki siitä, että ei välttämättä pidä omistaa paljon perusvaatteita, mutta sitten voi omistaa niitä huiveja, koruja, joilla vaatteita asustaa ja koristaa. 
Joskus on hyvä pohdiskella omaa pukeutumistaan, suhdettaan vaatteisiin. Itselleni on tullut myös halu karsia hieman vaatekaappiaan ja sen teenkin kunhan saisin vain järjestettyä siihen vähän aikaani. 
Maiju
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Minä päätin tuossa muutama kuukausi sitten karsia vaatekaapistani osan pois. Sain hyväntekeväisyyteen annettua kaksi muovipussillista vaatteita ja yksi pussillinen vielä meni ihan roskiin. Nyt mahtuu vähän jo tutkimaan,että mitä siellä kaapissa oikeastaan onkaan.
  Mukavaa lauantai-iltaa Maiju <3

 2. 2

  sanoo

  Mielenkiintoinen ja pohdintaa herättävä kirjoitus. Ihailen kovasti ihmisiä, jotka osaavat pienellä perusvaatevarastolla saada itselleen joka paikkaan sopivan asukokonaisuuden. Minulla on hyvä ystävä, jolla on pieni vaatevarasto ja sitä muuntelemalla hän on aina hyvin pukeutunut. Hän sanookin meille muille, jotka valitamme, että ei ole mitään päällepantavaa, että se on mielikuvituksen puutetta. Tässä kirjoituksessa oli samaa henkeä. Hyvä Kude design!

  • 2.1

   sanoo

   Itsekin tiedän, että pienellä tulee toimeen. Ongelmana on varmaan se, että aktiivisena ihmisenä pitää olla moneen tilanteeseen sopivia vaatteita.

 3. 4

  sanoo

  Olen jo jonkun tovin tehnyt vaatekaappini karsimista. Erityisesti "ehkä joskus käytän, vaikka en ole viime vuosiin käyttänyt" -vaatteet ovat saaneet lähteä. Jään mielenkiinnolla odottamaan sama mekko viikon -pukeutumissarjaasi.

 4. 7

  sanoo

  Ihana liikeidea ja todella hyödyllinen.
  Itse haluaisin satsata laadukkaisiin asuihin mutta itselläni lompakon nyörit ajaa henkkamaukalle liiankin usein.

 5. 8

  sanoo

  Olipa mielenkiintoinen postaus varsinkin tuosta vaatevalmennusvinkkelistä. Siispä sitä yhden viikon asupostausta odotellen <3.

 6. 9

  sanoo

  Vitsi miten olisi kiva ollut tuonne päästä. <3 Olis kyllä kauhistus jos joutuisin laittamaan kaikki ziljuunat raitapaidat vierekkäin ja valitsemaan aina kivoimman ja toinen pois. En pystyisi… Mutta muutoin kyllä ymmärrän pointin ja vaatekaapissa roikkuu niin paljon sitku vaatteita, joita muka käytän joskus tulevaisuudessa.

  • 9.1

   sanoo

   Olisi ollut kiva, kun olisit päässyt. Niinpä ajattele, että mitä tahtojen taistelu sulta tulisi niiden paitojen kanssa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *